Dolu Kadehi Ters Tut

Dolu Kadehi Ters Tut’un yeni albümü ‘DKTT’ şu sıralar en çok dinlediğim işlerden biri. Söz, müzik ve düzenlemesiyle grup bu albümde güzel bir çalışma ortaya koymuş.

Haberin Devamı

 

‘DKTT’ albümü 10 şarkıdan oluşuyor. Künyeye baktığımızda vokalde Uğurhan Özay’ı, gitarda Mürsel Oğulcan Ava’yı ve geri vokallerde Billur Battal ve Dilan Balkay’ı görüyoruz. Şarkıların mix-masteringi Mürsel Oğulcan Ava’ya emanet edilmiş.

 

Demlenmiş, daha çok güçlenmiş ve gelişmiş bir Dolu Kadehi Ters Tut var karşımızda. Teklilerin cirit attığı ve albüm olayına çok yanaşılmadığı şu ortamda 10 şarkılık bir çalışma ile arz-ı endam etmek takdire şayan bir hareket.

 

Bu albümde her şey o kadar kıvam ve dozunda ki dinlerken bir eksiklik veya fazlalık hissetmiyorsunuz. Düzenlemeler, sözler ve vokal yağ gibi akan bir ‘DKTT’ ortaya koymuş. Yıllar içinde hem yerini hem de dinleyici kitlesini sağlamlaştıran grup, emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

 

Haberin Devamı

Hala kendileri ile tanışmamış veya isimlerini duyup şarkılarını dinlemediyseniz bugün kendinize bir güzellik yapıp Dolu Kadehi Ters Tut’a vakit ayırın. Sonuçtan pişman olmayacağınıza eminim.

 

Martılar

Edis’in yeni şarkısı ‘ Martılar ‘ geçen haftanın merakla beklenen şarkılarından biriydi. Klip çalışmasıyla birlikte herkesten tam puan alan Edis’in haklı keyfine şu sıralar diyecek yok.

 

Yorumlara baktığımda ise sıkça gördüğüm ‘ Oh be eski Edis geri döndü.’ cümlesine takıldım. Edis’in eskiye döndüğünü düşünmüyorum. Tam tersi var olan müziğinin üzerine farklı soslar katarak yolunda devam edip, yeni olanın peşinde ilerliyor.

 

Latin havalar kendisine çok yakışmış. Sosyal medyasında açtığı canlı yayında İngilizce albüm çalışmaları devam ederken, aynı tatlarda bir Türkçe şarkı ile paralel devam etmek istediğini söyledi. Gayet başarılı olmuş çünkü dinlerken İngilizce söz yazılsa bu şarkı yabancı pazarda kendine çok güzel yer bulur dedim.

 

Haberin Devamı

Sonuç olarak yeni Edis şarkısı herkesin yüzünü güldürmüşe benziyor. Albüm öncesi güzel bir açılış yapan Edis’in diğer yeni şarkıları için merak katsayısı böylelikle artmış oldu. Emrah Karakuyu ile yaptığı iş birliğinin yeni çıkacak albümde de devam edeceğini söyleyen Edis’in bu yolculuktaki heyecanı gözlerinden okunuyor.

 

Haftanın isyanı

Bazı insanları sırf dönemsel popüler oldu diye her sektörün içine entegre etme çabası artık sıkmadı mı? Yapılan bazı işleri hayretle izliyorum. 3 gün sonra unutulacakları sabah akşam ne kadar pompalarsanız pompalayın gün sonunda o acı gerçek değişmeyecek.

 

Kısa vadeli, günü kurtarmaya yönelik işleri ortaya koyan ve bu işe yatırım yapanlar maalesef aynı etkiyi ilerleyen hamlelerinde göremeyecek. Şişirme rakamlar ile başarı sağlama devri artık bitti. Bunu bir anlasalar her şey ne güzel olacak. Ortaya çıkmayı bekleyen yığınla yetenek varken, vasat işleri görmek ve bunları başarılıymış gibi göstermek çok üzücü.

 

Pop çıkarması

Haberin Devamı

Pop müzik ülkemizde son yıllarda kan kaybetti yorumları çok yapıldı. Yıl sonu en çok satan ve dinlenen listelerine bakıldığında geçmişe nazaran bir düşüş olduğu görülse de ben hep pop müziğin yeniden şahlanacağına inananlardandım.

 

Art arda çıkan bazı işler pop müziğin yeniden eski şaşalı günlerine döneceğinin sinyalini bu ara vermeye başladı. Çoğu şarkıcı bu konuda istikrarlı bir çalışma içerisinde ve yakında dinleyici ile buluşmayı bekliyor.

 

Tüm bunların yanında yeni isimlerin pop müzik adına ortaya koyduğu çalışmalar ışıl ışıl parlıyor. Anlayacağınız bir yenilenme ve kıpırdanma söz konusu. Yaz aylarında iyice kendini gösterecek bir pop müzik çıkarması bekliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları