Ona mesleğin kapılarını okulundaki bir olay açtı

Hürriyet Ankara genç ve başarılı kadrosuyla kent gazeteciliği için bir rol model.

Haberin Devamı

Ona mesleğin kapılarını okulundaki bir olay açtı

Başkent’in nabzını tutan bu ekipte haberlerinin yanı sıra fotoğrafları da dikkat çeken bir isim: Mert Gökhan Koç. Üniversite yıllarından bu yana tanıdığım Mert, “Yaşadığım şehri seviyorum. Ankara, foto muhabirlerine alternatif mekanlar da sunuyor. Hacıbayram’dan Beypazarı’na fotoğraf cenneti bu kent” sözleriyle fotoğraf ve Ankara tutkusunu anlatıyor.

BİR OLAY MESLEĞİN KAPILARINI AÇTI

Bu genç meslektaşımın mesleğe başlama öyküsünün kahramanlarından biri olarak onun yaptığı başarılı işler benim de göğsümü kabartıyor. İkimizin arasında zaman zaman kısa sohbetlere konu olan Mert Gökhan Koç’a gazetecilik mesleğinin kapılarını açan olay Anadolu Ajansı’nda çalıştığım 2010 yılında yaşandı. Dönemin AK Parti Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde düzenlenen Anayasa Paneli’nde yumurtalı bir saldırı ile protesto edilmiş, korumaları salonda şemsiyelerle kalkan olmaya çalışmışlardı. Biz olayı duyup gittiğimizde çoktan iş bitmişti. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Mert Gökhan Koç’la bu sırada tanıştım. Okulun uygulama gazetesi Görünüm için çektiği fotoğrafları gösterdi. İnceledim, fotoğraflar başarılıydı. Kendisinden bu kareleri kullanmayı istedim, kabul etti. Birlikte Anadolu Ajansı’na gittiğimizde onu yöneticilerime, fotoğraflarda imzasının koyulmasını ve üniversite stajlarını da Anadolu Ajansı Fotoğraf Haberleri Müdürlüğü’nde yapmasını rica ettim. Kendisine açılan bu küçücük arayı iyi değerlendiren Mert, şimdi aynı gazetede yan yana çalışmaktan mutluluk duyduğum başarılı bir meslektaşım.

Haberin Devamı

ADIMI GAZETEDE GÖRÜNCE HAVALARA UÇTUM

Bu olayın ardından yaşadıklarını, kent gazeteciliğine ve fotoğrafa bakışını da Mert Gökhan Koç şöyle anlatıyor:
“Üniversitede çektiğim Burhan Kuzu’nun protesto fotoğrafları Anadolu Ajansı’nda imzamla yayınlandıktan bir gün sonra ulusal gazetelerin bir çoğunda bu karelerin yanında adımı görünce mutluluktan havaya uçacaktım. Öğrencilik yıllarımda Anadolu Ajansı’nda 2012 yılına kadar çeşitli dönemlerde staj yaptım. O zamanlarda toplumsal olaylar ve siyasi programlarda aldığım görevler sayesinde de mesleğe dair çok önemli deneyimler kazandım. Sektörün tanınmış ve başarılı foto muhabirleriyle aynı büroda çalışmak ve onların tecrübelerinden yararlanmak benim için çok büyük bir şans oldu. 2012’nin Eylül ayında Hürriyet Gazetesi Ankara bürosuna geçtim. Gezi Parkı olayları gibi tarihe damgasını vuran bir gelişmeyi de Hürriyet’te iken takip etmek benim için bir fırsattı. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Ankara’da da yaklaşık 1 ay devam eden protestoları takip etmek, foto muhabirliği açısından bana çok şey kattı.

Haberin Devamı

FOTOĞRAF MERAKLILARINA CENNET

Hürriyet ailesi olarak, Ankara’da ulusal gündem dışında yerel gündemi de yakından izliyoruz. Türkiye’nin birçok şehrinde olduğu gibi Başkent’in de sorunları ve sevinçleri var. Bunlara ortak olmaya çabalıyoruz. Siyasetin ve bürokrasinin merkezi olması nedeniyle rutin haberciliğin sıkıcılığıyla boğuşmak zorunda kalan Ankara, aslında foto muhabirlerine alternatif mekanlar da sunuyor. Bana göre Ulus, Ankara Kalesi, Samanpazarı ve Çıkrıkçılar Yokuşu, Hacıbayram, Ulus Hâli ve Tuz Gölü’nden Beypazarı’na Başkent fotoğraf meraklıları için bir cennet”

#enguzelankara

İnstagram’daki #enguzelankara ve #hurriyetankara etiketli fotoğraflar arasında bu hafta Ulus çevresinden fotoğraflar seçtim. @ismetcucen kullanıcı isimli İsmet Çüçen’in gecekondu fotoğrafı bir tablo gibi. @alkanucarsu kullanıcı isimli Alkan Uçarsu’nun fotoğrafında ise Ulus’un ara sokaklarında top koşturan çocuklar var. @yildizkarahan kullanıcı isimli Yıldız Karahan da Çıkrıkçılar yokuşundan bir kareye #enguzelankara etiketini koymuş. Siz de en güzel Ankara fotoğrafı benim diyorsanız, instagram’a fotoğraflarınızı bu etiketlerle yollamayı unutmayın. Fotoğrafların üzerinde tarih, isim ya da başka bir yazı bulunmaması gerekiyor. Gönderdiğiniz fotoğrafların telif hakları yine size ait olup, Hürriyet Ankara’da okur fotoğrafları projesi dışında bir amaçla kullanılmayacaktır.

İşte Rıza Özel’in seçimleriyle İnstagram’dan #enguzelankara

Haberin Devamı

GECEKONDU TABLOSU

Ona mesleğin kapılarını okulundaki bir olay açtı
@ismetcucen kullanıcı isimli İsmet Çüçen

ARKA SOKAKLARDA TOP KEYFİ

Ona mesleğin kapılarını okulundaki bir olay açtı
@alkanucarsu kullanıcı isimli Alkan Uçarsu

ÇIKRIKÇILAR YOKUŞU

Ona mesleğin kapılarını okulundaki bir olay açtı
@yildizkarahan kullanıcı isimli Yıldız Karahan

Yazarın Tüm Yazıları