Vekiller evde sıkıldı: Dizi müptelası olan da var bahçıvanlık yapan da

Milletvekilleri bilirler ki siyaset öyle çok fazla sosyal hayata izin vermez. Aile ve çocuklarla geçirilen vakitler hep kısıtlıdır ve vekil eşlerinde sorumluluk daha fazladır.

Haberin Devamı

Ancak bu zorunlu korona molası, milletvekillerinin evleri ve hayatlarında değişikliklere neden oldu. Öğrendik ki mutfağa giren de var, dizi müptelası olan da. Yıllar sonra bahçesini keşfeden de olmuş, eski fotoğraf albümlerine dalan da. Kesin olan bir şey var, artık sıkılmaya başlamışlar.

TBMM çalışmalarına ara verince evleri Ankara’da olmayanlar, ailelerinin yanlarına gitti. Ankara’da ikamet edenlerin bir kısmı, ilginçtir, yürüyüş yapmak için halen Meclis’e geliyor. TBMM kampusunda, günün farklı saatlerinde yürüyüş yapan milletvekillerine rastlamak mümkün. AK Parti milletvekilleri Recep Özel, Ramazan Can ve Alpay Özalan yürüyüş ekibinin müdavimlerinden. Bunun dışında, hiç film izlemezken filmlere takılıp kalan, hiç dizi izlemezken “Bir kerede oturup 18 bölüm izledim” diyen AK Partililere rastladık. Sizler için bazı vekillerin ev hallerine baktık.

Haberin Devamı

HAMİLEYKEN BİLE BU KADAR EVDE KALMADI

Vekiller evde sıkıldı: Dizi müptelası olan da var bahçıvanlık yapan da

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, ikinci kızı Nehir’e hamileyken seçime girdi ve seçimden kısa bir süre sonra da doğum yaptı. Meclis çalışmaları nedeniyle hem ilk kızı Bahar, hem de Nehir ile çok zaman geçiremeyen Taşcıer, bu açığı koronavirüs salgını döneminde kapatıyor. Taşcıer, “Biraz abartılı olacak ama çocuklar, annesi, babası olduğunu hatırladılar. Tahmin edersiniz ki Meclis temposu, komisyonlar, Genel Kurul çalışmaları, Türkiye’nin dört bir yanında takip ettiğim kadın davaları ve diğer çalışmalar derken çocuklara çok az vakit ayırabiliyordum” diye günah çıkartıyor. Taşcıer, eczacı olduğu için salgın sürecinde sorumlulukları olduğunu, ancak çoğunlukla evde hem büyük kızının online derslerine yardım ettiğini, hem de iki yaşındaki kızıyla oyunlar oynadığını anlatıyor. Taşcıer, günün 30 saat olması dileyenlerden.


MİNTİ’Yİ SEVİYOR KİTAP OKUYOR

Vekiller evde sıkıldı: Dizi müptelası olan da var bahçıvanlık yapan da

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut ise evinde geçirdiği karantina günlerini, yoğun parlamento çalışmaları ve seçim bölgesi ziyaretlerinden okumaya imkân bulamadığı kitaplara yönelerek fırsata çeviriyor. Bulut, karantinadan önce kendisine bir ay yetecek kadar kitap siparişi vererek başlamış işe. Evcil hayvanlara düşkünlüğü ile de bilinen MHP’li Bulut, evinde beslediği kedisi Minti’yle, salgın döneminin stresini atıyor. İftar sofrası için mutfağa da giren Bulut, Tokat’ın bat, keşkek, madımak gibi özel yemeklerini yapabiliyor. Boş zamanlarını dizi filmlerini keşfetmeye ayıran Bulut, her gün rutin olarak üç saat seçmenleriyle konuşup sorunları dinliyor.

Haberin Devamı

BAĞ-BAHÇEYE DADANANLAR 

Vekiller evde sıkıldı: Dizi müptelası olan da var bahçıvanlık yapan da

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, telefon trafiğinin sabahın erken saatlerinde başladığını anlatıyor. Ağıralioğlu, telekonferansla vatandaşın sorunları dinleyip çözüm arıyor. Karantinada bol bol okuma yapma imkânı bulduğunu anlatan Ağıralioğlu, Ankara’daki evinin bahçesinde sebze yetiştirip, peyzaj işleriyle uğraşıyor. Ağıralioğlu, “Toprak insana güç veriyor. Toprağın ne kadar aziz, kıymetli ve kendi kendimize yetmenin ne büyük bir güç olduğunu bu dönemde daha iyi gördük. Kendi ürettiğimiz ürünlerin değerini anladık” demeyi de ihmal etmiyor.


ESKİ FOTOĞRAFLARA DALANLAR

İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat, şeker ve tansiyon rahatsızlıkları nedeniyle karantinada daha dikkatli olmaya özen gösterenlerden. Sunat genellikle geç yattığını, gündelik siyasi görüşmeler, videokonferanslardan sonra bol bol film izlediğini anlatıyor. Bu dönemin kitaplara ve filmlere dönmesini sağladığını anlatıyor. Milletvekili bütün samimiyetiyle, “Evimi çok seviyordum ama evimde hiç yaşamadığımı anladım. Terasa çıkıp bir kez olsun güneş görmemişim” diye itiraf ediyor. Sunat’ın son keşfi ise eski fotoğraflar. Saatlerce albümlere dalıp, geçmişe gidebiliyor. Evlerini yeniden keşfeden milletvekillerinin durumu böyle. Öğrendik ki can sıkıntısından, seçim bölgesinde fabrika ve işyerlerini dolaşanlar da oluyormuş. Alışkanlıklar kolay bırakılmıyor anlaşılan...

 

Yazarın Tüm Yazıları