Yanlış zaman, yanlış insan

Pandemide işsiz kalan müzisyenlere dikkat çekmek için başlatılan “Hepimiz İçin Ses Ver Türkiye” akımına Yıldız Tilbe de katıldı, şarkı söyleyip topu Tarkan’a attı. Tarkan önce sessiz kaldı, sonra daveti reddederek Tilbe’yi milyonların önüne attı. Yıllar önce Tarkan’a verdiği şarkıdaki gibi: Yanlış zaman, yanlış insan...

Haberin Devamı

◊ YILDIZ HAKLI ÇÜNKÜ:
Sanatçı duyarlılığı gösteriyor. Sektördeki sorunların, intiharların duyulması için elini taşın altına koydu. Tarkan’dan da benzer bir duyarlılık bekledi.

◊ TARKAN HAKLI ÇÜNKÜ:
“Amacını anlamadım” diyor. Biz şarkı söyleyip kendi aramızda top çevirince ne olacak yani demeye getiriyor. Kuru tantananın kime, ne faydası var?

◊ YILDIZ HAKLI ÇÜNKÜ:
15 saniyelik bir şey mırıldansan, telefon eline mi yapışır? Allah vergisi ses zaten. İlla konser mi olması lazım? Bir kere de hayırlı bir şey için kullansan?

◊ TARKAN HAKLI ÇÜNKÜ:
Koskoca “megastar”... Başını, sonunu bilmediği bir işe niye girsin? Yarın öbür gün aynı kefede olmak istemeyebileceği insanlarla ismini niye birlikte yazdırsın?

◊ YILDIZ HAKLI ÇÜNKÜ:
Bir sanatçıyı böyle milyonların önünde reddetmek... En hafifinden kabalık. Kadıncağız “Teşekkür ederim” demiş cevaben. Benim bile içime oturdu.

Haberin Devamı

◊ TARKAN HAKLI ÇÜNKÜ:
Bu “challenge” mevzusunun da artık bir etiğinin oturması lazım. Sen milyonların önünde “emrivaki” yaparken iyi. Ben reddedince mi kötü?

◊ YILDIZ HAKLI ÇÜNKÜ:
Yahu niyet iyi. Güzel bir şey olsun, insanlara faydası dokunsun diye yapılıyor. Belki birinin dikkatini çekecek? Belki birinin aklına bir çözüm gelecek?

◊ TARKAN HAKLI ÇÜNKÜ:
Böyle iyi niyetle yapılan zaten çok çalışma var. Sizi başka yerlerde de görsek iyi olacak Yıldız Hanım...

Ne olmuştu?

◊ Yıldız Tilbe kampanyaya “Kış Güneşi” şarkısıyla destek verip Tarkan’ı da davet etti: “Tarkan topu sana attım, sen de kime istiyorsan ona at. Bir tane de Orhan Gencebay şarkısı atmak isterdim ama tek top hakkım var galiba.”
◊ Tarkan da şöyle cevap verdi: “Yıldız’ım sen benim kıymetlimsin, seni geri çevirmek istemem ama bu challenge’ın nasıl bir amaca hizmet edeceğini pek anlamadım. O yüzden sen en iyisi topu benden geri al, bir başkasına atıver.”

Bir asteroid yağmurumuz eksikti

Deprem ülkesi, orman yangını ülkesi, hatta son zamanlarda hortum ve tsunami ülkesi olmamız yetmezmiş gibi NASA üstüne tüy dikti, dünyaya bir asteroid çarparsa Türkiye’nin riskli bölgede yer aldığını açıkladı.
Nemrut, Erciyes, Tendürek gibi sönmüş yanardağlarımız da tekrar harekete geçerse hiç şaşırmayacağım.
Yapacak bir şey yok, gülü seven dikenine katlanır.

Haberin Devamı

Nilgün Belgün mü, Damla Sönmez mi?

Hülya Avşar rol icabı tokat atacağım diye oyuncu arkadaşının çenesini çıkarınca Nilgün Belgün önce “Her işte eğitim şart” paylaşımını yaptı, sonra hemen sildi.
Herhalde gelen tepkilerden.
Üzerinden birkaç gün geçmedi ki bu kez Damla Sönmez bu konuda ters köşe bir açıklama yaptı.
Eğitimli ve bol ödüllü bir oyuncu olmasına rağmen “İlla eğitim şart diye bir şey yok, konservatuvar mezunu olmayan muazzam oyuncular var” diyerek...
Eğitim çok önemli tabii ama söz konusu yetenekse benim yerim Damla Sönmez’in tarafı.
Yok yok, vazgeçtim, yetenek bir de eğitimle taçlanırsa asıl o zaman tadından yenmez.
Nilgün Belgün ise pek de münasip olmayan paylaşımını silmekle çok iyi etmiş.
Ona böylesi daha çok yakışıyor.

Yazarın Tüm Yazıları