Eğitmen Satürn tekrar Akrep burcunda

Eğitmen ve bilge gezegen Satürn, bu haftadan itibaren 18 Eylül tarihine kadar tekrar Akrep burcuna geri dönüyor.

Haberin Devamı

Satürn, 2014 yılının aralık ayına kadar yaklaşık 2.5 yıl boyunca Akrep burcunda kalmıştı. Bu esnada Akrep burçları ve tüm diğer burçlar farklı alanlarda hayata ve kendilerine dair çok şey öğrendiler ve zorlu sınavlardan geçtiler.
Satürn’ün Akrep burcuna geri dönüşü nedeniyle, şimdi sadece çok kısa bir süre için benzer olaylar bir kez daha yüzünü gösterebilir o kadar.
Bu sefer, eğitmen gezegenin dersleri, ağırlıklı olarak, Akrep, Boğa, Kova ve Aslan başta olmak üzere her burcun son 10 günü doğan mensuplarını daha fazla etkiliyor olacaktır. Bakalım sizin burcunuz hangi alanlarda etki alıyor 18 Eylül’e kadar?


Koç
Bilgelik gezegeni Satürn girdiği evlerin konularında bizi disipline eder. Geçtiğimiz aralık ayına kadar 2 buçuk yıl boyunca, 8’inci evinizde olan Akrep’teki Satürn, ortak kaynak (kredi, nafaka, miras, prim, sigorta, komisyon, burs, vergi, sponsorluk, ortaklık sonrası paylaşımlar vb) kullanımı gerektiren işlerinizde, cinsellik temalı ilişkilerinizde sizi adeta eğitime tabii tuttu. Zorlayarak disiplin kazanmanıza yardım etti.
Başkalarının kaynaklarına (baba, işyeri, banka, eş, anne, ortak vb) değil, kendi finansal durumunuza güvenerek hareket etmeniz gerektiğini anlamanızı sağladı veya tam tersi, karşınızdaki kişilerin finansal yaklaşımları nedeniyle şaşırdınız. Bu yıl, Satürn Yay burcundaydı. Ancak, bu haftadan itibaren Eylül ayının 18’ine kadar tekrar Akrep’e dönüp aynı alanlarda kendini son kez hatırlatacak. Dolayısıyla, bu esnada, (vergi, nafaka, kredi, miras vb) sorun yaşamamak için dürüstlüğünüzü korumanız ve hukuken her şeyin doğru olduğundan emin olmanız önem taşıyor!

Boğa
Satürn, geçtiğimiz aralık ayına kadar 2 bucuk yıl boyunca, Akrep burcunda ve sizin ikili ilişkilerinizi temsil eden 7’nci evinizdeydi. Bu esnada ilişkiler, ortaklıklar veya işbirlikleri anlamında türlü çeşitli sınavlardan geçtiniz. İlişkilerin gerçek doğası hakkında yaşamsal tecrübeler kazandınız ve oldukça zorlandınız. Bazılarınız boşandı, bazılarınız sorunlu ortaklıklar veya işbirlikleri nedeniyle sıkıntılar yaşadı.
Satürn, 15 Haziran- 18 Eylül arasında, son temizliği yapmak ve ayarları son kez düzenlemek üzere tekrar aynı bölgede. Bu esnada eksiklerinizi tamamlamanızı ve eğer ucu açık kalmış konular varsa mutlaka bir yöne gitmesini sağlayacak. Ardından 18 Eylül sonrası burç değiştiren Satürn, yılın başında bahsettiğim Yay burcunda, Akrep’te olduğu kadar kuvvetli olmayacaktır. Yine çıkarılacak sonuçlar ve alınacak dersler var ama bunlar daha kolay geçecektir son yıllarla kıyaslandığında.

İkizler
Geçtiğimiz yıl aralık ayına kadar, işyerinizle veya işteki çalışma arkadaşlarınızla ya da çalışma koşullarınızla ilgili sıkıntılar yaşamış olabilirsiniz sevgili İkizler. Hatta, belki de birçok iş değiştirdiniz. İşveren konumundaysanız, kafanızdaki verimli ve tecrübeli çalışma arkadaşlarını bulamadınız veya bu kişilerle ilişkilerde oldukça zorlandınız. İşte tüm bunların nedeni, geçtiğimiz aralık ayına kadar üç yıl boyunca iş ve sağlık alanlarınızda sizi test eden, sınırlandıran ve engellenmiş hissi yaratan, eğitici gezegen Satürn’dü. Ardından burç değiştirmişti.
Satürn, 15 Haziran-18 Eylül aralığında son kez haritanızın bu alanında sizi tekrar zorlayabilir. İşinizi veya sağlığınızı ilgilendiren konularda, ucu açık bırakılmış yerler varsa düzeltmenizi veya düzenlemenizi sağlamaya çalışabilir. Ancak, sonrasında derin bir oh çekebilirsiniz. Zira, benzer bir durum ancak 30 yıl sonra tekrarlanacak.

Yengeç
Geçtiğimiz aralık ayına kadar 2 buçuk yıl boyunca, 5’inci evinizde bulunan eğitici ve zorlayıcı gezegen Satürn, aşk hayatınız, sevgi temalı ilişkileriniz, yaratıcılık gerektiren işler, çocuklarla ilgili gelişmeler vb. ilgilendiren konularda sizi adeta teste tabii tuttu ve sabrınızı sınadı. Bu süreçte, çocuklarınızı ilgilendiren konularda çok fazla sorumluluk almış veya çocuk sahibi olmak istemenize rağmen bu alanda zorluk yaşamış olabilirsiniz. (Satürn bu evden çıkınca önünüz açılacaktır.)
Aşk hayatınız istediğiniz gibi gitmemiş ya da mevcut partnerinizle aranıza iş ya da başka mesuliyetler nedeniyle mesafe girmiş olabilir veya birbirinizden biraz soğumuş olabilirsiniz. Ya da yaşça sizden oldukça büyük veya despot birisiyle yaşadığınız bir ilişki nedeniyle biraz olgunlaşmış veya zorlanmış olabilirsiniz.
Eğlenceli aktiviteler ve sportif faaliyetler de bu evin konuları arasında olduğu için geçtiğimiz aralık ayına kadar süren 2,5 yıl boyunca, hayatınız biraz renksiz, hatta yalnız geçmiş olabilir. Satürn’ün dersleri aşka ve hayata farklı bakmanızı ve bu alanlarda beklentilerinizi değiştirmenizi sağladı. Ardından derin bir nefes aldınız zira Satürn burç değiştirmişti.
Ancak, Satürn bu haftadan itibaren eylül ayının üçüncü haftasına kadar tekrar bu alanda ve yarım bıraktığınız, hata yaptığınız veya düzeltilmesi gereken ucu açık kalmış konuları toparlamanıza ve gerekli uyarlamaları yapmanıza olanak sağlıyor olacak. Zira, ardından bir daha 30 yıl boyunca bu alanlara uğramamak üzere haritanızı terk ediyor.

Aslan
Geçtiğimiz aralık ayına kadar 2 buçuk yıl boyunca, 4’üncü evinizde bulunan eğitici ve zorlayıcı gezegen Satürn, aile, aile üyeleri, yaşadığınız yer, birlikte yaşadığınız kişiler ya da evinizle ilgili başlıklarını ilgilendiren konularda sizi adeta teste tabii tuttu ve sabrınızı sınadı.
İçsel olarak kendinizi kötü ya da yalnız hissettiniz. (2014 Temmuz ayında burcunuza geçen Jüpiter her şeyi toparlamaya başlayana kadar özellikle.) Evinizin ve ailenizin sizin için ne demek olduğunu daha iyi anladınız. Bu alanlarda sorumluluklarınız arttı. Ya da ailenizden ve evinizden uzak kaldınız ve bundan sonraki hayatınızda neler yapmak istediğinizi bu süreçte deneyimlediklerinizin ışığında daha doğru şekilde planlayacaksınız.
Tam her şey geride kaldı derken Satürn, bu haftadan itibaren eylül ayının üçüncü haftasına kadar tekrar bu alanda ve yarım bıraktığınız, hata yaptığınız veya düzeltilmesi gereken ucu açık kalmış konuları toparlamanıza ve gerekli uyarlamaları yapmanıza olanak sağlayacak o kadar.

Haberin Devamı

Başak
Geçtiğimiz aralık ayına kadar 2 buçuk yıl boyunca, eğitici gezegen Satürn, iletişim, medya, yakın çevre ilişkileri, eğitim, bilişim, ulaştırma başlıklı konularda size yeni sorumluluklar kazandırdı. Zorlanarak da olsa çok şey öğrendiniz. Hayatınızda sizi mutlu etmeyen veya işlevini kaybetmiş iş, ilişki, plan ya da kişilerden kurtulma yolunu seçtiniz. Hatta, geri dönüp baktığınızda üzülmediğinizi fark edeceksiniz.
Özellikle öğrenci olanlar çok zorlandılar, çok çalışmaları gerekti ama çok şey öğrendiler. Satürn ardından, ev ve aile konularını kapsayan 4’üncü evinize geçmişti.
Ancak, son olarak 15 Haziran-18 Eylül aralığında yine biraz önce bahsettiğim başlıklarda son rötuşları yapmak üzere aynı alanda ve zamanı dolmuş işbirliği ya da ilişkileri düzenlemeniz veya sonlandırmanız için size olanak tanıyacak. Bu aralıkta, ucu açık kalmış konuların tamamlanması gerekecektir.

Terazi
Geçtiğimiz aralık ayına kadar 2,5 yıl boyunca, 2’nci evinizde bulunan eğitici ve zorlayıcı gezegen Satürn, maddi ve finansal başlıklarını ilgilendiren konularda sizi adeta teste tabii tuttu ve sabrınızı sınadı. Bu süreçte, maddi problemler, kayıplar veya zorlanmalar yaşadınız. Ancak, parayı nasıl kullanacağınızı, nasıl büyüteceğinizi, koruyacağınızı öğrendiniz ve finansal organizasyon yeteneklerinizi geliştirdiniz.
Tam da birkaç aydır bu alanda hafif hafif rahatlamışken Satürn, sadece bu haftadan itibaren eylül ayının üçüncü haftasına kadar tekrar bu alanda ve yarım bıraktığınız, hata yaptığınız veya düzeltilmesi gereken ucu açık kalmış konuları toparlamanıza ve gerekli uyarlamaları yapmanıza olanak sağlayacak o kadar.
Bu süreçte, uzun zamandır devam eden maddi başlıklarda son ödemeler yapılabilir veya alacaklar tahsil edilebilir.

Akrep
Sevgili Akrepler, geçtiğimiz aralık ayına kadar 2,5 yıl boyunca, çoğunuz başına gelen onca zorlu olayla son üç yılda en az 20 yıl büyüdü ve olgunlaştı. Hayatınızın pek çok alanında zorlandınız veya zorlu olaylar yaşadınız. Bazı ilişkileriniz sona erdi veya nice yeni ve tutarsız ilişki, iş birliği, iş veya yaşadığınız üzücü olaylar kendinizi ve hayatı tanımanızı sağladı. Her ne olduysa(fiziksel veya mental) aslında hepsi geride kalmıştı, ama sadece 15 Hz. – 18 Eylül aralığında, Akrep burcunun son haftası doğanlar, geçmiş olayların açık uçlarını bağlamak ve son düzenlemeleri yapmak üzere biraz zorlanabilirler, ancak onun dışında her şey geçti, bitti ve bir daha tekrarlanmayacak. Olayların güzel tarafları da vardı: Çoğunuz evlendi, yer değiştirdi, ev aldı, hayatında büyük bir sorumluluk üstlendi ya da zorlu bir işe başladı. Veya Satürn’ün gitmesiyle birlikte henüz bu tür kararlar aldınız, hazırlanmış koşullarınızı devreye sokacaksınız.

Yay
Geçtiğimiz Aralık ayına kadar 2,5 yıl boyunca, 11. evinizde bulunan eğitici ve zorlayıcı gezegen Satürn, 11. evinizin arkadaşlık ilişkileri, grup aktiviteleri, sivil toplum örgütleri, girilen yeni çevreleri kapsayan başlıklarını ilgilendiren konularda sizi adeta teste tabi tuttu ve sabrınızı sınadı. Bu süreçte, bazı arkadaşlıklarınız sona erdi, bazılarıyla aranıza mesafeler girdi ya da zoraki yürüyen arkadaşlıklar kurdunuz veya yeni çevrelere girmekte, faydalı ilişkiler kurmakta zorlandınız.
Ardından bu alanlarda bir rahatlama yaşanmıştı, ama Satürn bu haftadan itibaren eylül ayının üçüncü haftasına kadar tekrar bu alanda ve yarım bıraktığınız, hata yaptığınız veya düzeltilmesi gereken ucu açık kalmış konuları toparlamanıza ve gerekli uyarlamaları yapmanıza olanak sağlayacak. Ardından, bir daha 30 yıl boyunca bu alanlara uğramamak üzere haritanızı terk ediyor olacak.

Oğlak
Geçtiğimiz Aralık ayına kadar 2,5 yıl boyunca, 11. evinizde bulunan eğitici ve zorlayıcı gezegen Satürn, 11. evinizin arkadaşlık ilişkileri, grup aktiviteleri, sivil toplum örgütleri, girilen yeni çevreleri kapsayan başlıklarını ilgilendiren konularda sizi adeta teste tabi tuttu ve sabrınızı sınadı. Bu süreçte, bazı arkadaşlıklarınız sona erdi, bazılarıyla aranıza mesafeler girdi ya da zoraki yürüyen arkadaşlıklar kurdunuz veya yeni çevrelere girmekte, faydalı ilişkiler kurmakta zorlandınız. Geçtiğimiz Aralık ayından beri bu alanda rahatlamıştınız. Sadece bu haftadan itibaren Eylül ayının üçüncü haftasına kadar tekrar bu alanda ve yarım bıraktığınız, hata yaptığınız veya düzeltilmesi gereken ucu açık kalmış konuları toparlamanıza ve gerekli uyarlamaları yapmanıza olanak sağlayacak. Bu kısa sürenin ardından 30 yıl boyunca bir daha bu alanlara uğramayacak.

Kova
Geçtiğimiz Aralık ayına kadar 2,5 yıl boyunca, 10’uncu evinizde bulunan eğitici ve zorlayıcı gezegen Satürn, kariyer, iş, imaj, gücü elinde bulunduran veya otorite konumundaki kişilerle ilişkiler veya ait olduğunuz topluluklardaki duruşunuz başlıklarında ele alınabilecek konularda sizi adeta teste tabii tuttu ve sabrınızı sınadı. Bu süreçte, bazı hayal kırıklıkları veya gerilimler yaşadınız. Sizi zor duruma düşürmeye çalışan kişiler oldu ya da koşullar o şekilde oluştu. Yaşadığınız engellerin, zorlukların veya gerilimin ardından artık derin bir nefes almıştınız.
Ancak Satürn, bu haftadan itibaren eylül ayının üçüncü haftasına kadar tekrar bu alanda olacak o kadar. O, 2 buçuk yılda, kariyer yapmanın veya belli bir duruşu korumanın çok çalışmayı gerektirdiğini öğrenmiştiniz. Bir kez daha ve son kez ufak bir yoğunluğa hazır olmalısınız.

Balık
Geçtiğimiz Aralık ayına kadar 2,5 yıl boyunca, dokuzuncu evinizde bulunan eğitici ve zorlayıcı gezegen, yurtdışıyla bağlantılı işler, yabancılarla ilişkiler, dış ticaret, yabancı dil, ulaştırma, uzak akrabalar, seyahatler, hukuk, bilişim, medya, yüksek eğitim, farklı kültürler, din adamları, akademisyenler başlıklarını ilgilendiren konularında sizi adeta teste tabii tuttu ve sabrınızı sınadı.
Bu süreçte, hayata bakışınız değişti ve hayat görüşünüz netleşti. Eğer eğitim aldıysanız, her ne kadar zorlansanız da, edindiğiniz bilgiler ve aldığınız diploma ömür boyu işinize yarayacak. Hukuki konularda sıkıntı yaşayanların da sorunları geride kalmıştı ve derin bir nefes almıştınız.
Ancak Satürn, bu haftadan itibaren eylül ayının üçüncü haftasına kadar tekrar bu alanda ve yarım bıraktığınız, hata yaptığınız veya düzeltilmesi gereken ucu açık kalmış konuları toparlamanıza ve gerekli uyarlamaları yapmanıza olanak sağlayacak. Devamında bu alanda 30 yıl boyunca daha olabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları