Hayır

Bade’nin ‘Bade’ isimli Kenan Doğulu prodüktörlüğünde hazırlanan ilk EP'sinin ikinci teklisi "Hayır" geçtiğimiz hafta çıktı.

Haberin Devamı

Önceki yazılarımda Bade’den sizlere bahsetmiştim. Nisan ayında yayınladığı ilk teklisi "Fragile" şarkısı ve videosu ile dikkat çeken bir çalışma olmuştu. Şimdi sözleri, bestesi ve düzenlemesini Kenan Doğulu ile birlikte üstlendiği "Hayır" isimli şarkısı ile Bade tekrar aramızda. 

Sözleri hem Türkçe hem de İngilizce olan şarkının yaz aylarının coşkusuna uyan melodisi ve akılda kalıcı nakaratıyla dinleyeni hemen yakalayan bir havası var. Şarkının ikinci yarısında Bade’nin kusursuz aksanıyla İngilizce söylediği bölümler ise ayrı bir parlıyor. 

Ne mutlu ki Kenan Doğulu kendi prodüksiyon şirketinden böyle genç ve yetenekli insanları dinleyici ile buluşturuyor. Çıkardığı her çalışma birbirinden farklı ve piyasaya zenginlik katıyor. 

Ece Seçkin’in başına gelenler 

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta sonu Ece Seçkin’in konserinde çok talihsiz bir olay yaşanmış. Ece durumu sosyal medya hesabından mümkün olduğunca kibar bir dille anlatmış. 

Son zamanlarda TikTok’da ‘ Sizce sahneye telefonumu fırlatmış olabilir miyim?’ başlığı altında videolar gönderiliyor. Konser esnasında sahneye fırlatılan telefonları çekip paylaşıyorlar. Oldukça enteresan bir akım anlayacağınız. Bunun ne gibi bir amacı olabilir ki diye düşünmeden edemiyor insan. 

En son Ece’nin konserinde sahneye fırlatılan telefon Ece’nin yüzüne isabet etmiş. Eli ile kendini korumaya kalkmasa hasar daha da büyük olabilirmiş. Ece bunu yapan kişiden daha sonra şikayetçi olmamış ama sosyal medya hesabından üzüntüsünü dile getirmiş. 

Eskiden sahneye çiçek fırlatılırdı. Yurtdışında iç çamaşırı fırlatana da rastladık ama gelişen zamanla sahneye atılan şeyler bir hayli değişmiş. Çiçek, oyuncak ayı , iç çamaşırı gibi şeyler telefonun yanında gayet masum kalıyor. Bu olayların son zamanlarda artması ise şarkıcıların sahnelerinde yeni bir koruma kalkanı oluşturmasını zorunlu hale getirecek gibi gözüküyor. 

Lady Gaga’nın son konserinde sahneye fırlatılan şeyler kendisine ulaşmadan geri dönüyormuş mesela. Seyircinin görüş mesafesinden biraz yukarı uzanan şeffaf plastik bir koruyucu bunun gerçekleşmesini engelliyormuş. Bizim şarkıcılar da bu yöntemi kendi güvenlikleri için denemeye acil başlasa hiç fena olmayacak. 

Haberin Devamı

Beyonce fırtınası 

Uzunca bir zamandır merakla beklenen Beyonce albümü nihayet geçtiğimiz hafta çıktı. Aslında Beyonce’nin yedinci stüdyo albümü 'Renaissance' belirlenen tarihten birkaç gün önce dijital ortamda sızdırılmıştı. Bu durum albümün tirajını hiçbir şekilde etkilemedi ve çıktığı an itibarıyla ilgi odağı olmayı başardı. 

Beyonce albümü kendi zevkine göre yaparak akıllıca davranmış. Uzunca bir aradan sonra çıkacak olmanın stresine kapılıp albümü dönemin popüler isimleri ile yapılan feat. çalışmalarla boğmamış. 

90’ların en şaşalı house müzik zamanlarına göz kırpan dans şarkılarından, ustaca kullanılan sample’lar ile bezeli orta tempolu şarkılara tadından yenmeyecek bir işe imza atmış Beyonce. Şarkı atlamadan dinlenecek güzel bir çalışma olmuş. 

Haberin Devamı

Albüm çıktıktan sonra ilk sansasyon haberi ise Kelis’in cephesinden gelmiş. Şarkıcı Kelis şarkısının sample’ının kendisinden izinsiz kullanılıp, şarkı künyesinde kendisine yer verilmemesine bir hayli sinirlenmiş. Sektörün kanayan yaralarından, kadın şarkıcıların birbirlerine sözde değil özde destek olmalarının gerekliliğine uzanan bir açıklamayı sosyal medya hesabından paylaşmış. İleride bu konuya Beyonce ne yorum yapacak bekleyip göreceğiz.

Yazarın Tüm Yazıları