Gelin Cebeci’den Kızılay’a yürüyelim

Kent sakinleri olarak, büyük kısmımızın çok sevdiği bir eylemdir ‘Cebeci’den Kızılay’a yürümek.

Haberin Devamı

Gelin Cebeci’den Kızılay’a yürüyelim

Darmadağın bir evi dip köşe temizleyip düzenlemek gibidir. Akıl karışıklığına iyi gelir, ruhu ferahlatır. Sorunları çözmese de kişinin üzerindeki etkisini azaltır. Tunalı’dan Kızılay’a tabanvayla gitmek de güzeldir ama aynı tadı vermez. Tunalı’dan Kızılay’a yürünen yol günübirlik bir seyahatse, Cebeci-Kızılay yürüyüşü bir haftalık yaz tatilidir. Her bahsi geçtiğinde bana ilk gençliğimin geçtiği Talatpaşa Bulvarı’ndaki Biberci Apartmanı’nı, Siyasal Bilgiler Fakültesi’ndeki İnek Bayramı’nı, sahnedeki Yeni Türkü’yü hatırlatır... Son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi, “3 kilometrelik bir yolda hayatınızı sorguladınız mı hiç” sorusuyla başlayan bir gönderi paylaştı ve bana o günleri hatırlattı. @ankarabbld’nin paylaşımını Twitter hesabından okuyabilirsiniz. Özetle şunlar ifade edilmiş:

Gelin Cebeci’den Kızılay’a yürüyelim

YÖN VEREN DÜZLÜK

Haberin Devamı

“Yokuşu bol olan şehrin öyle bir düzlüğü var ki, binlerce kişinin yaşamına yön verdi. Bunların büyük bir kısmı Ankara’ya okumaya gelmişti. Gelin Cebeci’den Kızılay’a yürüyelim... Kızılay’da yapılacak bir şey mutlaka bulunur diye düşünmüşsündür, hele bir yola koyulayım da... Cebeci’nin ara sokaklarından usul usul yürüyerek Cemal Gürsel’e çıkmış, o defalarca yürüdüğün güzergâhı yeniden adımlamaya başlamışsındır. Bu yolu belki beş yüzüncü kez yürüyorsundur; kaç insanın yanından geçmişsindir, aklındakiler kaçıncı kez gelişmiştir, kararların gene değişmiştir ama yol hep aynı yoldur. Seni sana bağlamıştır yeniden Cebeci’den Kızılay’a yürümek.”

KAFAMDA BİN HÜLYA

@aynenndewamke Cebeci’de bir odası salona açılan arkadaş evinde uzun muhabbetten sonra spotçudan alınmış koltuğun üzerinde uyuma soğuğu var dışarıda. “Abi kal bu gece ya, sabah beraber geçeriz okula. Battaniye var şurada bak.”
@oz_ferit Sonra Kolej civarında yolcusu olmayan taksiciler yanaşır yanınıza.
Öğrenciye bedavaya yokuş çıkma hizmeti! Yolcusuz giderlerse #Kızılay yönüne, trafik polisi Ataç sokağa çevirir çünkü.
@denizcemgurkan Fakülteden çıkar Kızılay’da alırdım soluğu. Hele Dost Kitabevi’nin önünde bir bekleyen varsa ruhumun kavakları salınırdı yol boyu. Yıllarca yürüdüm kafamda bin hülya ile.
@Alev73913197 Yürüdük, büyüdük... Ne zaman yüreğim sıkışsa işi gücü bırakıp Kızılay Cebeci arası yürürüm, her adım anı dolu yolumuzdur, yolumuza iyi bakın.
@ykaraahmet Haftada beş gün kendimle yaptığım en güzel sohbetler bu yolda geçmiştir.
@obirpapatyaa Bu yol benim gençliğim, heyecanım, arkadaşlarım, en güzel günlerim demek. O umarsızlığı, heyecanı çok özledim.

Gelin Cebeci’den Kızılay’a yürüyelim

BENİ RESMEDEN O KÜÇÜK ELLERİNİ ÖPÜYORUM

Haberin Devamı

@KaramizrakGul, geçtiğimiz günlerde yukarıdaki çizimi, “Kızım (13) bu sefer portre çalıştı, ‘Kimi çizdiğimi yazma, bakalım benzemiş mi’ dedi” notuyla paylaştı. Büyükşehir Belediye Başkanı @mansuryavas06 ise gönderiyi profil fotoğrafı yaptı ve “‘Sanatkar el öpmez; sanatkarın eli öpülür!’ diyerek sanatın ne denli önemli olduğunu hatırlatır Mustafa Kemal Atatürk. Ne mutlu ki sanatla büyüyor çocuklarımız. İlk portre çalışmanda beni resmeden o küçük ellerini öpüyorum” notunu düşerek paylaştı. Çizim, @KaramizrakGul’un hesabında yaklaşık 72 bin, Başkan Yavaş’ın profilinde ise 144 bin beğeni aldı.

Gelin Cebeci’den Kızılay’a yürüyelim

INSTAGRAM’DA ‘ANKARA HAVA’SI’

Bir süredir Instagram’da ilginç içerikleriyle ‘Ankara Hava’sı’ esiyor. @ankaraahavasi’nin paylaşımları arasında, sprey şişesine dönüşen ve içinde yüzde 30 pembe barındıran Armada’dan, Ankara’da çekilen Köyden İndim Şehire filminin dijital manipülasyona uğramış hallerine kadar pek çok detay yer alıyor.

Gelin Cebeci’den Kızılay’a yürüyelim

Kentle ilgili bilgilendirici içeriklere de yer veren @ankaraahavasi, son olarak, Ankara’dan çıkan ‘bilgisayar’ kelimesini şu açıklamayla paylaşmış:
“‘Computer’ kelimesini Türkçe ‘bilgisayar’ olarak karşılayan kişi, bilgisayara bilgisayar diyen adam, Hacettepe Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi’nin ve Türkiye Bilişim Derneği’nin kurucusu Prof. Aydın Köksal. ‘Edonanım’, ‘yazılım’ gibi kelimeler de ona aittir.”

Haberin Devamı

KISA KISA SOSYAL MEDYA

@ankaralem_06 Ankaralılar olarak günyüzü hariç her şeyi gördük.
@ankarageddo Psikoloğa paramız yetmedi biz de Kızılayda’dan Tunalı’ya yürüdük.
@ankaramesken Şu anda Bahçeli 7. Cadde’de üniversite arkadaşlarımızla kahvelerimizi yudumlarken yolda egzoz patlatıp içinde oyun havası dinleyen
Şahinci görebilirdik.
@AnkaraninBeyi Ankara tabelasını görünce her şey yolundaymış gibi hissediyorum.
@ankaraageyik Ankara’da herkesin “Bu kadar gezip tozmasına rağmen nasıl korona olmadı” dediği bir arkadaşı vardır.
@sumeyyelerce İçimde nedensizce var olmaya devam edeceksin Ankara sevdası.
@Gucukhamsi İçimdeki Ankara sevdası sürekli büyüyor ama sebebini bilemiyorum.

Yazarın Tüm Yazıları