Benan sınırları aştı

İZMİR’den yola çıkan ve yaygınlaşan başarı öykülerini önemserim. Nitekim, halkla ilişkiler ve reklam dünyasının bilinen ismi Benan Bilek’in dört sezondur izleyiciyle buluşturduğu özgün programı, “Biz Bize Kız Muhabbeti” artık sadece doğduğu kent İzmir ve çevre illerde değil, ülke dışında da seyirciyle buluşuyor. İzleyicisi yalnızca kadınlar olan ilk ve tek kadın gösteri programı “Biz Bize Kız Muhabbeti” yurtdışına açıp Dubai’de sergileyen Benan Bilek’e kulak veriyoruz bugün:

Haberin Devamı


DÜNYAYI DEĞİŞTİRMİYORUM AMA
“Programa gelen hanımefendilerin dünyalarını değiştireceğimi vaat etmiyorum. Ama onlar el ele verir, birbirinin kollarına girerlerse dünyayı değiştireceklerini söylüyorum. Kadınlar bir arada dünyanın en zor işi olan gülme eylemini gerçekleştirebiliyorsa, yapamayacakları hiçbir şey yoktur.
BU MUHABBET NASIL MUHABBET
Biz Bize Kız Muhabbeti; erkek sineğin bile uçmadığı bir ortamda gerçekleşen, biraz dedikodu, biraz şikayet, kadın-erkek kıyaslamaları, kadının kadına ettiklerinden seçmelerin yer aldığı, en fazla 100 kişilik grupların, günlük streslerden uzaklaşıp, ciğerlerin izin verdiğince kahkahalarla gülebildiği, müziğin de yer aldığı coşkulu bir havada yaşanan, azıcık artı 18, biraz rahat bir muhabbet. Samimi, keyifli, olduğu gibi, numarasız, rolsüz hatta neredeyse kontrolsüz. Bir kız çocuğunun odasında arkadaşıyla yaptığı pijamalı muhabbet gibi. Biz Bize Kız Muhabbeti denilmeyenleri demiyor, bilinmeyenleri anlatmıyor; hepimizin bildiklerinden bahsediyor. Biraz gizli tutulmuş anların da paylaşıldığı samimi bir program. Temelinde bir arada olma duygusu var.

Haberin Devamı

Benan sınırları aştı

TURNELER ARDI ARDINA GELİYOR
Biz Bize Kız Muhabbeti ilk İzmir’de başladı. Kısa sürede kulaktan kulağa ve sosyal medya paylaşımlarıyla bilinir hale geldi ve hayatın aktığı pek çok yerleşim noktasında ‘özel ve güzel kadınlarla’ defalarca bir araya geldi. Defalarca Bursa, Denizli, Balıkesir ve İstanbul’da da izleyicilerle buluşan program, 5 Aralık günü Dubai’de yaşayan Ebru Genç Cengiz ve Funda Yayla Özüdinler’in yaptığı organizasyonla ilk kez yurtdışına açıldı. Dubai The Mall’da bir araya gelen 70 Türk kadını, üç saat boyunca kendi dillerinde keyifli dakikalar geçirdiler.
YALNIZCA GÜLME MESELESİ DEĞİL
Biz Bize Kız Muhabbeti için toplanan hanımefendiler sadece gülmediler. Bir araya gelerek hem pozitif enerji oluşturdular, hem de kanser hastası yakınlarının kalacağı KİT-VAK Konukevi’nin inşaatına tuğla koydular, Bursa’da bir ilkokulun bahçesine çocuk parkı, İzmir’de bir okula kütüphane yaptılar, Balıkesir’de TEV bursu alan gençlere katkı koydular. Bandırma’da tutuklu annelerin çocuklarına destek verdiler, yine Bursa’da tutuklu annelere yardım sağladılar. Bursa’da ‘açık dükkan’ projesine destek olarak maddi olanakları kısıtlı ailelere giyecek sağlanmasına yardımcı oldular. Üç saatlerini gülerek geçiren BİZ BİZE kadınları gösteri biletleriyle kadınların ve çocukların yaşamlarına da dokundular.”

BİR ALINTI:
Çünkü, “Bir kadın bir kadının koluna girerse dünya değişir.” Benan BİLEK

-----

Haberin Devamı

 
PAZARTESİ GÜNÜ HİZMETTE
KİT-VAK’ın üçüncü
büyük gururu

KEMİK İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı (KİT-VAK) bugünlerde üçüncü büyük proje gururunu yaşıyor. Ege Üniversitesi’ndeki Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi, hasta ve hasta yakınları konukevinden sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki proje de tamamlandı.
DOKUZ EYLÜL’DE KONUKEVİ
Tümüyle hayırsever katkısıyla tamamlanan ve yaklaşık 5 milyon liraya mal olan KİT-VAK Abdulrezzak Sancak Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi 18 Aralık Pazartesi günü hizmete giriyor. 41 oda ve 82 yatak kapasiteli, çocuk oyun alanı, bir kütüphane ve bir kafeteryası da bulunan konukevi, Dokuz Eylül Hastanesi’nde kalan onkoloji hastalarının yakınları ile uzaktan gelip barınmak zorundaki hastalar için yapıldı.
ÇARŞAMBA GÜNÜ KERMES VAR
KİT-VAK 20 Aralık Çarşamba günü de Kültürpark Tenis Kulüp’te, 12.00-18.00 saatleri arasında, hayırseverlerden sağlanan nefis yiyecekler, hediyelikler, kaliteli markaların yer alacağı kermes düzenledi. Biletlerin kapıda 10 lira bağışla alınabileceği kermeste konukları çeşitli sürprizler de bekliyor.

-----

Haberin Devamı

SÖZ SİZİN

SOKAKGASTE’DEN

Benan sınırları aştı

Bu manzara içler acısı
BURASI Alsancak Şehitler Caddesi. Tehlikeli atık, ne varsa hepsi bu çöp konteynerlerine ve kenarlarına saçılmış. Peki bunları atanlar kim? Seçilmiş ve atanmışları göreve çağırıyoruz. İbrahim IRMAK

Yolcular kötü havada
zorda kalıyor

Benan sınırları aştı

ALSANCAK Hocazade Camisi karşısındaki süpermarketin önünde bulunan durakta yolcular kötü hava şartlarında savunmasız kalıyor. Gereğinin yapılmasını istiyoruz... Fatma DİKİCİ

Yazarın Tüm Yazıları