Gözden kaçıranlara ve meraklılara

CUMHURİYET’ten Emre Kongar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüş. Kongar, CHP’ye yöneltilen eleştirileri iletmiş. CHP Lideri, doğal olarak bazı bilgileri ve eleştirileri kayıt dışı paylaşmış.

Haberin Devamı

 Kongar, geçen pazar günü “Aydınlanma” başlıklı köşesinde, Kılıçdaroğlu’nun yazılabilecek mesajlarını madde madde sıralamış. Ege’deki CHP’liler ve konuya ilgi duyanlardan gözden kaçırmış olanlar için özetle aktarıyorum:

“- Parti içi hizip çatışmalarına, partinin genel politikalarına aykırı ifadelere artık kesinlikle izin yok.

- Kitlelerle diyalog kurmak için toplantı ve mitingler başlatılıyor.
- Belli konularda yerel halkla birlikte yürüyüşler düzenlenecek.
- Demokrasiye, Atatürk devrimlerine, temel hak ve özgürlüklere daha enerjik olarak sahip çıkılacak, bunların ihlaline karşı ısrarla direnilecek.
KAYBEDİLEN YERLERE ÖZEL AĞIRLIK
- Milletvekilleri seçmenle yakın temas kuracak, Genel Başkan’ın salı konuşmaları seçim bölgelerine sistematik olarak aktarılacak.
- Susturulmuş olan ve baskı altında bulunan kitle iletişim araçlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, bütün güçlüklere karşın bire bir temas kurulmaya çalışılacak.
- Partinin güçlü olduğu yerlere, özellikle kaybedilmiş olan kıyı kentlerine özel ağırlık verilecek.”
Dedim ya, gözden kaçıranlara bir tür hizmet benimki. “Daha önce bunlar yapılmıyor muydu” gibi yorumlardan kaçınıyor, özellikle CHP’lilere, “kolay gelsin” diyorum.

-----

Haberin Devamı


BİR HAFTA SONU HOŞLUĞU

Bir koroda şarkı söyle
gerisini merak etme

EFENDİM, araştırmalara göre bir koroda şarkı söylemek insanlara zihinsel ve fiziksel yönden çok yarar sağlıyormuş. Hatta çeşitli sağlık sorunları da böylelikle giderilebiliyormuş. Ne yararları mı varmış? Sadece başlıkları veriyorum:
- Birlik ve beraberlik duygusunu güçlendiriyor.
- Kalp ritmini düzenliyor.
- Parkinson ve akciğer hastalıklarının semptomlarında iyileşme sağlıyor.
- Stres düzeyini kontrol ediyor, depresyon riskini azaltıyor.
ÖMRÜ BİLE UZATIYORMUŞ
-Sosyal açıdan daha sağlıklı olmanızı sağlıyor.
- Sıkı durun... Koroda şarkı söylemek yaşam süresini de uzatıyor.
Ve şöyle deniliyor:
Bugüne kadar bir koroda şarkı söylemediyseniz, artık buna son vermelisiniz. Yoksa sesinizin yeterli olmadığı kanısında mısınız? Merak etmeyin, sesinizin yeterlilik düzeyi, tahmin ettiğiniz kadar da büyük önem taşımıyor. Ayrıca, yıllardır korolarda şarkı söyleyen biri olarak söyleyebilirim ki, bir koroda şarkı söylemek size tahmin ettiğinizden daha çok şey kazandıracaktır.
Sevgili Nesrin Dizdaroğlu, sosyal medyadan paylaştığı bu bilgileri bir dergi için yapılan çeviriden derlemiş, ben de iyice özetledim. Yoksa her başlık için bir dayanak araştırmasından söz ediliyor.
Sonuçta ne yapıyoruz? Sesimiz çok arızalı değilse, bir koroya kapağı atmaya bakıyoruz.

-----

Haberin Devamı


PEDAL SEVDALILARI BULUŞTU
Ulaşımda bisikleti
artırma derneği

Gözden kaçıranlara ve meraklılara

KARŞIYAKA ve İzmir’deki bisiklet sevdalılarına iyi bir haber: Karşıyaka Bisiklet Derneği kuruldu. Türkiye’nin en uzun ve 365 gün kullanılabilen bisiklet yoluna sahip İzmir’de bisikletin daha çok ve bilhassa ulaşımda kullanılması için çalışmalar yapacak olan derneğin başkanı Erol Hülagü, amaçlarını şöyle açıkladı:
“Derneğimiz, İzmir’de bisikletin ulaşımda kullanımını arttırmak amacıyla, bisiklet yolları ve park alanlarının artırılması, kalitelerinin yükseltilmesi için çalışacaktır. Bisikletli kent yaşamını geliştirmek amacıyla, işe, okuluna bisikletle gidenler, çocuğunu okula bisikletle götürenler desteklenecek ve bu şekilde bisiklet kullananların, kullanımlarını kolaylaştırmak ve yol güvenlikleri, uluslararası örneklerin şehrimizde uygulanması için çalışılacaktır.
ÜCRETSİZ EĞİTİM VERİLİYOR
Daha çok İzmirli’nin bisikletile tanışması, bisikleti yaşamına dahil etmesi için cumartesi günleri 10.00-12.00 saatleri arasında down sendromlu kardeşlerimize, 12.30-18.00 saatleri arası hiç bisiklete binmemiş 6-80 yaş grubundakilere Bianchi sponsorluğunda ücretsiz bisiklet eğitimi veren derneğimiz, şehir içi trafiğinde ulaşım için bisiklet kullananların yaşam kalitelerini artırmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bisiklet üreticileriyle ortak çalışmalar yapacaktır.”
ÖNERİLER ÖNERİLER
Hülagü, bir dizi öneri de sıralıyor:
- İşe giden vatandaşlarımıza kolaylık ve toplu taşım araçlarında yer kazanmak için BİSİM bisikletleri sabah 07.30-08.30, akşam 17.30-19.30 arasında ücretsiz olmalı.
- Bisikletli vapur yolcularından bilet bedeli alınmamalı.
- Konak, Alsancak ve Karşıyaka merkezinde otopark bedelleri artırılmalı.
- Karşıyaka yeraltı otoparkına bisiklet parkı yapılmalı.
- Bostanlı vapur iskelesindeki bisiklet parkı yenilenmeli, kamera sistemi ve üzeri kapanmalı.
- Tramvay yolları inşaatları ve benzeri çalışmalar için parçalanan yollara ikaz levhaları konulmalı. Alternatif bisiklet yolları yapılmalı.
- 26 kilometrelik Sasalı-Kuş Cenneti bisiklet yolu zemini temizlenmeli ve bisiklet kullanıcılarına hizmet veren dinlenme yerleri yapılmalı.

-----

Haberin Devamı

SÖZ OKURUN


KAZAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Kaldırımlar tuzak gibi

ÇETİN Erokay... Halkla ilişkiler, sanat, medyanın ağabeyi... Şimdilerde resim sergileri açmakla meşgul... Ve sosyal medyadan bir yakınması:
“Son zamanlarda, Alsancak kaldırımlarında iki kez düştüm. Birincisinde ayağım bir yüksek kaldırım taşına takıldı. Sağ elimin baş parmağı sakatlandı. İkinci kez de çok yüksek bir kaldırımdan, engelliler için yapılan yoldan inmek isterken kaydım. Ambulans ile Alsancak Devlet Hastanesi’ne yetiştirildim. Kaburgalarım ezik, sol gözüm Karabaş’ın gözü gibi. İki kazada da gözlüğüm kırıldı, kör olma tehlikesi de cabası...
KİMİN İŞİDİR BU
Engelli vatandaşların kaldırımdan inmesi için yapılan meyilli kısmın kaygan bir şekilde olması hangi ustanın, bunun kontrolü ise belediyedeki hangi birimin işi bilmiyorum...
Zaten Alsancak kaldırımlarında kazasız yürümek mucize. Dünyanın her yerinde kaymak gibi olan kaldırımlar bizde tuzaklarla dolu. Taşların hepsini bir düzeyde yapmak bu kadar mı zor? Esnafın kendi kaldırımını, kentin standardının dışına çıkarak seramik gibi, granit gibi malzemeler ile kaplamasını önlemek bu kadar mı zor? Yağmurlu havalarda cam gibi kayan bu malzemelerde kaç arkadaşımın büyükleri kalça kemiğini kırdı.
YAYALAR DIŞINDA HERKESE
Kaldırımlar yayalardan başka her şeye açık. Su dağıtıcıları, tüp dağıtıcılarının, fastfood satıcılarının motorlu veya motorsuz araçları. Büyük bir yüzsüzlükle gözünüzün içine bakarak, yaptığının usulsüz olduğunu bilerek, kaldırımı kullanmakta ısrar eden motor sürücüleri. Şimdi buna bisikletin yaygınlaşmaya başlamasıyla, bisiklet yolu bulamayan güvenli sürüş için kaldırıma sığınan bisikletliler de ilave oldu. Tabii, kaldırıma çıkıp araba park eden saygısızları artık hepiniz biliyorsunuz.
SİNEYE ÇEKMEYELİM
Bir de yeri gelmişken bir kez daha yazma ihtiyacını duyduğum, ama vatandaşlara yol göstermesi amacı ile yapılan sarı puanlı yollara masa, sandalye atıp oturan duyarsız esnafları ve aynı yolların üzerine insan canından daha değerli olduğuna inandıkları lanet kıymetli arabalarını park eden gençlerin de kulağını çınlatmak istiyorum.
Kısacası Alsancak’ta ve her yerde bazı konularda sesimizi duyurmak, yerel yönetimleri uyarmak, rahatsız etmek zamanı. Lütfen her şeyi sineye çekmeyelim. Reaksiyon verelim.”
Fazla söze gerek yok, Çetin Erokay’a geçmiş olsun.

-----


-----

 

Haberin Devamı

ÇOK ÖNEMLİ UYARI
Kent Ormanı’na dikkat

Gözden kaçıranlara ve meraklılara

İNCİRALTI Kent Ormanı’ndaki lagüne kanalizasyon akmakta ve burayı kirletmekte. Sıcak havalarda kokunun yoğunluğunu tarif edemem. Akıntının önlenmesi gerek.
Güner YALÇIN

-----

ÖZLÜ BİR SÖZ
Ne kadar yaşlı olursan ol,
Bugün bir daha hiç olamayacağın kadar gençsin.

Yazarın Tüm Yazıları