Meslek lisesi her zaman memleketin yardım sesi

6 Şubat depremleri sonrasında yaraları sarma çabalarıyla ilgili bazı haber özetleri sunacağım:* “Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: Meslek liseleri, halk eğitim merkezleri ve olgunlaşma enstitülerimiz, ivedilikle üretime başladı. İlk etapta bin çadır üretimi başladı ve 720’si teslim edildi. 6 bin 241 uyku tulumu, 115 bin battaniye üretilerek bölgeye ulaştırıldı. Ayrıca meslek liselerimizde 28 bin 804 soba üretilerek depremzede vatandaşlarımıza dağıtıldı.

Haberin Devamı


ADETA FABRİKA GİBİLER
632 yatak, 18 bin panço, atkı ve bere bölgeye gönderildi. Meslek liseleri, güneş panelleriyle donatılmış bin 200 konteyner sınıf üretimine başladı, 50’si teslim edildi. 4 milyon 705 bin 795 maske, dezenfektan, kolonya ve sıvı sabundan oluşan 1 milyon 750 bin hijyen seti bölgeye ulaştırıldı. Meslek liselerimiz 240 seyyar tuvalet üretimine başladı, 90’ı teslim edildi. Meslek liselerinde üretilen 500 güneş enerjili şarj istasyonu deprem bölgeye gönderiliyor.”
HER TÜRLÜ MOBİLYA DA VAR
* “Muğla’da meslek liseleri ve meslek eğitim merkezleri, ekmek, beslenme çöreği, çadır sobası, hijyen malzemesi gibi birçok ürün üretti. Çadır ve konteyner için üretilen masa, tabure, sehpa, dolap ve komodinden oluşan 350 parça mobilya gönderildi.”
* “Bodrum Mesleki Eğitim Merkezi, Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Fethiye Esnaf Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi, Köyceğiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Milas Mesleki Eğitim Merkezi, Yatağan Şehit Engin Yalçın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde masa, tabure, sehpa, komodin gibi bir çok ürünlerin üretimlerine devam edilecek.”
EKMEK, KUMANYA VE SOBA
* “Aydın’da meslek liselerinde üretilen ürünler depremzedelere ulaştırılıyor. Günlük 15 bin ekmek, her biri 4 kişilik olmak üzere 370 paket kumanya üretiliyor. Çocuklar için günlük 200 kışlık giysi dikiliyor, 30 soba yapılıyor. Ayrıca üretilen 40 ton sıvı sabun 7 ile gönderilecek.”
* “Balıkesir Sındırgı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yaptığı 154 soba bölgeye gönderildi.”
BÖLGEYE SEYYAR TUVALET
* “Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 12 , Polinas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 25 çiftli seyyar tuvalet yapıldı. İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 289 yorgan, 300 polar battaniye üretildi. Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 220 soba yapıldı.”
YANMAZ SU GEÇİRMEZ ÇADIR
* “Kemalpaşa Mopak Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, Kemalpaşa Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle, 4’er kişilik, 16,5 metrekarelik su ve soğuk geçirmeyen, yanmaz 100 çadır üretimi başladı. Ayrıca soba da yapılıyor. Bölgeye 210 soba gitti.”
* “Çanakkale, Lapseki İÇDAŞ ve Biga İÇDAŞ Mesleki Teknik Anadolu liselerinde soba yapılarak depremzedelerin ısınmalarına destek veriliyor. Çanakkale Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde de ekmek üretilerek bölgeye gönderiliyor.”
ÖNEMLERİ YİNE ANLAŞILDI
Başta sanayi olmak üzere, çeşitli alanlarda nitelikli ara eleman sağlanmasında vazgeçilmez olan meslek liselerinin önemi, 6 Şubat felaketi sonrasında yine anlaşıldı. Meslek liseleri, depremzedeler için üretim yarışına girdi. Tümünü alkışlıyorum. Koç Grubu’nun 2006’da başlattığı eğitim projesinin başlığını anımsıyor ve anımsatıyorum: Meslek lisesi, memleket meselesi... Kolay gelsin!

Yazarın Tüm Yazıları