Çağla’nın buz dolu fıçısında...

Dolaşım, bağışıklık gibi birçok sisteme iyi gelen buzlu su terapisinin faydalı olabilmesi için fıçıda iki dakika kalmanız lazım. Basamakları tırmanıp fıçının içine girdim. Çağla Şıkel hemen tepemde...

Haberin Devamı

Madonna, Lady Gaga yapar da bizim neyimiz eksik? Çağla Şıkel yapmakla kalmadı, bu yola baş koydu: Kendisi buz dolu fıçıya giriyor, sosyal medyadan paylaşıyor, çevresine telkin ediyor, çocuklarını bile ikna edip sokuyor içine.

Yine onun önayak olmasıyla Çeşme’de bir otel, buz fıçısı günleri düzenlemeye başladı.

Alaçatı’daki The Local House’ta her cumartesi 15.00’te ilginç bir kalabalık bir araya geliyor. Otel müşterilerinin yanı sıra davetliler, sosyal medyadan, fısıltı gazetesinden duyup gelenler var.

Çağla’nın buz dolu fıçısında...

Havuzun hemen yanına iki büyük fıçı yerleştirilmiş. İçlerinde su ve buz var. Suyun sıcaklığını ölçen termometrenin 4 derecede sabit olması gerekiyor. Hocamız Pelin Gümüş soğukla baş edebilmemiz için burnumuzdan dört aşamada alacağımız nefesimizi ağzımızdan nasıl yavaşça sekiz aşamada vereceğimizi anlatıyor. Dolaşım, bağışıklık gibi birçok sisteme iyi geldiği söylenen bu terapinin faydalı olabilmesi için fıçıda iki dakika kalmanız lazım. Basamakları tırmanıp fıçının içine girdim. Ama nefes tekniğini uygulamak mümkün değil. Soğuktan ciğerleriniz istemsizce kasılıyor. Hıçkırır gibi.

Haberin Devamı

Çağla Şıkel hemen tepemde. Çok iyi gittiğime dair moral veriyor. O moral verdikçe nefesim de düzeliyor; burundan alıp yavaşça ağızdan vermeye başlıyorum. İki-üç nefes sonra ilk dakikayı doldurmuştum artık. İkinci dakikada işin artistliğine girip, gözlerimi kapatıp ellerimi kavuşturup “Ommm” demeye başlamıştım bile.

Çağla’nın buz dolu fıçısında...

Fakat fıçıya girdik diye yıllanmaya gerek yok. İki dakika yeter. Ondan sonra yavaş yavaş ayaklarınızdan can çekilmeye başlıyor.

Otelin havuzlu avlusundaki bu etkinlik ücretsiz. Orada bulunduğunuz sürece snack menüsünden yiyip içtiğinizi ödüyorsunuz. Parmak patlıcanlı yaz kızartması 180, enginarlı yaban semizi salatası 220, hamburger 350 lira. (0507) 445 00 00

Haberin Devamı

ŞEHRİN EN ‘KEDİ’ FESTİVALİ

Çağla’nın buz dolu fıçısında...

İstanbul’un sekiz ayrı terasında 36 yerli-yabancı DJ ve grubunun kabine geçeceği Rooftop Festival dans müziği sevenleri çatılara davet ediyor.  Beyoğlu Klein Garten, Şişli Ritz Carlton The Roof, Beyoğlu Kastel Teras, Beşiktaş Swissotel 16 Roof, Beyoğlu Los Altos, Beşiktaş W İstanbul Secret Garden, Beyoğlu Simone ve Beyoğlu Rixos Pera’da bugün saat 15.00’te başlayacak festival sabahın ilk saatlerine kadar sürecek. Bu yıl 9’uncusu yapılan İstanbul Rooftop Festival’ın en önemli özelliği alacağınız tek bir biletle bütün bu mekânları gezip her birindeki partilere katılabilmeniz. Biletix’te bütün diğer avantajlı biletler tükendi, sadece 500 liralıklardan mevcut.

Haberin Devamı

KİMLER ÇIKACAK 

Kalabrese, Xinobi, Marcel Vogel, Oceanvs Orientalis, Ali Kuru, Palmiyeler, Headwaters, Menachem 26, Ace Brothers, Ali Gültekin, Babacan, Can Molti, Corn&Cotton, DJ Bey, Doruk Güralp, Emre Isıyel, Emre Şenol, Ezgi, Görkem Çay, Hemi, Jamie S, Kai Belen, Kantel, Kiwi, Koray T, Levonjoje, Marc Gonen, Murathan Özbek&Can, Balta, Neo Craft, Orkun Bozdemir, Ögem Yılmaz, Pekiner, Sali C, Samedi Turkish Edits, Violations Radio, Zoe Dona.

Yazarın Tüm Yazıları