Mars ikizler burcunda: Motivasyon eksikliği bitiyor.

Yaklaşık 55 günlük süren Mars boğa geçişine bu sabah son vermiş bulunuyoruz. 23 Nisan’a kadar burada hareket edecek.

Haberin Devamı

Mars boğa burcunda insanın motivasyonunu yavaşlatır. Eylemlerimiz ve tutkularımızın yerini yerleşik bir süreç alır. Birçok şey yapmak istedik ama hiçbir şey yapmak için yeterli moralimiz yoktu. Belki de hayata daha gerçekçi bir yaklaşım benimsemek için önceki ideallerimizi gözden geçirmemiz gerektiğini düşündük. Bu düşünme sürecinde oldukça yavaşladık. Boğa burcu, hayallerini, vizyonlarını ve ideallerini gerçekleştirmeye gelince bir erteleyicidir. Bir şey için kaynaklara veya koşullara sahip olmadıklarını anlarlarsa, bunu yapmazlar. Her şeyin mükemmel ve konforlu olması gerekir ki o başlaması gereken şeye başlasın. Ama bunlar elinde yeteri kadar yoksa başlamaz.

 

Boğa burcundaki Mars, başarısızlıklarımızın sebebini kaynaklar ve koşullar nedeniyle olduğunu göstermektedir.

 

Haberin Devamı

Şimdi koşullar ve kaynaklar değişiyor ve Mars İkizler burcuna geçiş yapıyor.

 

Şimdi, kendi kendine yeterliliğinizi oluşturmanın ve kişisel becerilerinizi ve yeteneklerinizi geliştirmenin tam zamanı. Kolektif durgunluğa rağmen, kendi geleceğini kendiniz için şekillendirme yeteneğiniz olduğunu ve hala bir şeylere gücünüzün yettiğini fark edeceksiniz. Başkaları tarafından verilen yolu ve sınırlamaları (yay burcundaki güney düğümü) hareketlendirerek işleri basitçe bağımsız olarak planlayanların kazanacağı bir süreç olduğunu söyleyebiliriz. 

 

Mars, hayatla nasıl bağlantı kurduğunuzu anlatır. Motivasyonumuzun, eylemlerimizin ve odaklanmamızın gezegenidir.

İkizler, hareketin, iletişimin ve aklın burcudur. Aynı zamanda işe gidip gelme gibi kısa yolculuklarla ve çevremizdeki insanlarla etkileşimlerimizle de ilgisi vardır. 

Mars ikizlerdeyken kendimizi daha fazla hareket, aktivite ve fiziksel etkileşim arzularken bulabiliriz. Kilo vermek için en uygun zamanlardır.

 

Odağımızı çeşitli ilgi alanlarına ve fikirlere yayarken kendimizi oldukça ilham almış bulabiliriz.  Bu geçiş iletişim, zihinsel sanatlar ve yazmak için iyidir çünkü birçok fikri başlatmanıza izin verir. Bununla birlikte, dikkatiniz birden fazla ilgi alanlarına yöneltirseniz üretkenliğinizi ve düşünce şeklinizde dağınıklık ve dikkat kaybetme söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

Bu süre zarfında yeni fikirlerle motive olacağız. Günlük tutmak, başkalarıyla iş birliği yapmak ve yazmak gibi çeşitli iletişim biçimlerini takip etmek için iyi bir zamandır. Yeni ilgi alanları ve bağlantıları keşfetmek ve bunlarla uğraşmak için de harika.

Doğum haritanızda Mars Zararlı konumdaysa;

 

Mars Boğa burcunda çatışmada ve yaşadıkları kızgınlıkları unutmamada bir dünya markasıdır. Adalet sağlanana kadar öfkesi asla geçmez. Bu kötü bir şey değil. Onlar duygusal alanı korumak istedikleri için bu şekilde davranırlar.

 

Mars Terazi burcunda özellikle sorundan kaçmak ister ve genellikle kendi çıkarttığı tartışmalarda çok iyidir. Bu alanda genelde kişi korktuğu için tartışmadan kaçma eğiliminde bulunmaz. Bir tartışma esnasında hiç konuşmak istemediği rahatsızlıklarını da konuşmak zorunda kalacağı için cesur davranmaz. Bir tartışmayı sonuca bağlama özelliğini geliştirmesi gerekir. Tartışmaların sonucu hep kötü bir şekilde sona ereceğini düşündüğü için çatışmadan kaçar.

 

Haberin Devamı

Şunu söyleyebilirim ki zarar gören Mars gezegeni normal kendi alanındaki Mars burçlarından daha usta bir stratejist olarak çalışıyor. Öfkelerini daha yaratıcı bir şekilde ifade etmeyi seçiyorlar. Kendi konumunda olan Koç ve Akrep burçlarında daha doğrudan ifade etme yönü veriyor.

 

Her güzel şeyin başlangıcı olduğu gibi bir sonu da var.

 

Mars dün anaretik derecelerdeydi ve birçoğunuza bazı bitişler ve şaşırtıcı değişimler getirdi. Hiç beklemediğiniz işiniz ile ilgili bir sorun ya da ilişkinizle ilgili öfke duyduğunuz konular tetiklendi. Kendinizi bu konuda huzursuz hissediyor olabilirsiniz. Moralinizi asla bozmayın. Yeniden başlayabilir ve her şeyi baştan yapabilirsiniz. Enerjinizi yeni fikirlere kanalize etmeyi deneyin. Özellikle doğum haritanızda kova-aslan-boğa ve akrep etkileri varsa uykusuzluk ve baş ağrısı yaşamış olabilirsiniz. Kendinizi yıpratmayın.

 

Haberin Devamı

Kimsenin ekmeği ile oynamayın!

 

Bu dönem eğer kendi hırslarınıza yenilir ve başkalarını yolundan etme hırsıyla ilerlerseniz inanın kaybeden siz olursunuz. Evet, belki o an için kazanacaksınız ama iyi insanlar unutmayın ki hangi yoldan çıkarsa çıksın geniş ve ferah bir yol ile ödüllendirilir. Bu yüzden hiç kendinizi başkalarını huzursuz ederek ve yerinden ederek mutlu olmaya çalışmayın. Ağlayanın malı gülene yar olmaz…

 

Mutlu günler dilerim.

Yazarın Tüm Yazıları