Endişelerin üstesinden gelmeliyiz

Dünkü yazımızda uzun uzun ele aldığımız yanıltıcı etkiler, yanıltıcı kişiler ve bu duruma bağlı yanlış kararlar ya da yanlış yargılara varma türünde gelişmeler günün ilk yarısında devrede olabilir.

Haberin Devamı

Akşam üstünden itibaren engellenmişlik hissi, ruhsal huzursuzluklar ve dün bahsettiğimiz dolunay etkisi yüzünü belirgin şekilde gösterebilir.
Ancak, genel anlamda bakıldığında, yarım kalan işlerin tamamlanabileceği, gardırop düzeltme, rapor hazırlama, bahar temizliği yapma, mevcut işlerdeki problemleri giderme ve olayları detaylandırma türünde çalışmalar yapabileceğimiz, sağlılığımıza veya kendimize zaman ayırabileceğimiz, detaylara hakim olabileceğimiz bir gündeyiz. Endişeli, eleştirel veya huzursuzsak nedeni yine dünkü dolunaydır. Abartmamalıyız. Gece saatlerinde ise ortam yumuşuyor, enerjimiz yükseliyor ve neşeleniyoruz.

KOÇ
Açık ve samimi konuşmalar yapmanız gerekebilir. Üzerinde yoğunlaştığınız işleri veya sağlığınızı ilgilendiren konularda önemli bir noktada duruyorsunuz. Bu alanda yapısal problemler ortaya çıkabilir. Görev, iş ve sorumluluklarınızı ihmal etmemeli, gereken ciddiyetle ve zamanında bitirmeye çalışmalısınız. İş de duygusal olmamalı veya duygusal baskıları doğru yönetmelisiniz.

Haberin Devamı

BOĞA
Belli gruplar veya kişiler için yapmanız gerekenler olabilir, ama öncelikle kendiniz için yapmanız gereken işlere odaklanmalısınız. Varsayımlarda bulunmak doğru olmayabilir. Denediğiniz bazı şeylerin sonuç vermediğini görebilirsiniz. Biraz beklemek ve sabırlı olmak size iyi gelebilir. Ani tepkilerden ya da ani cevaplar vermekten kaçınmalısınız.

İKİZLER
Evde yapılacak değişiklikler günlük rutininizde değişikliklere neden olabilir. Harcamalarınızı kontrol altına almalısınız. Yeni girişimlerde bulunmadan veya yeni plan ya da projelere başlamadan önce olası harcamaları doğru hesaplamanız gerekiyor. Bu alanda yakınlarınızdan fikir alabilir veya elinizde olan bazı ürünlerden faydalanabilirsiniz. Başladığınız işleri yarım bırakmayın.

YENGEÇ
Rekabet veya mücadele gerektiren ortamlar söz konusu olabilir. Bazı konuları detaylı şekilde araştırmanız, artı ve eksilerini sıralamanız, gerçekleri araştırmanız ve varsayımlara göre değil somut donelere göre hareket etmeniz gerekiyor. Bulduklarınızı gerekli çevrelerle paylaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

ASLAN
Maddi durumunuzu gözden geçirebilir, geleceğinizle ilgili planlar yapabilirsiniz. Bütçenizi planlarınıza göre ayarlamanız gerekebilir. Temkinli ve yavaş adımlarla ilerlemeniz durumunda işler yolunda gidebilir. Sözlerinizde durmanız ve odaklanmanız işleri büyütmenize yardım edecektir.

BAŞAK
Hayallerinize ulaşmak için plan yapmaya ihtiyacınız var. Nelere ihtiyacınız olduğunu, neler öğrenmeniz gerektiğini ve nelere mal olacağını en iyi şekilde planlamalısınız. Hedef büyütebilir, olaylara daha geniş açıdan bakabilir ve insanları olan biten konusunda bilgilendirebilirsiniz.

TERAZİ
Olayları baştan ele almalı, ortaya çıkan yeni haberleri algılamaya veya belki de sindirmeye çalışmalısınız. Bağlayıcı veya engelleyici şeylerden kurtulun. Eski çıkarımlar veya varsayımlar geride kalabilir. Yeni şeylerin veya diyalogların peşinden gidebilirsiniz. Esnek olun ve sezgilerinize güvenin.

Haberin Devamı

AKREP
Ekip çalışması gerektiren işler veya grup aktiviteleri yeni bir yöne ilerleyebilir. Önceliklerinizi doğru belirlemeli ve amaçlarınızı netleştirmelisiniz. Ardından bir iş bölümü yapmak ya da kimden ne beklediğinizi sıralamak daha kolay olacaktır. Kaynakları veya kazançları paylaşarak başkalarıyla birlikte hareket ederek daha çok şey başarabilirsiniz.

YAY
Kaygılar ve şüpheler ön plana çıkmaya başlıyor. İş hayatınızdaki yetenekleriniz ve potansiyeliniz sorgulanabilir ya da sınanabilir. Sorumlu davranmalı, ama maddi açıdan çıkar gördüğünüz işlere öncelik vermelisiniz. Size pahalıya patlayacak sözler vermemenizde fayda var.

OĞLAK
Yeni şeyler öğrenmek, yeni dünyalar keşfetmek, bilginizi artırmak, yeni kültürleri, hatta mutfakları tanımak, seyahatlere çıkmak veya yabancılarla bağlantılı işlere girişmek isteğiniz artıyor. Yeni eğitimler de söz konusu olabilir. Bu esnada daha gerçekçi düşünmeye çalışmanızda fayda var.

Haberin Devamı

KOVA
Maddi başlıklı konularda başkalarıyla birlikte hareket etmeniz gerekebilir. Bu sırada, her şeyin yazılı olmasına, yazıya dökülmesi gereken yerlerin yazıya dökülmesine veya masabaşı çalışmalarının detaylı şekilde tamamlanmasına dikkat etmelisiniz. Seçeneklerinizi en iyi şekilde değerlendirmeli ve gizli fırsatları da görmeye çalışmalısınız. Bütçeye dikkat.

BALIK
İşbirlikleriniz veya ekip çalışmalarınız açısında yeni bir dönem başlıyor. Akıldışı durumlar ya da yaklaşımlar söz konusu olabilir. Bazı konularda karar almadan, anlaşmalar yapmadan veya paranızı bağlamadan önce çok dikkatli düşünmeniz gerekiyor. Baskı altında hızlı düşünmeniz gerekebilir, ama uzmanlara danışmanız gereken zamanlar.

Yazarın Tüm Yazıları