Yağmacıların hikâyesi

Aztekler, Hititler, Babürlüler gibi geçmişin büyük medeniyetlerinin hikâyelerini anlatan Kronik Kitap, şimdi de “Normanlar” kitabıyla karşımızda.

Haberin Devamı

Avrupa’yı şekillendiren ve Asya’nın içlerine kadar ilerleyen Normanlar günümüz dünyasında tahmin ettiğimizden çok daha fazla etkiye sahip.
Viking akıncılarından gelen mütevazı köklerinden paralı askerler, fatihler ve hükümdarlar çıkaran Normanlar, Avrupa’yı şekillendirirken Küçük Asya topraklarında da adım atmadık yer bırakmadılar.
Uyum sağlama, yenilikçilik ve katı kararlılıklarıyla dünyaya damga vurdular.
Yazar Roach fetihlerin yanında modern hukuk sisteminin temellerinin nasıl atıldığından Avrupa’nın kimliğini şekillendiren farklı kültürlerin kaynaşmasına kadar Norman yönetiminin sonuçlarını inceliyor.
Kitabın arka kapağında kullanılan bir cümle aslında kitabı özetliyor. “Elinizdeki bu kitap, hırslı maceracıların, azılı yağmacıların, kazanılan ve kaybedilen servetlerin hikâyesi.”

Haberin Devamı

Yağmacıların hikâyesi

Meçhul kalan bir suikast

Disney +’ın “Atatürk” dizisiyle ilgili kararının tartışıldığı şu günlerde Atatürk’le ilgili yayımlanan yeni bir kitap dikkati çekiyor. Prof. Dr. Ali Satan’ın kaleme aldığı, Timaş etiketiyle çıkan “Atatürk’e Suikast ve Sadakat” adlı kitap tarihin tozlu raflarında meçhul kalan bir suikastı anlatıyor. “Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti suikast teşebbüsünden nasıl haberdar oldu? Suikastın arkasındaki isimler kimlerdi? Nasıl sonuçlandı?” gibi daha birçok sorunun cevabı çarpıcı bilgilerle bu kitapta.

Yağmacıların hikâyesi

Zengin bir içerik

Jenn Granneman ve Andre Solo’nun kaleme aldığı, hakları kısa sürede 12 ülkeye satılan “Duyarlı” kitabı bizi gücümüzün farkına varmaya davet ediyor.
Granneman ve Solo, genelimiz tarafından yeterince değer verilmeyen bu özelliğimizin potansiyelini nasıl ortaya çıkaracağımızı ve hayatın her alanına, arkadaşlıklara, iş hayatına, liderliğe, ebeveynliğe nasıl entegre edeceğimizi anlatıyor.
Timaş Yayınları’ndan çıkan kitap alıştırmalar, anekdotlar ve tavsiyelerle zengin bir içeriğe sahip.

Haberin Devamı

Yağmacıların hikâyesi

Mutluluğa bir adım daha

Özlem Belen’in kaleme aldığı “Yolcu; Mutluluk nedir?” kitabı, “Tüm dileklerimizin gerçek olması mıdır”, “Mutluluğu sadece bu limanlara çapalarsak, bu rotanın esiri olmaz mıyız”, “Esaret mi özgürlük mü mutluluğa bir adım daha yaklaştırır bizi”, “Sözde mutluluğu park ettiğimiz limanlara ulaşmaya çalışırken, kaybolmuş, özden uzaklaşmış ruhlarımızın arayışı değil mi içimizdeki boşluk”, “Yaşam sadece mutlu anlardan mı ibaret olmalı”, “Acılardan kaçmak mı, acıların içindeki öğretiyle hemhal olmak mı bizi özgür kılar” gibi sorulara yanıtlar arıyor.

Yağmacıların hikâyesi

Aklımda kalanlar

◊ Eserlerinde İngilizceyi tercih eden Çinli genç yazar An Yu, ilk romanı “Sen Çok Seversin Bu Yemeği” ile ilk kez Türkçede.
Seda Türkmen tarafından seslendirilen sesli kitabı ise Storytel’de.
An Yu, okuru Pekin’in yüksek binaları ve kadının hâlâ ikinci planda bırakıldığı orta sınıf aileler arasında dolaştırıp Tibet’e uzanan büyülü gerçekçi bir yolculuğa çıkarıyor.
Düşbaz Kitaplar’dan yayımlanan bu kitabı, okuma listenize almaya ne dersiniz?
◊ Ayrıntı Yayınları, Fransa’nın önde gelen yazarlarından Philippe Djian’ın karanlık dünyasından, başına buyruk ve sürprizlerle dolu kaleminden çıkan, hiç de sıradan olmayan bir ailenin hikâyesini anlatan “İnsafsızlar” adlı romanını edebiyatseverlerle buluşturdu!
“İnsafsızlar”da insan duygularının sefilliğini ve düşüncelerinin bencilliğini yalın bir dille anlatan Djian, karakterlerin iç dünyalarını takip ederken okurların kendilerini sorgulamasına da neden oluyor.
◊ Leman Dorsay ve Atilla Dorsay, Mudanya Kitap Günleri’nin açılışı olan 19 Ağustos Cumartesi günü kitaplarını imzalayacak.

Haberin Devamı

Yağmacıların hikâyesi

Koçak’ın edebiyat eleştirileri

Orhan Koçak’ın “Virgül” dergisindeki tüm yazıları ilk kez bir arada!
Türkiye’nin en kıymetli edebiyat eleştirmenlerinden Orhan Koçak’ın 1997 Ekim ayındaki ilk sayısından 2009 Aralık ayındaki son sayısına dek genel yayın yönetmenliğini yaptığı “Virgül” dergisindeki bütün yazıları, editör Erkal Ünal’ın derlemesi ile ilk kez tek bir kitap hâlinde okurla buluşuyor.
Editoryal yazılardan güncel değinilere, kitap tanıtımlarından polemiklere ve her alandan edebiyat ve sanat tahlillerine uzanan geniş bir yelpazedeki metinlerin toplandığı “Virgül” yazıları, bir arşiv kaynağı olarak hem kaleme alındıkları dönemin dünyasına ve edebiyatına hem de Koçak’ın yazarlığının ufkuna ve kuvvetine ışık tutuyor.

Haberin Devamı

Yağmacıların hikâyesi

Kim Ne Okuyor?

◊ Vildan Atasever, Ayfer Tunç’un “Kuru Kız” adlı eserini okuyor.
◊ Mehmet Erdem, Slavoj Zizek’in “Ahir Zamanlarda Yaşarken” adlı eserini okuyor.
◊ Büşra Pekin, Friedrich Nietzsche’nin “Böyle Buyurdu Zerdüşt” adlı eserini okuyor.
◊ Ayça Billur Sarc, Shahzadeh N. İgual’ın “Adı Mercan” adlı eserini okuyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları