O yöneticiler haklılarmış

Ankara’da toplu taşıma hizmeti veren Yenimahalle-Şentepe Teleferiği, sık sık seferlerine ara vermesiyle meşhurdur.

Haberin Devamı

Seferlere ara verildikçe Yenimahalle Metro İstasyonu’ndan Şentepe’ye çıkmak isteyen ya da Şentepe’den Yenimahalle’ye inmek isteyenleri isyan ettirir bu durum. Teleferik seferleri durunca yerine de ring otobüsleri hizmet verir.

O yöneticiler haklılarmış

*

Yapılan her kontrol sonrası kimi zaman halattaki sıkıntı kimi zaman yazılımdaki problem kimi zaman da farklı gerekçeler sunan EGO Genel Müdürlüğü, her açıklamasında da ‘yolcu taşıma standartları’, ‘yolcu güvenliği’ vurgusu yapar.

*

Yaşanan arıza veya sorunlar sonrası EGO Genel Müdürlüğü yöneticileri -kendi belediyelerinde çalışan başka birim yöneticileri de dahil- herkes tarafından yoğun bir eleştiri yağmuruna tutulur.

Haberin Devamı

O yöneticiler haklılarmış

*

Antalya’daki teleferik kazasını görünce ‘EGO Genel Müdürlüğü yöneticileri bu kadar hassas olmakta haklılarmış’ dedim...

NASIL BİR MECLİS OLACAK

O yöneticiler haklılarmış

CHP, toplam 148 Meclis üyesi bulunan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’nde Başkan Mansur Yavaş da dahil 90 Meclis üyesine ulaştı.

AK Parti’nin bu dönem 45, MHP’nin de 10 Meclis üyesi bulunuyor. Büyük Birlik Partisi ile Yeniden Refah Partisi’nin de birer Meclis üyesi var. Meclis’te bir de bağımsız Meclis üyesi yer alıyor.

*

ABB Meclisi, geçen dönem sert tartışmaların olduğu, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın ağırlıklı olarak katılmadığı, çoğunluğun AK Parti ile MHP’de olduğu, İYİ Parti’nin de 11 üyesinin bulunduğu bir Meclis’ti.

*

CHP, mevcut Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu ile devam kararı aldı. AK Parti’nin bu dönem Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, MHP’nin Grup Başkanvekili Yunus Emre Yıldırım oldu.

*

Bakalım bu aritmetiğin Meclis’e yansıması nasıl olacak? Mansur Yavaş, toplantılara katılacak mı? Yine sert tartışmalarla tansiyon yükselecek mi?

*

Hep beraber göreceğiz...

 

Haberin Devamı

SİYASETEN EN RAHAT BAŞKAN

O yöneticiler haklılarmış

Bence Ankara’da siyaseten en rahat belediye başkanı, Çamlıdere Belediye Başkanı Adem Ceylan. Bağımsız seçilmesinin konfor alanını rahatlıkla kullanabilecek gibi. Mesela farklı partilerden belediye başkanları ve Meclis üyeleri ‘partim ne der’ düşüncesindeyken Ceylan, ilk ABB Meclisi toplantısı sonrası ABB Başkanı Mansur Yavaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunmuş.

Yazarın Tüm Yazıları