Güzel yıllara, güzel tatlara!

Bu yılbaşında kendiniz ve sevdiklerinize hazırlayacağınız sofralar için benden size, hem pratik hem de leziz iki tatlı tarifi... Herkese iyi seneler!

Haberin Devamı

DÜŞÜK KALORİLİ PASTA

(6-8 kişilik)

NE LAZIM?

Alt tabanı için;

* 500 gr yulaf ezmesi (1 paket)

* 18-20 hurma

* 1 su bardağı çekirdeksiz sultani üzüm

* 1/2 su bardağı üzüm pekmezi

Güzel yıllara, güzel tatlara

Kreması için;

* 3 paket light labne (200 gr’lık paketlerden)

* 3 büyük muz

* 3-4 yemek kaşığı esmer toz şeker
(veya bal)

Süslemek için;
* Muz, çilek, böğürtlen

NASIL YAPARIM?

* 25-27 santim çaplı kelepçeli kek kalıbını sıvıyağla hafifçe yağlayın.

* Tabanı için yulaf ezmesi, çekirdeği çıkarılmış hurma, üzüm ve pekmezi robotta çekin, yulaf taneleri bulgur gibi ufalsın. Karışımı kalıbın altına bastırarak yerleştirin.

 * Kreması için labne, muz, toz şeker ya da balı koyup krema kıvamına gelinceye dek çekin.  Muhallebi kıvamındaki kremayı yulaflı tabanın üzerine döküp buzdolabında en az 1 gece bekletin.

Haberin Devamı

* Ertesi gün muz dilimleri, varsa çilek ve böğürtlenle süsleyip servis edin.

Güzel yıllara, güzel tatlara

SİYEZ UNLU KURABİYE

(2-4 kişilik)

NE LAZIM?

* 3 su bardağı siyez unu

* 2 yumurta

* 1 Türk kahvesi fincanı toz şeker

* 2 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ

* 1 paket vanilya

* 1 paket kabartma tozu

Süslemek için;

* Renkli şekerler

NASIL YAPARIM?

* Yağ, yumurta, şeker, vanilya ve kabartma tozunu bir kaba koyun, karıştırın.

* Unu ilave edip yoğurmaya başlayın. Kulak memesinden biraz daha sert ve ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz.

* Hamuru, un serpiştirdiğiniz mutfak tezgâhına alın.

* Merdaneyle açıp yaklaşık 1 santim kalınlığına getirin. Şekilli kurabiye kalıplarıyla kesin.
*
Hamurları pişirme kâğıdı serili tepsiye yerleştirin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Kurabiyeler soğumadan tepsiden almayın, kırılırlar.

* Soğuyup sertleşince üzerlerini renkli şekerlemelerle süsleyin.

Yazarın Tüm Yazıları