Ergen ruhlunun ocak güncesi

Ocak ayında göreyim, gezeyim, karıştırayım diye not aldığım şeylere baktım; ortaya tam da 16 yaşında bir ergenin meraklarını, zevklerini yansıtacak bir liste çıktı. Ola ki sizin de içinizde ara sıra dümeni ele geçiren bir ergen yaşıyordur, nasıl diyorlar: At fava bekle...

Haberin Devamı

Ergen ruhlunun ocak güncesi

Heyecanla beklediğim 3 film

Renfield:
Gösterime dün girdi. Vampir filmi. Bayılırım. Drakula’yı Nicolas Cage oynuyor. 1988’deki “Vampirin Öpücüğü” filminde komik bir vampiri canlandırmıştı, bu kez kötü vampir. Hikâyenin asıl kahramanı Drakula’nın yardımcısı Renfield (Nicholas Hoult).
Patronunun emirlerini yerine getirip ona besleneceği insanlar temin ediyor ama bu işten hiç memnun değil. Bakalım, Drakula’dan kurtulmayı başarabilecek mi?
Babil (Babylon): Dönem filmi. 1920’lerin Hollywood’unda, sessiz filmden sesli filmlere geçiş döneminde cereyan ediyor. Tarihi ve kurgu karakterleri Brad Pitt ve Margot Robbie isimler canlandırıyor. 20 Ocak’ta vizyona girecek ama ben şanslıyım. Filmin galası Kelebek işbirliğiyle yapılacağı için ekipçe 18 Ocak’ta izleyeceğiz.
Demir Kadın-Neslican: Ona daha var, 27 Ocak’ta vizyona girecek. Kansere karşı verdiği pozitif mücadesiyle herkesin kahramanı olan fenomen Neslican Tay’ın hikâyesi. Naz Çağla Irmak canlandırmış. Neslican Tay’ın erken yaşta kaybettiği mücadelesi daha önce “Yaşım 19” adıyla kitap da olmuştu. Film vizyona girene kadar belki onu okumak istersiniz.

Haberin Devamı

Mutlaka gezmek istediğim sergi: Tutankhamun

Bu yıl, “Çocuk Firavun” olarak da bilinen Tutankhamun’un mezarının keşfedilişinin 100’üncü yılı. Uniq Expo’da firavunun hazinelerinin replikalarından oluşan bir sergi açılıyor. Açılış, 18 Ocak’ta Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın anlatımıyla.
Parçaların hepsi Mısır’dan geldi. Hep Mısır’a gitmek, piramitleri falan gezmek istemişimdir, bakın ayağımıza geldi...

Ergen ruhlunun ocak güncesi

Karıştırmak istediğim bir kitap: İleri Seviye Nümeroloji

Aslında nümerolojinin düşük seviyesi de beni pek açmaz ama Numerolog Melis Aygen’in “İleri Seviye Nümeroloji” kitabı, 2023 yılını 7 rakamıyla adımlamayı vaad ediyor. Karıştırmaya değer. Kitabın asıl ilginç yanıysa 22 Ocak’taki lansmanın Yedikule Zindanları’nda yapılacak olması. Zindanlarda önce aydınlıkta, sonra hava kararınca fenerlerle keşfe çıkılacak.

Haberin Devamı

Sarı saçlarından sen suçlusun Seray...

Seray Sever düzenli olarak aldatılmış: “Çok aldatıldım ve yakaladım. Güzel kadınların yanında bir adam gördükleri zaman, o adam kıymete biniyor. Cazip hale geliyor. Bundan dolayı da aldatılma potansiyelin artıyor” dedi “360 Derece” programında. Biraz “sarı saçlarından sen suçlusun” durumu olmuş Sever için. Güzelliği başa bela olmuş yani. Peki ama aynı şey yakışıklı bir adamın yanındaki kadın için de geçerli değil mi? “Bu kadında ne var ki bu adam bununla” demiyorlar mı?

Keşke Kurban’ı dağıtmasaydı

Kurban grubunun efsane vokali Deniz Yılmaz maddi imkânsızlıktan dolayı müziği bıraktığını açıkladı.
Yaptığı müzikleri paylaştığı Instagram profilini de dondurmuş bu mesajla:
“Maddi gücüm müzik yapmaya elverişli olmadığından, hatta müzik yapmak benim için artık lüks haline geldiğinden profilimi süresiz donduruyorum...”
Sağlık harcamaları varmış ve yakında taşınması da gerekecekmiş. Kurban’dan 2017’de ayrılmıştı Deniz Yılmaz. Keşke canım grubu dağıtıp dağıtıp durmasalardı diye hayıflanıyor insan.
Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur ve tekrar müziğe döner yetenekli sanatçı.

Haberin Devamı

Porsche’sini satan bilge

DJ Doğuş Çabakçor kirada oturdukları evi ailesine satın almak için lüks otomobilini satmış ya... Aklıma Robin Sharma’nın 1996’da yazdığı “Ferrarisi’ni Satan Bilge” kitabı geldi tabii.
Bütün dünyada milyonları etkileyen kitap içindeki boşluğu doldurmaya çalışan ünlü ve başarılı bir avukatın hikâyesini anlatıyordu. Doğuş, DJ’liğin yanı sıra prodüktörlük, eğitmenlik, ticaret gibi birçok şeyle uğraşıyor, aynı zamanda iyi de bir aile babası. Hazır arabayı da satmışken bunlara bir kitap mı eklese?

Yazarın Tüm Yazıları