Ahmet Özhan’la sohbete davet

Elimdeki kitabın adı, “Ayrılık Yaman Kelime” ve alt başlığı “Bir A.Ş.K. Hikayesi”.

Haberin Devamı

A, Ş ve K harfleri Ahmet Özhan’dan geliyor. Onun gerçek isminin baş harfleri...

Ahmet Şükrü Katıöz olarak doğup Ahmet Özhan’a dönüşen bir sanatçının hikayesini anlatan kitabın başrolünde aşk var.

Ama hepsi bu kadar değil elbette...

Ahmet Özhan’ın gazeteci Ahmet Tezcan’ın sorularına verdiği cevaplardan oluşan kitap dolu dolu!

Özhan’ın musiki eğitimi aldığı ve birlikte çalıştığı büyük müzisyenler, genç yaşta şöhreti yakalaması, fırtınalı Maksim Gazinosu yılları,
yakışıklı olmasının da etkisiyle Yeşilçam’a geçişi ve sinema filmleriyle seyirci karşısına çıkışı, gençlik çağındaki gönül maceraları, evlilikleri, hiç istemediği biçimde bir magazin figürü olarak konumlandırılışı, bu konumlandırılmaya isyan ederek tasavvuf yolunu seçmesi ve olgunluk çağı... Okurken kendinizi bu büyük sanatçıyla baş başa bir sohbetin içinde bulacaksınız.

Haberin Devamı

Polisiye tutkunlarına müjde

Dark İstanbul Medya Grubu tarafından temmuzda çıkarılan ve büyük ligi gören “Dark Polisiye” birinci kitaptan sonra ikincisi yayına hazırlanıyor.

14 yazarın, 14 polisiye öyküsünün yer aldığı “Dark Polisiye 2”, yakında raflarda olacak ve polisiye severlerle buluşacak. Bu kez yazar kadrosunda, Osman Aysu, Önay Yılmaz ve Çağatay Yaşmut gibi polisiye okurlarının yakından tanıdığı isimler de yer alıyor.

“Dark Polisiye” ikinci kitapta polisiye öyküleriyle yer alan yazar kadrosu şöyle: Ercan Akbay, Tuğba Turan, Doruk Ateş, Nurhan Işkın, Osman Aysu, Önay Yılmaz, Ayşe Erbulak, Çağatay Yaşmut, Banu Akeloğlu, Armağan Tunaboylu, Cenk Çalışır, Günay Gafur, Kerem Kaş, Dinçer Batırbek.

“Satılık Değil!”

Marcus Graf küratörlüğünde gerçekleşen “Satılık Değil!” başlıklı sergi 11 Şubat’a kadar One Arc Gallery’de görülebilir.

Sergide eserleri yer alan sanatçılar; Kuzgun Acar, Ayni Arbaş, Yüksel Arslan, Albert Bitran, Nejad Devrim, Şükriye Dikmen, Abidin Dino, İlhan Koman, Fikret Mualla, Mübin Orhon, Selim Turan ve Fahrelnissa Zeid.

“Satılık Değil!” sanat koleksiyonunun hem kişisel bir tutku olduğunu, hem de sosyal bir bağ kurma aracı olduğunu gösteriyor. Sergide Türkiye resim ve heykel sanatının Paris ekolü olarak bilinen 1940-1960 arası döneminden eserlere yer veren bir seçki sunuluyor.

Haberin Devamı

Yeni Çıkanlar

İlham veren bir kadın: Türkan Saylan

Karakarga Yayınları’nın “Dünyaya Yön Verenler Serisi”nin yeni kitabı “Türkan Saylan” okurla buluştu! O, ömrünün sonuna kadar insanların yaşamına dokunmak, bir kişiyi daha iyi edebilmek için mücadele etmiş bir savaşçı.

Bu eşsiz kadının yaşamını, çabasını ve ülkemizde ne çok şeyi değiştirdiğini çocuklarımıza da anlatmak için bu kitabı kaçırmayın. Selin Feldman’ın yazdığı, Gökçe Yavaş Önal’ın çizdiği “Türkan Saylan”, Karakarga Yayınları’ndan çıktı.

Benzeşen acılara şefkate dair bir roman

Hilal Aydın Özcan, yeni romanı “Hayat Bir Gün Bitecek” ile yine akıcı ve ufuk açıcı bir hikayeyle okurla buluştu. Narin, geçmişteki mutsuzluklarına tutunduğu için bugününü öfkeli ve yalnız geçiren bir kadın. Yeğeni Naz ise onun şefkatli tarafını görebilen nadir kişilerden. Naz’ı sarsan büyük bir üzüntü, teyze ve yeğenin birlikte yaşamasına neden olunca, iki kadının farklı zaman dilimlerinde olsa da benzeşen acıları onları birbirine daha da yakınlaştırıyor.

Haberin Devamı

Sarsıcı bir film

Oyun yazarı, oyuncu ve yönetmen Şerafettin Kaya’nın “Ben İyi Biri Olmadan Önce” adlı filmini Malatya Film Festivali’nde izleme fırsatı bulduk. Bir şairin arka penceresini izlemek sarsıcı olabiliyor.

Şerafettin’i yıllardır tanıyorum. Şerafettin yazmak için yaşayan bir şair. Filmi, yapımcı dostum Kamil Çevikalp’le izledik.

O da filmin ruhunu sevdi. Yaşamı düşünenler komik, hissedenler trajik yaşabiliyormuş.

Bu filmde her iki duyguyu sorgulama fırsatı bulduk.

Filmin kadrosunda Pelin Batu, Nejat Yavaşoğulları, Mehmet Çağçağ ve Ayhan Taş yer alıyor.

Hararetle tavsiye!

Kim Ne Okuyor?

Yazar Hakan Bıçakçı, Şiro Hamao’nun “Şeytanın Çırağı” adlı eserini okuyor.

Haberin Devamı

Oyuncu Hazar Ergüçlü, Elena Ferrante’nin “Yetişkinlerin Yalan Hayatı” adlı eserini okuyor.

Yapımcı ve yönetmen Aydın Sayman, Anton Çehov’un “Vişne Bahçesi” adlı eserini okuyor.

Sinema yazarı Gizem Ertürk, Arthur Schopenhauer’un “Aşkın Metafiziği” adlı kitabını okuyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları