O para bulunmuştur herhalde

HÜRRİYET EGE’de önceki gün Ayçe Bükülmeyen’in ‘Pazar Sohbeti’ vardı. Kimle mi? Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Reşitoğlu’yla. Başlık beni utandırdı: “60 bin TL aranıyor.”

Haberin Devamı

Efendim, vakıf 22 yıldır parasal durumu uygun olmadığı için yeterli eğitim alamayan çocuklara burs ve ücretsiz eğitim veriyor. Ve de EÇEV’in oluşturduğu, “Bilim Kahramanları” takımı, çoğunluğu özel okullardan gelen yüzlerce takımı geride bırakarak İngiltere’de düzenlenen Avrupa Şampiyonası’na gitmeye hak kazanmış. 10 kişilik ekibin gidebilmesi için gereken 60 bin lira bulanamazsa bu çocuklar uluslararası turnuvaya katılamayacakmış.

SPONSOR ARAYIŞI
Reşitoğlu, sevgili Ayçe’ye anlatmış: “Öğrencilerimizin ailelerinin ekonomik durumları müsait değil. Pasaport, vize, turnuvaya katılım, ulaşım, konaklama, yeme-içme, forma, proje malzemesi, tanıtım materyali, dövizdeki hareketlilik gibi pek çok kalemi topladığınızda 60 bin TL bütçe ortaya çıkıyor. Katılım müjdesini aldığımızdan beri bu bütçeyi oluşturmak için sponsor arayışı içindeyiz...”
UMARIM GEREKSİZ TELAŞTIR
Röportajı okudukça buruldum. İzmir’in gururu 10 çocuk uluslararası bir etkinliğe gidecek ve 60 bin lira yok. Yahu şaka gibi değil mi? Umarım bu yazıyı okurken sorun çözülmüş, para da sağlanmış olur. Sağlayanları, (ister/isterlerse) burada açıklamayı, gururla borç bilirim. Para bulunmuştur herhalde değil mi? Ben de teşekkür ediyorumdur ha? Öyledir, öyledir. İzmir, Ege yapmıştır gerekeni... (EÇEV’liler siz ne dersiniz bu işe?)

Haberin Devamı


ESKİLERDEN BİR ANIMSATMA

Katkıyı açıklayın lütfen

İYİ niyetli yardım girişimleriyle ilgili sürekli yineliyorum: “Çeşitli kişi, kuruluş ve kitlelere yardım için etkinlikler düzenlenir... Kermes, defile, konser, turnuva, tiyatro oyunu... Saymakla bitmez. Hepsine övgü yağar. Doğal olarak, alkışlamayan yoktur. Hep kafama takılır, peki sonuçta ne oluyor? Nasıl bir yardım, katkı gerçekleşiyor? Etkinlikte sağlanan yarar somut olarak açıklansa, ‘Şu kadar para geldi, şu işe harcanacak’ denilse olmaz mı? Bence iyi olur, bu tür çabalara güven artar.”
KİT-VAK YİNE İLK OLDU
Çabalarıyla her zaman öncü ve örnek olan Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı (KİT-VAK) geçenlerde yine aynı tavrını sürdürdü. KİT-VAK Yönetim Kurulu adına Maksude Kılınç, son olarak Karşıyaka Belediyesi ile düzenledikleri bir konserden 33 bin 540 liralık bağış sağlandığını açıkladı.

-----

Haberin Devamı

SÖZ
SİZİN

YENİ VAGONLARA ELEŞTİRİ

Alım heyetinde
kadın da olsaymış

İKİ, üç ay önce ilk kez bindiğim Çin’den alınan yeni metro vagonlarından gözlemlerim şöyle: Koltuk aralıklarının yüksekliği Çin vatandaşları standartlarına uygun olduğundan kısa kalıyor ve kafalar çarpışıyor. İkincisi ise koltuk döşeme kumaş renginin çok fazla kir gösterir bir renkte olması doğru bir seçim yapılmadığını gösteriyor.

O para bulunmuştur herhalde

Keşke Çin’e giden heyette bir de kadın olsaymış. Ve 3 ay sonraki koltuk döşemesinin son halini gönderiyorum. Yaz sonu o renk zaten olması gereken haline gelecektir.
Atilla TUYGUN

-----

BİR ALINTI
Engin Yavuz’dan: Biz kafesteki kuşların şarkı söylediklerini zannederiz, oysa onlar ağlıyorlar... John WEBSTER

Yazarın Tüm Yazıları