Apple’ın yeni oyuncakları: İyi, kötü ve çirkin!

Acısıyla tatlısıyla bir Apple etkinliğini daha geride bıraktık.

Haberin Devamı

Sir Jonathan Ive’ın elinden çıkma iÜrünler yine bir sonbahar akşamı müritleriyle tanıştı. Peki aradığımızı bulduk mu?

Cihaz üreten her teknoloji firması ürün lansmanı yapıyor. Ancak sadece bir tanesinin etkinliği gezegen genelinde Dünya Kupası finali gibi heyecan yaratıyor. Sadece birinin mağazasının önünde insanlar kamp kuruyor. Bunun basit bir nedeni var: Apple, kullanıcılarını mutlu eden bir marka ve ürünlerini sadece parayla değil sadakatle de takas ediyor.
Tim Cook’un Apple’ının ise Steve Jobs imzalı bu sadakatin ömrünü uzatmak için sağlamcı gitmek ve rakiplerini takip etmek yerine delice ve dâhice haline geri dönmesi gerekmekte.
Bu girizgâhın ardından gıcır ürünler iPhone 6, iPhone 6 Plus ve Apple Watch’ın artı ve eksilerine artık göz atabiliriz.

İYİ

Haberin Devamı

iPhone’lar büyüdü. iPhone sahiplerinin masaya telefon koyarken yaşadığı travma sona eriyor. iPhone 6, 4.7, iPhone 6 Plus ise 5.5 inç ekrana sahip. Retina ekran ve daha ince tasarım da harika görünmekte.
Telefon kredi kartı yerine geçecek. Apple Pay ile kredi kartı bilgileri cihaza girilecek. Telefonu NFC noktasına yaklaştırmak ödeme yapmak için yeterli olacak. Sistem ABD’de başlıyor. Sahip olmadığımız parayı daha kolay şekilde ezmek için bir süre daha beklememiz gerekmekte.
Kamera artık daha iyi. Apple, megapiksel’e değil lens teknolojisine odaklanarak yine doğru yolda gidiyor. Selfie çekmeye dair dizginlenemeyen ihtiyacımız artık daha kaliteli görüntülerle sonuçlanacak. Ancak grup selfiesi çeken kişinin 32 dişiyle ilgili bir gelişme yok. Teknoloji o kadar gelişmemiş.
Mucize telefon diyeti yapabilirsiniz. Cihaz içindeki A8 çipi 5S’teki A7’lerden yüzde 25 daha hızlı. Çip ayrıca iPhone’un içinde yer alan barometre ile çalışıyor. Patlaması muhtemel fitness uygulamalarıyla telefonunuz attığınız her adımı takip edip kalori hesapları yaparak fazla kilolarınızı size hatırlatacak.

KÖTÜ

iPhone’lar büyüdü. Ekranın büyümesi olumlu olduğu kadar riskli bir hamle. Apple’dan 5S boyutunu da devam ettirip 3 farklı model çıkarmasını beklerdim. Kural basit: Eğer bozuk değilse tamir etme. Eğer bodoslama rakibinin peşinden giden bir firma olacaksan kullanıcıdan sadakat de bekleme.
Apple Watch neye yarayacak? Apple saati ile vaktin nasıl geçtiğini mi anlamayacağız, yoksa zamanı daha mı iyi göreceğiz? Telefonu cebinden çıkarmaya üşenen insanların fitness’a merak salacağı teorisi rasyonel durmuyor. Dolma parmaklı kişileri hayattan soğutacak ürünün dizaynı da Apple çizgisinden çok uzak. (Kesin ilk ben alacağım)
Oo şarj aleti, bir dal alırım. Pil, ömür tüketmeye devam ediyor. iPhone kullanıcısının elinde şarj aleti ile priz arama çilesi bitemiyor. Ayrıca beklenen safir ekranın gelmemesi nedeniyle kalpler de iPhone ekranları da kırılmaya devam edecek.

ÇİRKİN

Haberin Devamı

Gazetecilerin halleri utandırdı. Tim Cook her ürün anons ettiğinde 90+4’te gol olmuş gibi sevinip gerdan kıran yandaş gazeteciler hem güldürdü hem düşündürdü.
Tim Cook ve Bono’nun parmağı. U2’nun yeni albümünün iTunes’ta bedava olacağı açıklandı. Bu kötü haberin şokunu atlatamadan Cook ve Bono işaret parmaklarını havada birleştirip tuhaf bir hareket yaptı. Nedeni ise hâlâ evrenin sırları arasında.

Yazarın Tüm Yazıları