Dök bir lokma çikolatalı olsun

Eski usul lokmacılar hâlâ var ama şehirde mısır patlar gibi yeni nesil lokmacı ve şubeleri açılıyor: Lokmacity, Lokmacho, The Loqma... Yapımı kolay ve hızlı; maliyeti düşük. O yüzden Miss Locma’nın Miami şubesine hiç şaşırmamalı. Al sana Türk “donut”ı...

Haberin Devamı

2018... Atahan Yersel ve Mücahid Kaan Damgacı’nın parlak bir yatırım fikri var: Deden, babadan kalma lokmaya Belçika çikolatası ekleyip satacaklar.

Hatta ötesi: Lokmayı, ‘churros’ tatlısı gibi içini ve dışını farklı farklı soslarla sunacaklar!

Dök bir lokma çikolatalı olsun

Ama o sırada henüz ne Beşiktaş Akaretler’de açtıkları Lokmata’nın bu kadar tutacağını... Ne bir yıl içinde Kadıköy Rexx Sineması’nın karşısına ikinci şubeyi açacaklarını... Ne de şubenin önünde bazen 100 kişilik kuyruk oluşacağını... Kendileri de bilmiyor.

Sadece onlar değil, lokmacılık işine giren herkes kazanıyor. Eski usul lokmacılar hâlâ var ama şehirde mısır patlar gibi yeni nesil lokmacı ve şubeleri açılıyor: Lokmacity, Lokmacho, The Loqma, Lokmaland, Lokmala, Lokmades...

Haberin Devamı

Dök bir lokma çikolatalı olsun

Efsaneler ölmez, şekil değiştirir

Locmacho Caddebostan’da başladı; altı şubeye çıktı mesela. Biri İzmit’te. İlk hedefi Almanya.

Yeşilköy’deki The Loqma da çeşitleri altıya çıkardı; son geldikleri aşama: Tuzlu lokma...

Bodrum’da Miss Locma var; alameti farikaları ne derseniz? Satsuma!

Ama lokmanın muhteşem dönüşünü herhalde en iyi Lokmata’nın sloganı özetliyor: “Efsaneler ölmez, şekil değiştirir.”

İşin içine bizi de soktular; artık kendi lokmanızı kendiniz yapıyorsunuz. Önce içine ne dolduracağınıza karar veriyorsunuz: Krema da olabilir, çikolata da olabilir, hatta isterseniz ikisi karışık. Sonra dış sosunu seçiyorsunuz: Mesela tarçın-bala ne dersiniz? Peki üzerini fındıkla mı oreoyla mı süsleyeceksiniz? Yanına da bir top dondurma? Hepsi edeeeer... 19 lira.

Yapımı kolay ve hızlı; maliyeti düşük. Miss Locma’nın Miami’de şube fikrine şaşırmamalı. Al sana Türk ‘donut’ı...

Dök bir lokma çikolatalı olsun

Haberin Devamı

 Hipster kafasında bilardo salonu

 Muhteşem bir dönüş yaşayan sadece lokma değil. Eski popülerliğini yitiren, kahve köşelerine itilen bilardo da yıllar sonra geri döndü.

İki ay önce Küçükyalı’da açılan Bilardo Akademisi Avrupa’da üç bilardo branşını birden bulabileceğiniz tek salon.

Bir bilardo türü olan snooker da yükselişte. Eurosport’ta snooker sevgisini anlattığı vide yüzbinlere ulaşan, 86 yaşındaki Fatma Babaanne gibi tutkunları var.

Yakın zaman önce Beşiktaş’ta ‘masa açan’ Nr. 8 Pool Club ise hipster kafasında bir bilardo salonu. Amerikan Brunswick Gold Crown masalarda oynuyorsunuz. Bilardo salonlarında duymaya çok da alışık olmadığımız üçüncü nesil kahveler, organik ve ev yapımı yiyecekler var.

Haberin Devamı

Ortaklardan biri kadın. İdil Coşkun “Hedefimiz bilardo oynanan bir yer oluşturmaktan öte, bilardoyu spor olarak gören, yaşam tarzının bir parçası yapmış insanları kulüp mantığında bir araya getirmek” diyor.

Dök bir lokma çikolatalı olsun

 Buz havuzu partisi

Red Bull Kar Havuzu, bugün Erciyes Kayak Merkezi’nde.  ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek. Yarışmacılar, eğlenceli kıyafetleriyle buz gibi suyla buluşmadan önce 50 metrelik pistte kayıp rampadan uçacak ve yaratıcı atlayışlarını sergileyecek. Havuzun derinliği 70 santim.

Dök bir lokma çikolatalı olsun

Çiçek gibi mekân

 YENİLERDEN YENİ BEĞEN

 Arnavutköy sahiline F’roses adında bir çiçek-kafe açıldı. Her tarafın çiçek olduğu pespembe bir mekân. Sırf fotoğraf çektirmeye giden var. Sahibi ve kreatif direktörü Fatma Nur Uysal
Doğan çiçek tasarımı üzerine eğitim almış.
Çiçeğiniz hazırlanırken, siz de kafedeki yiyecek-içeceklerin tadını çıkarıyorsunuz.
(0212) 257 06 05

Haberin Devamı

Dök bir lokma çikolatalı olsun

Kar altında Kapadokya

“Kuşbakışı vadileri, kanyonları, kuvvetli rüzgâra kafa tutan inatçı, gri, yeşil, kahverengi tonlarına bürünmüş peribacalarını seyrederken ‘Doğadan daha üstün sanatçı yok!’ diye geçiriyorum içimden.”

Bu satırlar Melis Aygen’in, bir kısmı Kapadokya’da geçen ‘Marilyn’le Beş Çayı’ romanından. Zaten kitabın o bölümünü de yine Kapadokya’da yazmış.

“Gel beraber gidelim” dedi; “Yazı ayrı güzel, kışı bambaşka...” Fotoğrafları görünce gerçek olduğuna inanamıyor insan.

Ama ne yazık ki şu sıra öyle bir vakit yok. Hadi gelin, vakti ve imkânı olanların yerine birlikte hayal kuralım. Kar altında Kapadokya düşü: Zaten dünyanın en ilginç coğraflarından biri... Peribacalarının üstünde taş, onun üstünde de pasta kreması gibi kar yağmış....

Haberin Devamı

Dışarıda Orta Anadolu ayazı ama siz şu odaları mağaralara oyulmuş otellerden birindesiniz. Şömine yanıyor; sıcacık...

Sabah balon turuna çıkıyorsunuz, öğleden sonra yılkı atlarını görmeye... Zaten Kapadokya güzel atlar diyarı demek.

 Şu anda yapılabilecek 5 cool şey

Sacred House Oteli’nin muhteşem avlusunda
beş çayı keyfi

◊ Kızılçukur Vadisi’nde yerel halktan alışveriş ve
sıcak şarap

Asuwari Suites’te sabahtan akşama kadar
süren tembel kahvaltısı

◊ Göreme’deki yerel lokanta Köy Evi’nde et ya da
balık yemek

Argos Bezirhane’de her cuma akşamı yapılan
performanslar

 50 TL

Bu gece Zorlu PSM’deki ‘All Night Long’ partisine giriş ücreti... DJ Ferhat Albayrak sıradışı bir gece için altı saat boyunca kabinde kalarak meydan okumaya hazırlanıyor. 

 Dersaadet’te yaşıyorsun,  pekİ bunları bİlİyor musun?

∆ Bir avukat, bir iç mimar, bir diyetisyen ve bir gazetecinin bir araya gelip mekân değerlendirmesi yaptığını...

Bugüne kadar 1500 mekân, ürün ve hizmeti değerlendiren @tavsiyecini ekibinin, sonuçlarını sosyal medyadan duyurduklarını...

∆ Adım Adım İstanbul grubunun 20 Şubat’ta İstanbul’un sıradışı müzelerine bir gezi düzenlediğini...

Fotoğraf Makineleri Müzesi, Türkiye Jokey Kulübü Müzesi, İtfaiye Müzesi gibi ilginç yerlerin 225 liraya görülebileceğini...

∆ 25 Nisan-1 Haziran’da Zorlu Center’da beş hafta sürecek PSM Caz Festivali programının açıklandığını...

John McLaughlin, Ólafur Arnalds, Chris Botti, Bobby McFerrin, Madeleine Peyroux, Fazıl Say gibi efsanelerin sahne alacağını...

BİLGİLENDİRME

Önceki hafta Cibalikapı Balıkçısı, Zübeyir Ocakbaşı, Yakup-2 ve İmroz gibi Avrupa Yakası işletmelerinin, Anadolu Yakası’nda açtıkları şubelerden yola çıkarak “Beyoğlu esnafının Ataşehir çıkarması” diye yazmıştım. Meğer iki İmroz merkez-şube değil; farklı insanlara aitmiş. Bunlar, Beyoğlu’ndaki İmroz’un eski ortakları. Sonradan yollarını ayırmışlar.

 

Yazarın Tüm Yazıları