Dayanamadım; Sayım Sonuçlarını Açıklıyorum ! (*)

Sayın Temizlik Görevlisi, banyoya o küçük sabunlardan bırakmayın lütfen. Kendi sabunum var. Ayrıca banyodaki lavabonun üzerinde duran 6 küçük sabunla duştaki 3 tane sabunu da lütfen alın. Teşekkürler, (S.Berman)

Haberin Devamı

 

  • Sayın misafirimiz, ben sizin her zamanki oda hizmetliniz değilim. İsteğiniz üzerine duşdaki 3 sabunu aldım. Lavabonun üzerinde duran 6 sabunu da, fikir değiştirirsiz diye, lavabonun üzerindeki kağıt mendillerin yanına koydum. Ayrıca, tuvalet dolabına da 3 tane yeni sabun koydum; otel müdüriyetinin talimatı böyle, (Katy, oda temizlik görevlisi)
  • Sayın temizlik görevlisi, Umarım siz benim her zamanki oda görevlimsinizdir. Anladığım kadarıyla Katy size benim bıraktığım nottan bahsetmemiş. Odama geldiğimde lavabomun yanına 3 tane daha sabun bıraktığınızı gördüm. Otelde 15 gün kadar kalacağım, onun için kendi sabunumu getirdim, lavabodaki 6 sabunu istemiyorum. Beni rahatsız ediyor. Kaldırırsanız memnun olurum. (S.Berman)
  • Sayın Mr.Berman, Çarşambaları izin yapıyorum. Yerime bakan arkadaş, talimata uyarak, odanıza 3 sabun daha koymuş. Lavabodaki sizi rahatsız eden 6 sabunu, duştaki sabunluğa koydum, sizin kendi sabununuzun yerine. Sizin sabununuzu da, kolaylık olsun diye, tuvalet dolabına koydum. Ayrıca, otelin ikramı olan 3 yeni sabunu da tuvalet dolabına koydum. (Her zamanki oda görevliniz Dotty)
  • Sayın Mr.Berman, Genel Müdür Yardımcımız Mr.Kensedder, oda hizmetçisinden şikayetiniz olduğunu iletti. Ben de talimat vererek odanıza bakan temizlik görevlisini değiştirdim. (Elaine Carmen, Kat sorumlusu)
  • Sayın Mrs.Carmen, Problemimi Mr.Kensedder'e aktarmak zorunda kaldım. Odama verilen yeni temizlik görevlisi beni yeni gelen bir müşteri zannetmiş olmalı ki, her gün odaya bırakılan 3 sabunu duştaki sabunluğa bırakmakla yetirmemiş, ecza dolabına da 3 tane bırakmış. Yani otelinizde kaldığım 5 günde 24 tane küçük sabunum oldu. Bunları aldırın lütfen ! (S.Berman)
  • Sayın Mr.Berman, Oda temizlik görevliniz Katy'ye artık sabun bırakmaması ve mevcut sabunları da alması için talimat verildi. (Elaine Carmen)
  • Sayın Mr.Kensedder, Kendi getirdiğim sabunu almışlar. Banyoda ne kadar küçük sabun varsa alınmış. Dün akşam geç geldim, kattaki temizlikçi çocuktan yardım istemem gerekti, o da bana 4 tane kolonyalı mendil bulabildi ancak. (S.Berman)
  • Sayın Mr.Berman, Kat sorumlusu Elaine Carmen ile sabun sorununuzla ilgili olarak görüştüm. Temizlik görevlilerine odalara her gün 3 sabun koyulması talimatı verilmiş olmasına rağmen, sizin odanızda nasıl olur da bir tane bile sabun yok, anlayamadım. Sorun derhal giderilecektir. Çok özür dilerim. (Martin L.Kensedder, Genel Müdür Yardımcısı)
  • Sayın Mrs.Carmen, Dün odama döndüğümde tam 54 tane sabun buldum. Bu kadar sabunu ne yapayım? Ben kendi sabunumu istiyorum. Sabunumu ve sabunluğumu verin, başka bir şey istemiyorum sizden. (S.Berman)
  • Sayın Mr.Berman, Banyoda çok sabun var diye şikayet ettiniz, ben de kaldırttım. Sonra Mr.Kendesser'e sabunlarım yok diye şikayet ettiniz, ben de şahsen ilgilenerek sabunlarınızı yerine koydum. Odanızdan kaldırılan 24 küçük sabunla, her gün koymak zorunda olduğumuz 3 sabunu odanıza bıraktım. Kolonyalı mendiller hakkında bir bilgim yok. Bu arada, oda görevlisi Kathy benim sabunları koyduğumu bilmediği için, 24 sabunla 3 tane de yeni sabunu o da odanıza koymuş. Başka bir sorun varsa, lütfen bana iletiniz. (Elaine Carmen)
  • Sayın Mrs. Carmen, Bugün itibariyle odamdaki sabun vesaire mevcudu şöyle: Lavabonun üzerinde, tuvalet dolabının altında 4'lü 4 sıra ve 2'li bir sıra halinde 18 tane sabun - Kleenex kutusunun üzerinde 4'lü iki sıra ve 3'lü bir sıra halinde 11 tane sabun - Başucu masamda 4'lü 2 sıra halinde 8 sabun ve fildişi sabun kutusunda da 4 tane daha - Tuvalet dolabında 4'lü 3 sıra ve 2'li bir sıra halinde 14 sabun - Duştaki sabunlukta iyice yumuşamış 6 sabun - Duş kabininin kuzeybatı köşesinde 3'lü 2 sıra halinde 6 sabun Lütfen Kathy'ye söyleyin, odamı temizlerken sabunların düzenini bozmasın ve iyice tozunu alsın. Ayrıca, üstüste 4'ten fazla koyulunca sabunlar devriliveriyor, söyleyin bilsin. Bundan sonra koyacağınız sabunlar için size pencerenin pervazını öneririm. Hâlâ boş duruyor. Bir şey daha, kendime bir sabun, bir de sabunluk satın aldım. Karışıklığa mahal vermemek için otelin kasasına kilitledim. (S.Berman)  (*) Londra’da bir otel müşterisiyle çalışanlar arasındaki bu notlu yazışma, yıllar önce, Sunday Times’te yayınlanmıştı... (nd)
Yazarın Tüm Yazıları