Ücretli öğretmenlerden Başkan Yavaş’a EGO kartı çağrısı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi UKOME Kurulu, bu ay başında ‘merkez ilçeler dışında görevlendirilmiş olan ücretli öğretmenlere seyahat kartı verilmesi’ kararı aldı.

Haberin Devamı

Karara göre ücretli öğretmenler toplu taşımada 30 gün boyunca ücreti 100 TL olarak belirlenen 140 binişlik kartı kullanabiliyor. Bu bir nevi öğretmenlere indirimli ulaşım imkânı sağlayan abonman kartı. Kayseri’deki ücretli öğretmenleri sevindiren bu karar Ankara’daki ücretli öğretmenleri de heyecanlandırdı.

***

Ankara’da bu şekilde çalışan öğretmenler adına Kayseri’deki kararı hatırlatan ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’a sosyal medyadan çağrı yapan Ada Artuklu, ABB ve EGO Genel Müdürlüğü’nü de iletisine ekleyerek, “Başkanım bir çok ilde bu uygulama varken neden Ankara’da ücretli öğretmenlere öğretmen EGO kartı verilmiyor? Birçok kez talepte bulunduk. Lütfen bu talebimizi dikkate alın” yazdı. Sosyal medyada Öğretmen Hanım ismini kullanan başka bir ücretli öğretmen de yine Başkan Yavaş’tan “Başkanım bir müjde de sizden bekliyoruz, ücretli öğretmenler için” talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Ücretli öğretmenlerden Başkan Yavaş’a  EGO kartı çağrısı

***

Ücretli öğretmenler ‘müjde’ beklerken EGO Genel Müdürlüğü’nden ‘mümkün değil’ yanıtı geldi. EGO, yanıtında şu bilgilere yer verdi: “İndirimli Öğretmen Kartı, 21.02.2002 tarih ve 24678 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2002/3700 sayılı Bakanlar Kurulu kararına istinaden, Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil olan 657 sayılı kanuna tâbi olarak görev yapan öğretmenlerin faydalandığı, EGO Genel Müdürlüğü olarak, MEB ve YÖK tarafından kurumumuza sağlanan web servisler üzerinden sorgulama yapıldığı, veri tabanından kaydının gelmesi halinde İndirimli Öğretmen Kartı verilebilmektedir. 4325 sayılı Kuruluş Kanunu ve 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ve İlgili Kanun Hükmünde Kararnameler olmak üzere yasal mevzuatımızda yazılı hükümlere göre işlem tesis etmek zorunda olduğumuzdan mevzuatta açık bir şekilde belirlenenler dışında uygulama yapılması mümkün değildir.”

***

Haberin Devamı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bu konuda böyle bir adım atarken Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başkentte bunu hayata geçirememesi ilginç. Kim bilir tüm bu çağrıların karşısında belki de bir gün ABB farklı bir formül bulur ve bu talebi UKOME’ye taşır...

Yazarın Tüm Yazıları