Bir kovboy kasabasında...

Can Bonomo’nun mayısta çıkacak albümünün habercisi olan ‘Bardak Taşıyor’da kafalar karışık. Şarkı bizim buralardan açılıyor, düzenleme etkisiyle Balkanlar’a uğruyor, klip sayesinde de bir Güney Amerika kasabasında nihayetleniyor!

Haberin Devamı

an Bonomo’nun mayıs ayında piyasaya sunulacak beşinci albümünün habercisiymiş ‘Bardak Taşıyor’. Şarkı Bonomo’ya, düzenlemesi ise Can Saban’a ait. Şarkı -düzenlemenin de büyük katkısıyla- karmakarışık.

Büyük ve zengin, dolayısıyla anında dillere yapışacak bir parça yapmak istemişler gibi görünüyor ama ortaya çıkan, nereye çekerseniz oraya gidebilecek bir şarkı olmuş. Bizim buralardan açılıyor, Balkanlar’a uzanıyor ve -bu sefer de klibin katkısıyla- Güney Amerika’daki bir kovboy kasabasında nihayete eriyor.

Bir kovboy kasabasında...
Bardak Taşıyor / Can Bonomo
Avrupa Müzik 
(5 üzerinden 1)

Bardak değil  ama klip taşmış

Yönetmen Onur Işıksalan, ‘kosmos’ta bugüne kadar tanımlanabilmiş bütün renkleri kullanmak istemiş gibi görünüyor. Kullanmış ve ortaya ‘kaos’ çıkarmış. Bardak değil ama klip taşmış tabii, hem de kaç sefer...

Haberin Devamı

Hazır bu kadar masraf yapmışken, ‘anıt bir kovboy’ görüntüsü de ekleselermiş, Giuliano Gemma mesela; daha zengin dururdu her şey. Şarkıya katkısı olmazdı ama zenginlik zenginliktir (abartı da abartı)...

 Hayatın şarkıları

 Emsalsiz bir sestir Serenad Bağcan... Güçlü sesini çok doğru kullananlardandır da. Söylediği her şarkıyı kalbinde hisseder; tam da o ‘büyük yorumcu’ dediklerimiz gibi. Güçlü ses nadirdir, hem güçlü ses hem de büyük yorumcu ise nadir ötesi. Serenad Bağcan ‘nadir ötesi’lerden.

Bir kovboy kasabasında...
Serenad
Serenad Bağcan / Majör
(5 üzerinden 4)

Fazıl Say’la birlikte yaptığı ‘İlk Şarkılar’ ve ‘Son Şarkılar’ albümleriyle herkesi etkileyen sanatçının, kendi adını taşıyan solo albümü de aynı etkiyi yapıyor. Birbirinden güzel yedi şarkıdan oluşan albüm, ilk dinleyişten itibaren insanı esir alıyor. Repertuvarda Savaş Bağcan’dan üç, Fazıl Say’dan iki, Serter Bağcan’dan bir şarkı mevcut. Bir şarkı da (‘Magusa Limanı’) anonim. Hepsi de olağanüstü. İnsana hayat dersleri veren, verdiği dersler sonrasında da hayata daha sıkı bağlayan şarkılar söylüyor Serenad Bağcan. Kulak vermek şart.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları