Sevgilim  

2020 yılında ‘Can Kenarım’, ‘Kalben’ ve ‘Gece’ isimli şarkılarını çıkartarak müzikal üretimine ara vermeden devam eden Murat Boz, şimdi 14'üncü single çalışması ‘Sevgilim’ ile 2021 defterini romantik bir çalışma ile açıyor

Haberin Devamı

Sözlerini Yıldız Tilbe'nin yazdığı ‘Sevgilim’in müzik ve düzenlemesinde Devrim Karaoğlu’nun imzasını görüyoruz. İnsanın içine içine işleyen ve gayet efkarlı bir slow olan ‘Sevgilim’, Murat Boz’un tertemiz vokali ile pik yapmış.

 

İlk albümünden bu yana çıkardığı çalışmalarda slow şarkıları farklı yerde duran Boz’un bana kalırsa ilerleyen zamanlarda bu şarkılarını derlediği bir albüm hiç fena olmaz. Klip çekmediği slow ve mid tempolu şarkılar bu sayede tekrar değerlenmiş olur.

 

Yeni şarkı ‘Sevgilim’, romantik bir filmin soundtrack çalışmasının A1’i gibi vurucu bir iş olmuş. Boz’un pesinden tizine duyguyu dört dörtlük veren vokalinden söz etmeye gerek bile yok.

 

Haberin Devamı

‘Sevgilim’e Murad Küçük'ün yönetmenliğinde çekilen ve çekimleri iki günde tamamlanan klip şarkıyı tamamlamış. Ben Murat Boz’un son yıllarda seçtiği şarkıları, denediği türleri ve bizden öğelerden kopmadan dünya müziğine yakınlaşmasını gayet başarılı buluyorum. Bu aralar yaydığı enerji yeniden doğmuş ve daha çok güçlenmiş gibi. Yeni yapacağı işleri ve çıkaracağı şarkıları bu varsayımdan hareketle merakla bekliyorum.

 

 

Döngü

Aranjör Febyo Taşel’in hazırladığı enstrümantal albüm dinleyenlerin ruhuna ilaç olmaya gelmiş. 'Döngü' isimli albümde elektronik soundlara etnik enstrümanları dahil eden Taşel, doğu ve batı arasındaki kültürel ve müzikal alışverişi bu albümde buluşturmak istemiş. 

 

Toplam 5 şarkıdan oluşan albümü dinlerken duygudan duyguya geçerek doğudan batıya müzikal bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Albümün enstrümantal olması sizin kendi hikayenizi yazmanıza vesile oluyor. Kurduğunuz hikayelere fon müziği olan ‘Döngü’, derinliği olan ve büyük emek verildiği her halinden belli bir albüm olmuş.

 

Haberin Devamı

Değerli müzisyenlerin enstrümanlarıyla eşlik ettiği çalışmada yer alan isimler Timur Atasever, Uğur Varol, Volkan Kaplan, Caner Güneysu ve Eyüp Hamiş. Dijital platformlarda yerini alan ‘Döngü’yü dinlerken gözlerinizi kapatıp keyifli bir yolculuğa çıkmaya hazır olun. Dünyanın içinde bulunduğu keşmekeş ortamında müziğin şifa olmasına örnek güzel bir albüm.

 

 

Nurettin Çolak’tan Rihanna sürprizi

Elektronik müziğin başarılı isimlerinden biri olan Nurettin Çolak, geçtiğimiz hafta sürpriz bir çalışma çıkarttı. Rihanna’nın çıktığı zamanlar dillere pelesenk olan şarkısı “Umbrella”yı dans cover yorumu ile dinleyicinin beğenisine sunan Çolak, şarkıya yeniden can vermiş desem yalan olmaz.

 

Haberin Devamı

Ultra Music’ten yayınlanan ‘Umbrella’nın 2021 soslu yeni hali gayet lezzetli olmuş. Ben Rihanna’nın yerinde olsam pandemi sonrası ilk konser turnesinde şarkının bu halini kullanırım.

 

Proje aslında pandemi başlarında hazırlanmış. Çolak bu tarz remix cover işler yapıp kendi Youtube kanalından paylaşmayı planlıyormuş. ‘Umbrella’yı yapmasını ablası önermiş. Şarkıyı yaptıktan sonra plak şirketine dinletmek istemiş. Onlarda şarkıyı dijitalde çıkarmak istediklerini söyleyince planlar tamamen değişmiş.

 

Geçen 8 ayda şarkının izinleri alınmış. Rihanna ve Jay-Z de şarkıyı dinleyerek onay vermiş anlayacağınız. Çolak, 90’ların sonları ve 2000’lerdeki yabancı şarkılardan seçtiklerine yeni coverlar hazırlamış. İlerleyen zamanlarda hepsini tek tek dinleme fırsatımız olacak.

 

 

Haberin Devamı

Haftanın Önerisi

Bu haftanın önerisi duygulu akustik şarkı özleminde olanların imdadına hızır gibi yetişecek türden. Müzisyen Buğrahan Çayır’ın “Gel Yağmurla” isimli şarkısı çello, gitar, arka planda yağmur sesi ve Çayır’ın vokaliyle 4 dakika 9 saniyelik sürede bulunduğunuz ortama yağmur ve güzel duyguları misafir ediyor.

 

Söz ve müziği Buğrahan Çayır’a düzenlemesi ise Ersin Toz ve Buğrahan Çayır’a ait olan şarkı GTR Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda dinlenebilir.

 

Yazarın Tüm Yazıları