Ailelerin'gelecek' endişesi

Çocuğumu nasıl bir gelecek bekliyor?

Haberin Devamı

Her anne bana çocuğunu yetiştirirken bazı kaygılar yaşar. Nasıl bir dünyaya çocuk yetiştirdiğini bilemediğinden ya el yordamıyla ya da çevresine bakarak onları geleceğe hazırlar.

Bir yandan teknolojinin esir aldığı, çok tüketen, hızlı yaşayan, çabuk sıkılan çocuklar diğer yandan çağa ayaka uydurmaya çaba harcayan, onlara iyi bir gelecek bırakabilir miyim kaygısı yaşayan aileler.

Hayatın değişim hızı nedeniyle çocuklarını bekleyen geleceğe hazırlamakta zorlandığını düşünen anne babaların “öngöremediğim geleceğe çocuğumu nasıl hazırlamalıyım?” sorusuna uzmanlar yanıt arıyor.

Bu konuda çalışma yapanların başında “Kirlenmek Güzeldir” için 10 yıldır danışmanlık yapan, çocukların ve ailelerinin ruhsal gelişimi alanındaki bilimsel ve sosyal çalışmalarıyla tanınmış Prof. Dr. Yankı Yazgan geliyor.

Haberin Devamı

Ülkemizde fütürizm denince akla gelen isimlerin başında yer alan Fütürist Ufuk Tarhan da bu ekibin içinde. 2008 yılından itibaren aktif yaşam kültürü alanında yürüttükleri çalışmalarla dikkat çeken Aktif Yaşam Derneği’nin kurucu üyelerinden Mehmet Ali Çalışkan, Adhoc Türkiye raştırma şirketinden Ulaş Tol ve çocuk gelişimi konusunda uluslararası üne sahip, yazdığı 22 kitaptan bazıları ülkemizde de yayınlanan ödüllü Amerikalı uzman Dr. Michele Borba, ebeveynlerin çocuklarını geleceğe hazırlamak konusundaki endişelerine odaklanıyor.
Bütün bu uzmanları bir araya getiren de 10 yıldır “kirlenmek güzeldir” felsefesi ile çocuk gelişimi ve etkin ebeveynlik konusunda farkındalık yaratmak isteyen OMO.

Deneyimsel öğrenme vurgusunu sık sık ebeveynlere fısıldayan firma, anne babaların geleceği öngörmek konusunda yaşadıkları zorluklardan hareketle önümüzdeki günlerde açıklayacakları bir araştırma da yaptırıyor.

Araştırma sonuçları önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanacak. Biz de takipçisi olacağız. Ayrıntıları sizlerle paylaşacağız.

Yazarın Tüm Yazıları