Uniq Ofis’te 47 sanat eseri

Kültür sanat buluşmalarıma devam ediyorum. Geçenlerde Paribu CEO’su Yasin Oral’la buluşma imkanım oldu.

Haberin Devamı

Bir iş ortamında sergi gezmek çok eğlenceli. Küratörlüğünü Begüm Güney ve Andrea Pecatikov’ın yaptığı “Paribu Art Memory”, Uniq Ofis’te yer alan çalışma alanını bir sergiye dönüştüren eserlerden oluşuyor.

Uniq Ofis’te 47 sanat eseri

Paribu Art Memory kapsamında 19 sanatçının 21 eseri ve 26 NFT’si Paribu’nun ofisinde sergileniyor.

Şirket çalışanlarının çağdaş bir sanat ortamı içinde iş yaşamlarını sürdürmesini sağlayan koleksiyon, kültür ve sanat alanını desteklemeyi sorumlulukları arasında gören Paribu’nun yolculuğunda önemli bir yere sahip. Umarım bu tür yenilikçi projeler hep devam eder.

Yayıncıdan “Kitapçı” belgeseli

Yayıncı arkadaşım Nazlı Berivan Ak’ın ilk belgeseli “Kitapçı”dan çekim aşamasında haberdardım.

Haberin Devamı

“Kitapçı”, Tarsus Antik Sahaf Kitabevi ve sahibi İsmail Kün’ü odağına alarak bağımsız kitapçılık meselesini, okuruyla yaşayan kültür adacıkları konusunu tartışıyor.

Uniq Ofis’te 47 sanat eseri

Belgesel de artık izleyicisiyle buluşuyor.

Belgeselde ünlü yazar Sezgin Kaymaz’la karşılaşmak güzel bir sürprizdi. Müzikler ise “Terim” belgeselinin müziklerine imza atan Ertan Şahin ve Ekin Eti’den. Kitapları ve kitapçıları hayatının vazgeçilmezi sayan bir gazeteci olarak Nazlı’yı kutluyorum. Farklı kitapçıların hikayeleriyle belgeselin devamının geleceğini umuyorum.

Psikolojik taktikler

Klinik psikolog yazar Buket Kasrat, çocuk yetiştirmede ebeveynlere kapsamlı davranış seçenekleri sunuyor. Anne babaların en çok karşılaştıkları sorunlar, açıklamalı olarak sıralanıyor “Çocuk Yetiştirmede Psikolojik Taktikler”de. Farklı davranışlara ya da tepkilere karşı farklı çözümler öneriliyor. Bu türden kitaplar ne yazık ki ülkemizde çok az var. Kolay okunan, rahat bir anlatımla her düzeyde ebeveyne hitap eden bir çalışma...

Uniq Ofis’te 47 sanat eseri

Haberin Devamı

Buket Kasrat, Etiler Neşe Erberk Okul Öncesi Eğitim Merkezi’nde klinik psikolog göreviyle yüzlerce aileye danışmanlık yapmış.

Kurucusu olduğu Buket Kasrat Çocuk ve Ergen Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde çalışmalarına devam ediyor.

SARAYDAN KIZ KAÇIRMA

Devlet Opera ve Balesi Müdürlükleri’nin sahneleyeceği ve 6 etkinliğin yer alacağı 14. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, yabancı konuk solist sanatçı, koreograf ve rejisörlerin de yer aldığı bir opera şölenine hazırlanıyor. Ülkemizin kültür ve sanat hafızasında önemli yeri olan festival, teknik ve mimari donanımı ile dünyanın en önemli kültür merkezlerinden biri olan Atatürk Kültür Merkezi’nde 10-22 Haziran’da yapılacak.

Haberin Devamı

Bir festival geleneği olarak, düzenlendiği ilk günden bu yana sahnelenen Wolfgang Amadeus Mozart’ın “Saraydan Kız Kaçırma” operası izlenmeyi hak ediyor.

Türk-Osmanlı kültür ve sanatından etkilenilerek 16. yüzyılda Batı Avrupa’da ortaya çıkan Turquerie akımının en güzel örneklerinden biri olan ve Mozart’ın Mehter Marşı ritimlerinden esinlenerek bestelediği, rejisör Caner Akın’ın sahneye koyduğu eser, klasik haline sadık kalınarak, farklı bir reji anlayışı ile, iki temsille 12-13 Haziran akşamı seyirci karşısında olacak.

Meksika’yı görmek isteyenlere

2018 ve 2020 yıllarında seyahat ettiği Meksika’da toplam 82 gün kalan Fazlı Bulut, ülkenin derya sonsuzluğundaki tarihini, kültürel, insani ve ekolojik zenginliğini “Meksika Büyülü Ülkede” okurla paylaşıyor. Yazarın yazdıkları insanda Meksika’yı görme isteğini bir tutkuya dönüştürecek nitelikte.

Haberin Devamı

Uniq Ofis’te 47 sanat eseri

Meksika’nın tarihine, kültürüne, mimarisine, resim sanatına, gündelik hayatına, müziğine, danslarına, yemeklerine çok daha geniş ve ayrıntılı bir şekilde yer veren bu kitap, yazarın çektiği fotoğraflarla süslenmiş masal tadında bir rehber.

“İstanbul’un Ulysses”i

İrlandalı yazar James Joyce’un baş yapıtı “Ulysses”in yayımlanışının 100. yılı Avrupa’nın 18 şehrini kapsayan “Ulysses: European Odyssey 2022-2024” projesiyle kutlanıyor. İstanbul da bu şehirlerden biri. “İstanbul’un Ulysses’i” üst başlığıyla düzenlenen etkinlikler, “Ulysses” romanını Nevzat Erkmen’in çevirisiyle Türkçeye ilk kazandıran yayınevinin Yapı Kredi Yayınları olması dolayısıyla Yapı Kredi Kültür Sanat’ta başladı. Bu etkinlikte konuşmalar, performans, çocuk atölyeleri ve film gösterimleri gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

Uniq Ofis’te 47 sanat eseri

Aklımda kalanlar

Can Yayınları haziran ayı yayın programını duyurdu. Jane Austen’in “Akıl ve Tutku” yayınlandı. Jane Austen’ın 1811 yılında “by a lady” imzasıyla yayımlanan ilk romanı, dönemin değer yargılarıyla şekillenen evliliklerin, sosyal statünün, aşkın tabiatını harmanlıyor. Yayınevinden Ayşe Sarısayın’ın “Bir Roman Kadar Uzun: Geride Kalanlar, Anılar” kitabı da çıkıyor. Ayşe Sarısayın’ın hayatına girip onda derin izler bırakmış kişileri anlattığı kitabı, mütevazı dünyasına bir kapı aralıyor.

Kim Ne Okuyor?

◊ Sumru Yavrucuk, Şermin Yaşar’ın “Kalk Yerine Git” adlı eserini okuyor.

◊ Filiz Aygündüz, Camillo Boito’nun “Senso” adlı eserini okuyor.

◊ İnkılap Kitabevi CEO’su Aren Şenorkyan, Muazzez İlmiye Çığ’ın “Yaşadım Demek  İçin- Ne yapmalı?” adlı eserini okuyor.

◊ Doç. Dr. Ahmet Umut Hacıfevzioglu, Bertrand Russell’ın “İktidar” adlı eserini okuyor.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları