Adımız Ayyaş

Serkan Balkan, Yücel Girgin ve Hasan Gözetlik’in kurduğu Sakiler grubunun 2021’e girerken attığı golü hepimiz biliyoruz. ‘Dünyadan Uzak’ isimli Pinhani grubuyla bildiğimiz şarkıya yaptıkları yorum dinleyen herkesi mest etmişti.

Haberin Devamı

Hızla yayılan şarkının etkisi hiç azalmadı. Sosyal medyada ‘Dünyadan Uzak’ın fon müziği teşkil ettiği paylaşımlar hala devam etmekte. İçinde bulunduğumuz duruma öyle uyan bir şarkı seçmişler ki biz sustuk şarkı konuştu.

 

Sakiler şimdi arayı hiç açmadan ikinci teklisini dinleyenleri ile paylaştı. Derin bir of çektirecek yeni çalışmanın ismi ‘Adımız Ayyaş’ Yine dertlenip , uzaklara dalıp gideceğimiz bir şarkı ile arz-ı endam ediyorlar. Efkara biletimizi kesen ‘Adımız Ayyaş’ın sözleri Elif Nun’a, müziği Yücel Girgin’e düzenlemesi ise Sakiler grubunun kendisine ait.

 

Poyrazköy'de bir balıkçı teknesinde, denizde Emre Abi’nin yönetmenliğinde çekilen video klip ise şarkıyı dinlerken olmak istediğimiz yer ve mekanı yansıtmış. Sakiler tam gaz dinleyiciyi memnun etmeye devam ediyor.

 

Haberin Devamı

Kendi Yolumuzda

Sözü ve müziği Zeynep Bastık, Serhat Şensesli, düzenlemesi yine Serhat Şensesli’ye ait olan ‘Kendi Yolumuzda’, azimle, yılmadan kendi yolunda ilerleyen cesur ve güçlü kadınların marşı olmaya gelmiş gibi.

 

Enerjisi, verdiği mesaj ve video klip çalışmasıyla dört dörtlük bir iş olan ‘Kendi Yolumuzda’ aynı zamanda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü arifesinde çıkınca tüm kadınlara hoş bir armağan oldu.

 

Zeynep kendi yazdığı şarkıları okuyunca bir başka duyuluyor. Yeni çıkacak albümünde ağırlıklı olarak sözleri kendisi yazmış. ‘Kendi Yolumuzda’ şarkısı aynı zamanda anlamlı bir projeye hizmet ediyor. Zeynep bu projede müziği ile var. Genç kadınların eğitimine destek için yapılmış olan proje, 200 kadının eğitim hayatı boyunca maddi ve manevi yanında olmayı hedefliyormuş. Hayallerini gerçekleştirmek isteyen kadınlara çok güzel bir imkan sağlanıyor. Daha detaylı bilgi için ‘Kendi Yolumuzda’ projesinin internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

Haberin Devamı

Zeynep’in aynı zamanda sırada bekleyen bir albümü var. Çalışmaya ara vermeden devam ettiğini ve yeni video klip çalışmasına başladığını zaten sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarından anlayabilirsiniz. Yeni albüm ve sürprizlerini heyecanla bekliyoruz. Bu sefer bir başka Zeynep göreceğiz gibi hissediyorum.

 

Savaş ve Aşk

Deniz Seki hem yeni şarkısı hem de yeni imajı ile geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan isimlerinden biriydi. İlk olarak merakla beklenen şarkısı ‘Savaş ve Aşk’la başlayalım. Sözleri Gökhan Şahin, müziği Nezih Üçler imzası taşıyan şarkının düzenlemesini Alper Atakan yapmış. ‘Savaş ve Aşk’, Deniz Seki’ye en çok yakışan akustik slow türünde bir şarkı olmuş. Sözler vurucu düzenleme tertemiz ve Deniz Seki’nin yorumu duygu yüklü olunca tekrar tekrar dinlenesi bir şarkı çıkmış ortaya.

 

Haberin Devamı

Çok konuşulan fotoğraflarda ise son zamanlardaki çalışmaları ile dikkat çeken Buse Tirman’ın imzasını görüyoruz. Tirman tarafından çekilen fotoğraflar modern ve klasiğin kıvam karışımı bir Deniz’i ortaya çıkarmış.

 

Öneriler

Evdeki Saat’in yenisi ‘Hiç Uyanmasam’ yine nokta atışı bir iş olmuş. Söz, müzik ve düzenlemesi Eren Alıcı’ya ait olan şarkı synth pop türünde tertemiz bir çalışma.

 

Birkan Nasuhoğlu’nun ikisi türkü, bir tanesi de yeni beste olmak üzere üç parçadan oluşan ‘Tanrı Türkü Dinliyor’ isimli maxi single çalışması akustik işlere hasret kalanları sevindirecek türden. Şarkıların videosu All Saints Moda Kilisesi'nde Ali Kanıbelli tarafından çekilmiş.

 

Haberin Devamı

Barış Sehlikoğlu’nun Kemal Kaya ve Can Kısacık ile birlikte ortak bir çalışmaya imza attıkları ‘Bin Yaşındayım’ adlı şarkı şu ara az çok hepimizin hissettiklerini anlatmış. Şarkının soundu dinlerken sizi duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.

Yazarın Tüm Yazıları