Aşşk’a gelsene burası çok güzel

Kuruçeşme’deki Aşşk Kahve 20 yıldır İstanbulluların malumu. Peki, geçen hafta hemen yanlarındaki yalıya açtıkları And Aşşk? Kahvaltı mı istiyorsunuz, kokteyl mi siz ona karar verin, gerisini Boğaz halletsin.

Haberin Devamı

Birinci köprüden başlayıp ikinciye kadar tam karşınızda: Beylerbeyi Sarayı, Çamlıca Kulesi, Çengelköy, Kuleli, Galatasaray Adası... Masadan eğilip elinizi uzatsanız neredeyse denize değecek. Boğaz’da seyreden onca lüks tekneyse leğende yüzdürdüğünüz kâğıttan gemicikler gibi.
Aşşk’a gelsene burası çok güzel
Aşşk Kahvesi’nin içindeki And Aşşk haftanın her günü 9.00-1.00 arası açık. (0212) 265 47 34 Foto: LEVENT KULU

Eskiler ‘neşedabad’, yani ‘sonsuz neşe’ dermiş bu sahile. Bence her İstanbullu yalıda oturmalı ama malum, bunlardan sadece 150 kadar var maalesef.
Peki, yalıda oturacak parası olmayanlar ne yapacak? Bize zinhar yasak mı?
Nişantaşı ve Bebek şubelerinden sonra yıllardır Kuruçeşme’de hizmet veren Aşşk Kahve, birkaç saatliğine de olsa işte bu ‘neşe’den bir parmak bal çalıyor ağzımıza.
Bizi şimdi ilgilendiren kısmıysa bu yaz yeni açtıkları yalı bahçesi. Yeşillikler içinde; loca loca, masa masa bir mekân. Hal böyle olunca sabah kahvaltıda da dolu, gece kokteyl saatlerinde de.
Tek sıkıntı, rezervasyon almamaları. Gerisi baht: Şak diye faça masa da denk gelebilir, bir sandalye için bir saat beklemeniz de gerekebilir...
Zaten en büyük şikâyet de garsonların bu yoğunlukta size biçtiği yer. Mesela 2 kişisiniz, deniz kenarındaki
4 kişilik masa boş dururken sizi arkalara atabiliyorlar.
Niye çekiyorsunuz bu eziyeti, beleş mi sonrası? Olur mu hiç, kucakla da para dökeceksiniz: Kokteyller 325, salatalar 240-320, levrek 600, steak 2.190 lira.
Aşşk’a gelsene burası çok güzel

Bu fiyatlar sana-bana pahalı, Körfezli turistlere sorsanız bedava.
En güzel ve en sakin saatleri öğle ve öğleden sonra. Tatlış tatlış ‘chill happy’ dedikleri yemek müzikleri çalıyor, o saatlerde garson ordusu sevecen ve tahammüllü, güneş arkanızda kalan tepenin ardına düşmüş, esinti omuzlarınızı öpüyor, önünüzdeyse ne demiştik... Hah, ‘sonsuz neşesiyle’ İstanbul Boğazı!
Menüden bütün ısmarladıklarınız standardın üstünde. Millet nedense en çok panini’lerini seviyor ama barmenin hakkını yememek lazım: Tam kıvamında, yani içerken hafif kaş çattıran mojito’lar yapıyor.
Benim oyum pizzalardan üç mantarlı, sandviçlerden dilli, kahvaltılıklardan da özel sosla yaptıkları eggs benedict’ten yana.

Haberin Devamı

Konser öncesi ideal
Karnınız aç değilse bile Kuruçeşme Paraf konserleri öncesi ve sonrası ‘cuk’ kontenjanından burası. Sorduysanız bu akşam Ajda var sahnede. Yarın akşamsa tango gecesi yapıyorlar.
Gönül çeşmeniz gürül gürül akıyor da olabilir, tek bir damlaya muhtaç da... Gerisini sıra sıra dizilmiş Alaf, Boop, Boaz, Korto, Goose gibi mekânlara teslim ediniz.

Yazarın Tüm Yazıları