Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan ÇavunYazarın Tüm Yazıları

Tarladan 1 puan çıktı...

Bursaspor kötü bir zeminde, kötü bir rakipten, son vuruş ve final paslarında kötü olunca 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Deplasmanda alınan her puan, hele ki mevcut koşullar ve taraftar anlamında zor bir atmosferde her zaman iyidir.
Lakin yeni bir hocayla anlaşmış olmalarına rağmen, sezon başındaki görüntüsünün çok uzağında olan Göztepe’den 3 puanla dönmek işten bile değildi.
İkinci yarının ilk 15-20 dakikası haricinde topa ve oyuna hakim olan yeşil beyazlılar, hücum anlamında da özellikle ilk yarıda, 2. bölgeden 3. bölgeye topu iyi taşısa da, final paslarındaki sıkıntılar ve bitirici bir santrafor noksanlığı sebebiyle sahadan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı.
Samet Hocanın, son haftaların formsuz isimleri Okan ve Ertuğrul’u ilk 11 dışına atıp, hücum hattındaki en etkili isim olan Lima’yı ilk 11’de sahaya sürmesi son derece doğru kararlardı.
Keza hayatlarında kendilerine sunulan en büyük şansı kullanmakta direnen Burak ve Ramazan’ı ilk 18 dışında bırakması da. Bu iki gencimiz sanırım Samet Hocanın kendilerine sunduğu bu fırsatı tam olarak idrak edememiş durumdalar.
Ertuğrul’un formsuzluğu ile şans bulan Chedjou – Vergini ikilisi maç genelinde herhangi bir problem yaşamadan maçı tamamladılar.
Aynı şekilde genç eldiven Muhammed de kendine verilen şansı iyi değerlendirdiğini düşünüyorum.
Badji ve Aytaç ise mevcut kadro yapısında vazgeçilmez olduklarını bir kez daha gösterdiler.
Asıl sıkıntı son yıllarda hep söylediğimiz gibi hücum hattında.
Umut Nayır her ne kadar savaşsa da etkili olamıyor. Lima ise tüm performansını 90 dakikaya yaymakta zorluk yaşıyor.
Fakat en büyük sıkıntıyı Saivet’in pozisyonunda yaşıyoruz. Belki o bölgede tek adam olduğunu düşünmesi, belki sakatlığının etkisi olabilir lakin Saivet son haftalarda o bölgede neredeyse sıfır katkıyla oynuyor.
Cuma gecesine dair Samet Hoca’yı eleştirebileceğimiz tek nokta, belki Saivet’i biraz daha erken alabilirdi oyundan. Zira ne ofans, ne de savunma anlamında hiçbir katkısı yoktu oyunun son bölümlerinde.
Tabii düşünülebilecek bir başka çözüm mevcut oyun planından, 3-5-2’ye dönmek gibi bir takım değişiklikler yapabilir.
Bu şablon değişikliği sayesinde ofansif anlamda yaşadığımız problemlerden kurtulma şansına da sahip olabiliriz.
Sonuç olarak olası altımızda yer alan bir rakipten, dış sahada alınan 1 puan iyidir. Ama bu 1 puana iyi diyebilmemiz için de sahamızdaki maçlardan 3 puan almak şart...

Yazarın Tüm Yazıları