Labioplasti...

Estetik, “kusurlu bir organı düzeltmek veya güzelleştirmek” amacıyla uygulanan yöntemlerdir. Her ne kadar “estetik” denildiğinde akla ilk gelen “güzel bir dış görünüş” olsa da -vücudu bir bütün olarak düşünürsek- genital bölgeyi dışarıda tutamayız.

Haberin Devamı

“Labioplasti” gibi jinekolojik operasyonlar, kadınların dış genital organlarındaki bozukluğun düzgün bir görünüme kavuşmasını sağlar.
Yani bu da bir “estetik”tir.
Özellikle son yıllarda sosyal medyanın da etkisiyle tıbbi bilgilere ulaşmak kolaylaştı. Estetik cerrahi işlemlerin daha yaygın hale gelmesi ile birlikte kadınlar kendi vücutlarına daha fazla dikkat etmeye başladı. Ve tabii pandemi süreci de kadınların kendi vücutlarındaki bir takım normal dışı yapıları fark etmelerini sağladı.
Peki “labioplasti” nedir, nasıl uygulanır?
İşte bu konuda merak edilen birçok bilgiyi, Op. Dr. Aslıhan Yazıcıoğlu’ndan aldım.
Şunları anlattı:

Labioplasti...

SAĞLIK İÇİN BİRTAKIM DEĞİŞİKLİK

“Vücudu bir bütün olarak algılayan günümüz kadını, sadece estetik kaygılarla kilo verme, fit olma, güzel bir yüz ve estetik bir genital yapıya sahip olmayı değil aynı zamanda sağlık için de birtakım değişikliklere gitmeye yöneliyor. Öte yandan dış genital organların normal ve normal dışı yapılarının nasıl olduğunu tanımlamak her zaman mümkün olmuyor. Bu tanımı yani normal dışı genital yapıları; normalden büyük iç dudaklar, sarkık asimetrik ve koyu renkli olması veya geçirilmiş doğumlar sonucu meydana gelen vajinal sarkıklık ve kötü iyileşmiş epizyotemi dikişleri, kimi zaman idrar kaçırma ve vajinadan gelen hava sesi ile tanımlamak mümkün. Bazen milimetrik dokunuşlar bazen de daha geniş kapsamlı cerrahi düzeltmelerde inanılmaz etkin sonuçlar almak mümkün.

30-45 DAKİKALIK BİR OPERASYON

İç dudak estetiği olarak adlandırılan labioplasti işlemlerini anestezi altında 30-45 dakikalık bir operasyonla gerçekleştirmek mümkün. Ağrı ve acısı sanılanın aksine oldukça az olup iyileşme bir haftada tamamlanır. Kadın günlük yaşantısına operasyondan sonraki gün döner. Bir hafta ve üç hafta sonra kontroller sağlanır. Lokal ve ağızdan basit ağrı kesici ilaçlar ve antibiyotik kremler yeterli olmaktadır. Cerrahi sonrası sonuçlar oldukça yüz güldürücüdür. Dokunun nihai şekli operasyondan bir ay sonra ortaya çıkar. Aynı seansta birkaç işlem örneğin labioplasti ve vajina daraltma veya labioplasti ve renk açma uygulanabilmektedir.”

Yazarın Tüm Yazıları