Şimdi aramızda olsaydın aklından çıkmazdı Ahmet: Memleket, memleket...

Güz yaprakları düştü

Haberin Devamı

Gazeller oldu
Bulut indi yeryüzüne
Sevdalı oldu
Bir avuntu biraz keder
Böyle bize neler oldu
Bu ayrılık bir de hasret
Çekilmez oldu
Ay karanlık hep karanlık
Yüzün bize döner oldu
Bir ihtimal daha vardı
Felaket oldu
Gitme gitme gitme kal bu şehirde
Gitme gitme yazık olur bize
Geceler kör dilsiz sanki
Konuşmaz oldu
Hüzünler koyduk üst üste
Ayrılık oldu
Bir avuntu biraz keder
Böyle bize neler oldu
Bu ayrılık bir de hasret
Çekilmez oldu
Ay karanlık hep karanlık
Yüzün bize döner oldu
Bir ihtimal daha vardı
Felaket oldu
Gitme gitme gitme kal bu şehirde
Gitme gitme yazık olur bize

HEP DÜŞERSİN AKLIMA
2004’ten sonra her 15 Haziran geldiğinde Nazan Öncel’in, “Gitme” şarkısı ve yukarıdaki sözler takılır bana. Sadece o gün değildir seni anmam. Her martı geçişinde düşersin aklıma. O martı çığlıklı kahkahanla... Şimdi yukarıdan bizi süzdüğünde kahkaha atabiliyor musun, içinden geliyor mu bilemem... Ama görüyorsun bu tarafı... Fazla kahkaha yok, kaşlar çatık genelde. Ah Ahmet, zamansız vedalaşmasaydın bizimle... Daha bir güzel olurdu her şey...
Sana özlem dinmiyor

Haberin Devamı

Şimdi aramızda olsaydın aklından çıkmazdı Ahmet: Memleket, memleket...

Ahmet Piriştina, adam gibi adam... Daha doğrusu adam... Hep mi özlenir o adam? Hep mi gözler sulanır, boğaz ağrır yutkunmaktan? Sevgili Ahmet, burada olanı biteni anlatmak istemiyorum. Gözün üzerimizdedir zaten. Kimbilir, çatılır mı senin de kaşların? “Vah, vah” der misin arada? Ya da gülümseyip de “ne güzel?” Biliyorum, sen de İzmir’i çok özlüyorsun, sevdalısın çünkü... Ama İzmir’in sana özlemi de dinmiyor inan. Ve de olaydın yanımızda, inanıyorum ki, dilinden düşmezdi be Ahmet: Memleket, memleket...
Not: Haberin olsun. Yarın akşam Göztepe’nin kuruluş yıldönümü var. Biliyorsun, şampiyonluk da geldi. Kutlamalar için İzmir ayaklanacak. Perşembe sabahı da Aşağı Narlıdere’de seninleyiz be Ahmet.

-----

 
İZTAV’DAN: İZMİR’E DOYAMAZSIN

Bu kampanya
amacına ulaşmalı

Şimdi aramızda olsaydın aklından çıkmazdı Ahmet: Memleket, memleket...

Haberin Devamı

İZMİR Turizm Tanıtma Vakfı (İZTAV), “İzmir’e Doyamazsın” sloganıyla, gazete, televizyon ve sosyal medyada kampanya başlattı. Kampanyanın hedefi, İzmir’in her mevsimde tatil için farklı doğal özellikleri ve çekicilikleri olan bir kent olduğunun anlatılması. Bana göre, özellikle TV’lerdeki film oldukça başarılı. Filmde kentin çeşitli bölgeleri gösteriliyor, özellikler de şöyle sıralanıyor:
TARİFSİZ DUYGULAR İÇİN
“Hafif esen meltem eşliğinde iki nefes açık hava alıyoruz, biraz tarih, bol miktarda spor ekleyip, karıştırıyoruz. Ardından, deniz ve doğanın kucağında bir süre dinlenmeye bırakıyoruz. Üzerine iki tutam lezzet, renk katmak için biraz müzik, bol eğlence ekmeyi unutmuyoruz. İşte mükemmel tatilin tarifi! Tarifsiz duygular için haydi İzmir’e!”
BİR ŞEYLER YAPMAK GEREK
İZTAV, kampanya haricinde, www.visitizmir.org/tr ve izmiredoyamazsın facebook ve instagram adresleri üzerinden de İzmir’in bilinen ve bilinmeyen rotalarına ulaşma olanağı sağlıyor. Bu kampanyaya neden mi değindim? Turizmde bir şeyler yapmak gereğini vurgulamak için. Yoksa olumsuzlukları sıralayarak, (bir anlamda ağlayarak) atak yapmadan öylesine beklemekle bir yere varılamayacağını düşündüğüm için. Sektördeki herkese kolay gelsin.

-----

Haberin Devamı

 
ZEYTİNDE SON PERDE

O madde çıksın
herkes rahatlasın

SANAYİNİN Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’ndaki zeytinliklerle ilgili, “Zeytinlikleri üç kilometre uzaklıkta kimyasal atık oluşturacak, toz ve duman çıkaran tesis yapılamayacak. Ancak alternatif alan bulunamaması ve kamu yararı kararı alınması halinde, Tarım Bakanlığı’nca konut, konaklama ve turizm tesisi hariç, maden dahil her türlü yatırım yapılabilecek” maddesi tepki çekti, tartışma yarattı.
TOPLUMSAL UZLAŞMA FIRSATI
Bunun üzerine tasarı TBMM Genel Kurulu’ndan yeniden komisyona çekildi. Komisyonda umarım tarafların görüşleri değerlendirilir, belki de bu madde çıkarılır. Böylelikle toplumsal uzlaşmada önemli bir aşama sağlanır. Dilerim bu fırsat kaçmaz.

-----

Haberin Devamı

SÖZ SİZİN

Bir taşlama
yenilir mi?

DİKENE gül denilir mi/ ağlayana gülünür mü/ yoksul yardım isterse/ ipe un serilir mi/ İçinde gözyaşı varsa/ o yemek yenilir mi? (Erhan TIĞLI - DİDİM)

-----

Terk edilmiş araçlara
ilgi gösterilsin

İZMİR’de park yeri sıkıntısı malum, ancak pek çok sokakta terk edilmiş araçlar var. Kimse bunlara müdahale etmiyor. Muhtarlar ilgisiz, belediyeler ilgisiz. Yok, “Dilekçe yaz bildir.” Belediyelerden konuya daha çok müdahil olmalarını istiyoruz. (Tolga UYGUR - KARABAĞLAR)

-----

BİR ETKİNLİK

Karşıyaka Çarşı’da
Maruflu’yla sohbet

Şimdi aramızda olsaydın aklından çıkmazdı Ahmet: Memleket, memleket...

İZMİR Buluşmaları’nın bugünkü konuğu Sancar Maruflu. Prof. Dr. Erkan Sevinç’in genel koordinatörlüğünü üstlendiği, saat 19.30’da Karşıyaka Çarşı’daki Paşa Konağı Restoran’daki etkinlikte Maruflu, “Türkiye’de, Ege’de ve İzmir’de eski Ramazanlar ve Bayram hazırlıkları” konulu sohbetinde daha önce hiç duyulmamış anılara da yer verecek.

-----

BİR ALINTI

Haberin Devamı

Yeşim Alca’dan: Benim arzum, başkalarının bir kitapta anlattıkları şeyi on cümlede anlatmaktır. (Nietzsche)

Yazarın Tüm Yazıları