2016’da yay burcunu neler bekliyor

Yay burcunda doğanları 2016 yılı boyunca neler bekliyor? Aşk, iş ve sosyal hayatlarında ne gibi gelişmeler olacak? Dikkatli olmaları gereken dönemler hangileri? Hepsi bu yazıda...

Haberin Devamı

2016’da yay burcunu neler bekliyor

BURCUN ÖZELLİKLERİ

Element: Ateş

Niteliği: Değişken

Yönetici gezegeni: Jüpiter

Değerli taşı: Turkuvaz

Zıt burcu: İkizler

Felsefesi: Özgürüm, yaratıcıyım, iyimserim, soru sorarım

Uyumlu burçları: Aslan, Koç

Finansal olarak uyumlu burcu: Oğlak

Evlilik veya ortaklık burcu: İkizler

Birlikte iyi vakit geçirdiği burç: Koç

Yay burcu ünlüleri: Woody Allen, Winston Churchill, Steven Spielberg, Walt Disney, Mark Twain, Frank Sinatra, Brad Pitt, Kim Basinger, Tyra Banks, Kemal Kılıçdaroğlu, Gani Müjde, Zeki Müren, Neslihan Yargıcı, İbrahim Kutluay, Mehmet Ali Birand, Sertab Erener, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Göksel

Haberin Devamı


Hayata daha gerçekçi bakacağınız bir yıla giriyorsunuz sevgili Yay’lar. Görev ve sorumluluklarınız artıyor. Kimliğinizi oluşturuyorsunuz veya hedeflerinizi yeniliyorsunuz.
2014 Aralık ayından beri burcunuzda bulunan ve 2 yıl daha burcunuzda bulunacak olan eğitmen ve kısıtlayıcı gezegen Satürn, size hayatınızın farklı alanlarında yeni şeyler öğretirken, hayati tecrübelerinizin de artmasını sağlıyor.
2018 yılına kadar, hayatınızı yeni baştan inşa edeceğiniz bir süreçtesiniz. Bu yapılandırma biraz zorlayıcı, engellerle bezeli olabilir.
Hayatınız şimdiye kadar alışık olduğunuzdan farklı bir hal alabilir. Gelişmeler nedeniyle normalin üzerinde sorumluluk ve görev üstlenebilirsiniz. Önemli pozisyonlara getirilebilir ama altından kalkmakta bir o kadar zorlanabilirsiniz.
Özel yaşamınızda sizi hayal kırıklığına uğratan kişilerle karşılaşabilirsiniz. Ancak 2018 yılında, Satürn burcunuzu terk ettiğinde, hayatınızın aşkını bulmuş veya en anlamlı arkadaşlık ilişkilerine kavuşmuş olduğunuzu gözlemleyebileceksiniz. Satürn bekarlara ciddi ilişkiler veya evlilik vaat eder. Hayatınızdaki zayıf halkalar koparken, yaşamınızı daha sağlam, temeller üzerine kurma fırsatı bulursunuz.
O süreçte bunu anlamak pek kolay olmayabilir ama hayatınızı oturtmak ve kalıcı adımlar atmak için zorlanacaksınız. Satürn burcunuzdan çıktığında da yepyeni ve daha kıymetli bir hayatla kucaklaşacaksınız.
Örneğin, üniversite sınavlarına hazırlanabilir, üniversiteyi bitirebilmek için çok fazla çalışmak zorunda kalabilirsiniz. Ama tüm aksilik ve uykusuzla geçen gecelerin sonucu diplomayla biter. Sorun şu, bu süreçte çalışmayanın ve tembellik edenin işi gerçekten zordur. Satürn sadece gayret gösterenleri ödüllendirir. Bu yüzden öğretmen “gezegen” diye anılır.
Satürn’ün etkisi kendisini hızla göstermez. 3 yıllık transit süresi içerisinde, varlığını özellikle sizin doğum gününüzü ilgilendiren derecelerden geçerken hissedersiniz.
Geçtiğimiz yıl özellikle kasım doğumlu Yay’lar zorlandılar ama zorlanarak da olsa, uzun vadeli ve kalıcı planlar yapma fırsatı buldular. Bu yıl daha çok 26 Kasım sonrasındaki Yay burçları etkileniyor.
Sevgili Yay’lar, özellikle 4 Eylül’den beri, hangi konularda endişeleriniz varsa veya hangi alanda daha fazla çalışıyorsanız, mücadeleler muhtemelen bu alanlarda yoğunlaşacaktır önümüzdeki 2 yıl zarfında. Bu alanlarda engeller, aksilikler ve hayal kırıklıkları yaşanabilir, bir birim gayret göstereceğinize 3 birim gösterip yorulabilirsiniz. Sizin veya çevrenizdeki kişilerin sağlık başlıklı konularının da bu transit esnasında hafife alınmaması gerekir.

Haberin Devamı


HAYATINIZ ŞEKİLLENİYOR


Satürn transiti esnasında, karamsar hissettiğiniz anlarda, şu sözlerimi unutmayın, “Satürn burcunuzu terk ettiğinde ziyareti esnasında neler kazanmış olduğunuzu görüp çok şaşıracaksınız.” Zira, Satürn transiti şans gezegeni Jüpiter’inki gibi şen kahkahalarla hatırlanmaz. Bu zorlayıcı transit sona erdiğinde ise yüzünüzde gülümseme oluşur. Almış olduğunuz mesafe, edindiğiniz tecrübe, kazandığınız insanlar, gelmiş olduğunuz pozisyon, bitirdiğiniz ya da kazandığınız üniversite gibi okullar veya sahip olduğunuz mal mülk gibi konular, “Sonu bu olacaksa her şeye değer’’ dedirtecek türden.
Satürn’ ün asıl amacı sizi doğru yola sokmak, hatalarınızdan, problemlerinizden, yüklerinizden arındırmak, zayıflıklarınızı gidermek ve kalıcı hediyelerini vermektir.

Haberin Devamı


ÖN PLANDASINIZ


Sevgili Yay’lar, Başak burcuna geçen şans, fırsat, bolluk ve bereket gezegeni Jüpiter, geçtiğimiz ağustos ayının ikinci haftasından beri 10’uncu evinizde bulunuyor.
Jüpiter 10’uncu evinizde, kariyerinizi ve toplum içindeki imajınızı etkileyen alanları koruma altına alıyor. Böylece fırsatlar ayağınıza kadar gelecek ya da en azından siz onların ayağına giderseniz, kapılar sonuna kadar açık olacak bu sefer!
İstediğiniz görevi alabilir, istediğiniz pozisyona getirilebilir veya istediğiniz sektöre geçiş yapabilirsiniz. Ya da mevcut işinizde başarılarınız göz doldurabilir, terfi alabilirsiniz, bulunduğunuz işte değeriniz anlaşılabilir, gelir artışı söz konusu olabilir.
Hayatınızda meydana gelen gelişmeler nedeniyle ait olduğunuz topluluklarda imajınız kuvvetlenebilir, sınıf atlamışsınız görüntüsü oluşabilir veya tüm gözler üzerinizde olacaktır. Bütün bu gelişmeler siz hiç çaba göstermeden karşınıza çıkamaz elbette, sizin de bir şeyler yapmanız gerekiyor.
Yay: “Başbakan olmak istiyorum.”
Niobe: “Çok iyi. Ancak önce okuma yazma öğrenmen lazım sevgili Yay.”
Özelikle 29 Kasım ve 11 Aralık tarihlerinde doğmuş olan Yay burçları bu anlamda biraz daha fazla yorulabilir veya emeklerinin karşılığını almakta sıkıntı yaşayabilirler.

Haberin Devamı


NE YAPTIĞIN DEĞİL KİMİ TANIDIĞIN ÖNEMLİ


2016 Eylül ayının ikinci haftasından itibaren Jüpiter burç değiştirerek yılın geri kalan döneminde 11’inci evinize geçiyor. Bu süreçte, Jüpiter sayesinde hayatınıza giren yararlı arkadaşlar, iyi konumdaki veya durumu iyi kişilerden oluşan gruplar, destekçi kişiler hayatınız üzerinde olumlu etki yapabilirler ya da mevcut arkadaşlarınızın türlü yardımını alabilirsiniz.
Yeni çevrelere gireceğiniz, yeni faydalı arkadaşlıklar kuracağınız bir yıllık süreçte olacaksınız (10 Eylül sonrası). Bu sosyal dönemde, sivil toplum örgütleri veya sosyal organizasyonlar için yapacağınız çalışmalar da ön plana çıkabilir.


SOSYAL YAŞAM, AŞK HAYATI VE SEVGİ TEMALI İLİŞKİLER

Haberin Devamı


Yıl geneli, aşk hayatınızdan çok, kariyerinizi ön plana çıkarıyor sevgili Yay’lar. Ancak beklenmedik olaylar ve sürprizler gezegeni Uranüs’ün aşk evinizdeki varlığı, aşk hayatınızı, yaratıcılık gerektiren iş ve projelerinizi ya da çocuklarınızı ilgilendiren konularda sizi şaşırtmaya, özgürlük isteğinizi ya da arayışlarınızı artırmaya devam ediyor.
Bu sefer ağırlıklı olarak 6–19 Aralık doğumlu Yay’ları daha fazla etkiliyor. Önümüzdeki yıl içerisinde, çocuklarınızın ya da hayatınızda çocuğunuz gibi gördüğünüz kişilerin beklenmedik hareketleriyle veya asi çıkışlarıyla karşılaşabilirsiniz. Bırakın istedikleri özgürlükte davransınlar. Özgür kalmak büyümeyi ve olgunlaşmayı hızlandırır. Ya da planlardaki ani gelişmelere bağlı, hayatınızda yenilikler yapmak, hatta farklı yerlere taşınmak isteyebilirsiniz.
Neyse ki değişiklik en büyük dostunuz! Özellikle, farklı grup arkadaşları, özel arkadaşlıklar, yeni hobiler veya oyun arkadaşları kendinizi zinde tutmanıza yardım edecektir.


PARASAL ANLAMDA ÖĞRENECEKLERİNİZ VAR


Plüton ve Jüpiter arasındaki olumlu görünüm, 16 Mart-26 Haziran aralığında kariyerinizde, toplum içindeki duruşunuzu ilgilendiren konularda veya maddi başlıklı alanlarda sizi destekliyor ve prestij kazanmanıza yardım ediyor olabilir.
Ancak Oğlak burcundaki Plüton nedeniyle, maddi başlıklarda güç mücadeleleri bu yıl da devam ediyor.
Bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla çok daha memnun edici diyebilirim gönül rahatlığıyla. Daha az çalışıp daha fazla kazanma niyetinde olabilirsiniz. Bu amaçla, size artık hizmet etmediğini veya zarar verdiğini düşündüğünüz ne varsa hayatınızdan çıkarıp bütçenizi yenileme yolundasınız.
Geçmiş borçlar, vergiler, miras, nafaka veya ortak mallarla ilgili çözülmüş olduğunu düşündüğünüz konular tekrar yüzünü gösterebilir.
Aldığınız aracın kredisini ödemekte zorluk mu çekiyorsunuz? Plüton size aracı satmanız için baskı yapabilir. Bu yıl, bu koşulların en fazla etkileyeceği Yay’lar 6–8 Aralık arası doğumlu olanlar.
Dolayısıyla finansal evrakların, planların ve ödeme çizelgelerinin üzerinden geçmekte fayda var. Sevgili Yay’lar, bu yıl, bu alanda büyüme ya da önemli bir gelişme yaşanabilecek pozisyonlarla karşı karşıya olduğunuzu hissedebilirsiniz. Daha fazlası için elbette çalışmanız gerekecek ama iki yıl sona erdiğinde tüm gayretlerinize değdiğini göreceksiniz.


EV VE AİLE


Neptün’ün konumu bu yıl konsantrasyon zorluklarına neden olabilir. Kariyerdeki koşuşturma, ev ahalisiyle sorunlara veya bazı kişilerin ihmal edilmiş hissine kapılmasına neden olabilir. Gerçi çoğunuz geçtiğimiz üç yıl içinde evini değiştirdi veya yeniledi ama değiştirmeyenler varsa, bu yıl bu anlamda hızlı adımlar atmamalarında veya çok iddialı çıkışlar yapmamalarında fayda var.
Ancak evde spiritüel değişiklikler yapılabilir (feng shui, uğurlu objeler, ferahlatan kokular gibi). Çocuklarınızın odalarını yenileyebilirsiniz ya da çocuk sahibi olanların çocukları yetişkinse, ev değiştirebilir. Ev ve aile başlıklı konularda, 27 Kasım-5 Aralık doğumlu Yay’lar başta olmak üzere, genel olarak hepinizin daha dikkatli adımlar atmanızda yarar var.
Geçmişte yaşanan, ama üzerinde durulmamış olaylar büyüyebilir, geçmişi daha fazla hatırlayabilirsiniz veya düşük, fakat bir ihtimal maddi konularda anlaşmazlıklar yaşanabilir.
Özellikle aşağıda verilen önemli tarihlere bu anlamda dikkatle göz atmanızı öneririm Niobe’ce. Bir olasılık da, yabancılarla ilgili yatırımlar veya emlak firmalarıyla yapılacak çalışmalar olabilir.


ÖNEMLİ TARİHLER


Sevgili Yay’lar aşağıdaki tarihleri okurken +/- bir ay açıklamasını özellikle dikkate almanızı rica ediyorum.
Mart (+/- 1 ay) civarında, ailenizden bazı kişilerin sorunları sizi de etkileyebilir veya evinizi ilgilendiren yorucu olaylarla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Bu süreçte yaşananlar ev ya da aile başlıklı konularda yeni başlangıçlara neden olabilir. Maddi başlıklı konularda test edilebilirsiniz veya ortak kaynak kullanımı gerektiren başlıklarda zorluklarla uğraşmanız gerekebilir. Sağlığınızı ihmal etmemelisiniz.
16 Mart civarında, iş hayatınızı, imajınızı veya kariyerinizi ilgilendiren sürpriz gelişmeler olabilir.
17 Nisan-27 Mayıs aralığında, hayatınızda bazı şeylerin ilerlemediği hissine kapılabilirsiniz, ama ağustos ayı sonrasında istediğiniz hıza kavuşabilirsiniz.
21 Mayıs–30 Haziran aralığı, sevgi temalı ilişkilerinizi, aşka hayatınızı veya sosyal yaşamınızı destekleyebilir.
Ağustos ayı civarında iletişim başlıklı konulara zaman ayırmanız gerekebilir.
Eylül (+/- 1 ay) civarında, yepyeni başlangıçlar yapabileceğiniz, farklı alanlarda kendinizi gösterebileceğiniz, iş veya sektör değişikliklerine açık süreçte olacaksınız.
Öğrenci Yay’lar için yeni okullar, farklı dersler ya da öğretmenler söz konusu olabilir.
Eylül ayı, eleştirilere veya şikayetlere katlanabileceğiniz bir ay olmayabilir.
Yöneticinizin, eşinizin, öğretmenlerinizin, aile büyüklerinizin hayatlarında sizi de etkileyebilecek değişiklikler olabilir.
Maddi başlıklı konularda yeni düzenlemelere ihtiyaç duyulabilir. Otorite konumundaki kişilerle aileniz arasında kalabilirsiniz.
Sevgili Yay’lar, hepinize tüm sevdiklerinizle birlikte mutlu, keyifli, sağlıklı bir yıl diliyorum.
NOT: Yükselen burcunuzun yıllık yorumunu da mutlaka okumalısınız.
Yarın Oğlak burcuyla devam edeceğiz...

GÜNLÜK BURÇ YORUMLARI

Koç

Zamanlama çok önemli. Belli konularda bazı şeyleri başlatmanız veya canlandırmanız gerektiğini düşünüyorsanız haklı nedenleriniz olabilir. Çok yakında bu konunun ipuçları yüzünü gösterebilir.

 

Boğa

Gerçekçi olmak gereken günler. Bazı konularda ne kadar mantıklı düşünürseniz (akıllı fikir alışverişleri yaparsanız), ilerleme şansınız o kadar artacaktır.

 

İkizler

Son haftalarda muhtemelen, bazı konulardaki pozisyonunuz değişmiş olmalı. Bundan sonraki hamlenizi planlarken, hedef ve amaçlarınızla doğru orantılı olmasına özellikle dikkat etmelisiniz.

 

Yengeç

Bazı alanlarda ne yaptığınızın veya nerede durduğunuzun farkında olmak için, sabırla bazı kişilerin, birtakım hamleler yapmasını bekleyebilirsiniz. Daha fazla düşünüp dinamikleri değiştirmenin yollarını bulmalısınız.

 

Aslan

Bazı konuları bizzat sonuçlandırmak için girişimlerde bulunmadan önce, olayların ya da sorunların asıl nedenlerine odaklanmanız gerekiyor. Her ne kadar durumun belli taraflarına odaklanmasanız da, olaylardan fayda sağlamalısınız.

 

Başak

Kendine saygısı olan her yarışçı gibi siz de gelişen durumlara hemen tepki verme veya fayda sağlanacak durumlara eğilim gösterme niyetinde olabilirsiniz. Ama asıl yapmanız gereken başka planlar var bugünlerde.

 

Terazi

Evinizi ve aşk hayatınızı ilgilendiren konularda seçeneklerinizi doğru şekilde değerlendirebilmek için daha yavaş hareket etmeniz gerekebilir. Eğer acele etmenizi gerektiren bir durum varsa, tabii ki acele edebilirsiniz, ama görünürde bu tür bir durum söz konusu değil.

 

Akrep

Bazı konularda ısrarcı veya inatçı olan kişiler sorun çıkarsalar bile, siz ne olursa olsun tartışmaya girmemeye çalışmalısınız. Zira, bu kişilerin duruşunu değiştirmeniz bugün için mümkün olmayabilir.

 

Yay

Masraflarını karşılayamayan iş, plan veya düzenlemelerde kesintiler yapılması gerekebilir. Bu sayede yetiştirilmesi gereken işleri yetiştirmek veya tamamlamak daha kolay olabilir.

 

Oğlak

Belli başlı olayları nasıl yönetebileceğinize dair kafanızda fikirler varsa, dile getirmenizde fayda var. Bu sefer sizi daha iyi anlayabilirler ve bu sayede daha hızlı ilerleyebilirsiniz.

 

Kova

Ocak ayı sonlarına doğru hemen hemen her burç farklı alternatiflere veya senaryolara esnek yaklaşabilir. Ancak şu an için herkes bulunduğu pozisyona, işe veya duruma sıkı sıkıya bağlı kalacaktır. Farklı şeyler istemenizin bir anlamı olmayabilir.

 

Balık

Diğerlerinin plan veya programlarının peşinden gidebileceğiniz veya en azından ajandalarına uyum gösterebileceğiniz günlerdesiniz. Bunu boyun eğme veya diz çökme gibi görmemeli, tam tersi bilge kişiliğinizin bir parçası olarak değerlendirmelisiniz.

 

Yazarın Tüm Yazıları