28 Mart Terazi burcunda dolunay! Ne bir eksik ne bir fazla…

Günaydın yıldız savaşçılarım;

Haberin Devamı

28 Mart Pazar Günü Terazi Burcunun 8. Derecesinde dolunay gerçekleşiyor. Dolunaylar doğasında tamamlanma, sonlanma, aydınlanma gibi parametreleri barındırır. İnsan vücudu dolunay zamanlarında en görünür halini ortaya dökmektedir. İbn-i Sina hastalık tedavisinde gökyüzü transitlerini kullanarak dolunay zamanları yaklaştıkça tetkiklerini artırmıştır.

Hakikatin en saf halini dolunay ışığı aydınlatarak gereken doğru soruların sorulmasını ve doğru cevapların alınmasını sağlar.

Terazi Dolunayı, dengede kalabilmeyi, dengeyi kurabilmek için neleri feda etmek gerektiğini öğretirken, insan ilişkilerindeki uyumun nasıl sağlanabilmesi gerektiği sorularının cevaplarını alıyor. Terazi dolunayı ikili ilişkilerde yıpranan, bitmesi gerektiği halde bitirilemeyen birlikteliklere son dokunuşunu yaparak kişilerin son kararlarını vermelerini sağlayacak.

Haberin Devamı

Terazi, anlamaktır, anlayıştır, anlaşılabilmektir. Düşünceler içerisinde kaybolurken nezaketi elden bırakmadan karşıdaki kişinin ruh halini okuyabilmektir. Mutlu olmak için bilmek isterken, öğrenmek için sadece inanmayı seçmektir.

Dolunay, Koç burcunda hareket eden Güneş ve Venüs’e karşıtlık yaparken gezegenlerle kavuşan şifacı chiron açısı ile de yaraların sarılmasını sağlıyor. İlişkilerinde son bir fırsat yakalamak isteyenlere bu fırsatı sunarken, kangren olmuş ilişkileri ise her iki kişinin sağlığı için sonlandıracaktır. Güneş Venüs kavuşumu 8 yıllık döngüyü başlatırken Terazi Dolunayı ile birbirlerini dengeye taşımak isteyen kişiler için ise kaderin ağlarını örmesine yardımcı olacak.

Dolunay görünmezi görünür kılar ve arka planda gerçekleşen olayları ortaya çıkarır. Gördüğünü doğru anlamak maharetse de Terazi Dolunayına eşlik eden İkizler burcunda kavuşum yapan Mars ve Kuzey Ay Düğümü büyütücü etkisi ile gizli kalmış her şeyi aşikâr edecektir. Kavuşum kadersel etkilere sahip olurken yaşam içerisinde gereken hareketi de sizlere sağlayacak.

Hayatın anlamı içerisinde mutluluk her zaman önem teşkil etmiştir. Madde ile özdeşleşmek yerine manevi ruha sarılan bireyler daha fazla mutlu olabilmeyi başaran kişilerdir. Mutlu olmak için neleri bırakabileceğimizi, fazlalıklardan kurtulabilmeyi, suni mutluluğun kaynağını fark etmemizi sağlayan dolunay ışığı yaratılış gayesine yeniden dönüşün yolunu aydınlatmıştır her zaman.

Haberin Devamı

Dolunay da korkularımız ve endişelerimizde artışlar gözlemleyebiliriz. Endişelerimiz ve korkularımız bizleri biz yapan yapı taşlarımızdır. Kendi yönümüzü ararken karşılaştığımız sorunlar kendimizi bulmak için birer çakıl taşından ibaret setlerdir.

Terazi dolunayında akıl ve kalbin dengesini sağlayarak endişelerimizden arınabilir, kendi benliğimizin hazinelerini ortaya çıkarabiliriz.

Atom ve parçacıklar mükemmel bir uyum içerisinde olması gereken görevlerini yerine getirirler. Ya mutlak sabitlikte bulunurlar ya da sürekli düzenli hareketlerini korurlar. Sistem içerisinde dengeyi koruyarak yaşamın yapı taşlarını oluşturuyorlar. Terazi Dolunayı, bireysel işletim sistemimizi denge üzerine kurmamızı sağlarken, sistem içerisindeki ağ örgüsüne sinyaller göndererek alanların özgürce hareket etmesini sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Dolunaylarda unutmamamız gereken bir konu vardır Güneş balçıkla sıvanmaz; yapılan her ne ise ortaya dökülmeli yapılanın sorumluluğu üstlenilmelidir. Yanlış ise kabulleniş yaşanarak gerçekleşenden gereken dersler alınıp sağlam adımlarla yola yeniden çıkılmalı.

Son olarak;

Bizlere ana başlangıç noktamız olan duygularımızdan kaynaklanan sorunları olgunlukla fark ederek, özgür irademizin bize verdiği güç ile, korku ve endişelerimizden tamamen arınarak, iletişim dilimizle kendimizi ifade edip, yaratılış kimliğimize uyumu ve dengeyi entegre ederek yaralandığımız noktalardan yeniden çiçek açmamızı anlatıyor.

Dolunay’ın burçlarınıza göre mottoları neler?

Haberin Devamı

Koç: “Çözümü göremediğiniz için değil, sorunu göremediğiniz için çözümsüz kalırsınız.” Gilbert K. Chesterton

Boğa: Kafeste doğan kuşlar, uçmayı hastalık sanırlar.” Alejandro Jodorowsky

İkizler: “Kendinize o kadar büyük bir hedef belirleyin ki, ona ulaşmaya çalışırken insanların yerinde olmayı isteyecekleri kişi haline gelin.” Jim Rohn

Yengeç: “Çevrenizde ne olursa olsun, bunu kişisel algılamayın… Başkalarının yaptığı hiçbir şey sizin yüzünüzden değildir. Kendileri yüzündendir.” Don Miguel Ruiz

Aslan: “Sorunlarınızı başkalarına yükleyerek asla ilerleyemezsiniz.” Willie Nelson

Başak: “Endişeyle nasıl savaşacağını bilmeyenler genç ölürler.” Alexis Carrel

Haberin Devamı

Terazi: “Senin kendini nasıl gördüğün, başkasının seni nasıl gördüğünden çok daha önemlidir.” T. S. Eliot

Akrep: “İnsanın kendisiyle yüzleşmeye yüzü yoksa, başkalarının hatalarıyla oynar durur.” Oscar Wilde

Yay: “Başkalarını yargıladığınızda, onları tanımlamazsınız, kendinizi tanımlarsınız.” Wayne W. Dyer

Oğlak: “Hayatınızı değiştiren şey daha fazla öğrenmek değildir. Hayatınızı değiştiren şey, kararlar almak, kişisel gücünüzü kullanmak ve harekete geçmektir.” Anthony Robbins

Kova: “Gerçek kahraman, kendi öfkesini ve nefretini fetheden kişidir. .” Dalai La

Balık: “Mutlu insanlar kendi iç dünyalarını kurarlar; mutsuz olanlar ise dış dünyalarını suçlarlar.” T. Harv Eker.

Yazarın Tüm Yazıları