İki Aşık

Ersay Üner’in yeni şarkısı ‘İki Aşık’ hafta başı müzikseverlerle buluştu. ‘Tatlım Tatlım’ ile gayet başarılı bir grafik çizen Üner , yeni şarkısı ‘İki Aşık’ ile bu başarısını katlayacak gibi gözüküyor.

Haberin Devamı

Söz, beste ve aranjesi kendisine ait olan şarkıda Ersay Üner’in kıvamında yaptığı alaturka nağmeler şarkının gayet modern aranjesi ile harmanlanınca ortaya çok lezzetli bir iş çıkmış.

Şarkının mix ve masteringi Justin Bieber, David Guetta , Kesha ve Jason Derulo gibi dünyaca ünlü isimlerin çalışmalarına imza atan Benny Steele ile birlikte yapılmış. Bu dokunuşlar zaten yeni nesil tınlayan aranjeyi daha çok ışıldatmış.

İki Aşık

Pop müziğine besteci, söz yazarı ve aranjör olarak kazandırdığı şarkıların kataloğu kalabalık olan Üner’in yorumcu kimliğinin üzerine daha çok düşüp, söylediği şarkıları paylaşmasına en çok sevinenlerden biriyim.

Haberin Devamı

Bu çalışmanın Ersay Üner’in yorumcu olarak çıkardığı diğer işlerden farkı ise kapak fotoğrafından , video klip çalışmasına kadar her şeyin bir bütünlük içinde olması. Bu konuda bu işin prodüktörü ve aynı zamanda kız arkadaşı olan yetenekli oyuncu Büşra Pekin’i de tebrik etmek lazım. Ortaya şarkısından görseline ekip olarak çok şık bir iş çıkartmışlar. Birbirlerine çok şey kattıkları aşikar.

Ersay Üner ile yakında buluşacağız. Daha detaylı bilgileri ve bizi yeni daha nelerin beklediğini kendi ağzından dinleyip , buradan sizinle paylaşacağım. Kendisinden bunun sözünü aldım.

SİMGE ÜZMEDİ

Simge albüm öncesi dayanamayarak bir şarkısını dinleyiciler ile paylaştı. ‘Üzülmedin mi?’ isimli yeni şarkısının söz ve bestesi Ersay Üner’e , aranjesi ise Ozan Bayraşa’ya ait. Yeni çıkacak albüm öncesi bir parmak bal çalmak istemiş anlaşılan. Çok da iyi yapmış.

‘Üzülmedin mi?’ diye soran Simge, gelen tepkilere bakılırsa dinleyiciyi hiç üzmedi. İlk etapta gelen eleştiriler olumlu yönde. Şarkı özellikle klip ile birlikte izleyince etkisini daha çok arttırıyor.

‘Üzülmedin mi?’nin yağ gibi akması ve aranjesi Simge’nin hit olan diğer şarkılarından “ Yankı “ ya göz kırpıyor. Onun kardeşi diyebiliriz. Bu esintiler benim şarkıya daha da  çabuk ısınmama neden oldu. Kardeşi kardeşe kırdırtmamak lazım sonuçta.

Haberin Devamı

 İki Aşık

Simge’nin vokali Türkiye’de çok az kişiye nasip olan bir özelliğe sahip. O şarkı söylediğinde sanki o sesi tanıyor ve yıllardır dinliyormuş gibi bir his doğuyor insanın içine. Vokali 90’lı yılların müziğinin samimiyetini üflüyor adeta yüzünüze. Bu hemen hemen her şarkısında böyle. O yıllardan kopup gelmiş  ve hasretle bağrımıza basmaya hazır şekilde beklediğimiz türden yani. En azından ben öyle hissediyor ve  90’ların kokusunu alıyorum şarkılarını dinlerken.

Yeni albümde bizleri nelerin beklediğinin sinyalini geçtiğimiz günlerde vermişti Simge. ‘Her telden çalıyorum. Tür açısından çok zengin bir albüm oldu’  diyor. İçinde bulunduğumuz zamanda bir albüm çıkarabilmek hiç kolay değil. Ama birilerinin bu cesareti göstermesi lazım. Simge’yi bu yüzden tebrik ediyorum.

Haberin Devamı

Küçük bir not Simge’nin ‘Üzülmedin mi?’ şarkısının videosunda gösterdiği oyunculuk performansına gelsin. Gayet yaşamış ve yaşatmış. Mimikler ve tripler videoyu izleyen yönetmenlerin gözünden kaçmamalı. Yüzü ekranı seviyor ve ona oyunculuk çok yakışıyor gibi geldi izlerken.

 

BENİM HİÇ HIRSIM YOK

Merve Özbey ile vereceği bir konser öncesi kulisinde buluştuk. Ben Merve’yi yakından tanıyıp bildiğim için , onun tam anlamıyla kendisini insanlara yansıtamadığı görüşündeyim. Bu yüzden iki lafın belini kırıp, yeni işlerinden ve özel hayatından bahsederken birazda kendisini daha çok açıp anlatmasını istedim.

‘Benim hiç hırsım yok Serhat’ diyor. Müzik dünyası bir kurtlar sofrası ise , o yemeğini ayakta yiyerek masaya oturmayı istemeyenlerdenmiş. Etiketlerle alakası yok. Bir yere oynayayım derdi de yok. Sadece sahnede olsun ve şarkısını söylesin istiyor.

Haberin Devamı

İki Aşık

Sohbetimiz esnasında kısa bir prova almak için izin istiyor ve sahneye gidiyor. Hiç abartısız söyleyeceği hemen hemen bütün şarkıların baştan sona provasını yapıp tekrar yanıma geliyor.  Kulisi gayet keyifli ve şen şakrak. Özel hayatındaki halini tavrını görmeyen ve onu hep acılı nağmeler ile özdeşleştirip , eğlenceli yanından bir haber insanlar olduğunu hatırlatıyorum. Yeni bir projesi varmış. Orada bu ön yargıyı kıracakmış. Şimdilik ser veriyor sır vermiyor yani.

Merve Özbey ile yaptığım ve izleyince aslında ne kadar komik ve eğlenceli bir insan olduğunu anlayacağınız röportajımızı Hürriyet TV’de “Serhat’la Kayıttayız” programında izleyebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları