Mogan’a cruise gemisi geldi

Sosyal medyada Ankara ile ilgili ilginç paylaşımları takip edenler fotoğraf sanatçısı Mirza Kök’ü bilirler. Kendisi, çektiği fotoğraflar ve tasarımlarıyla başkente farklı bakmamızı sağlayan isimlerden.

Haberin Devamı

Başkentin simge mekânlarının yanındaki devasa kedileri, caddeden geçen dev gergedanı, dev plazaya sarılmış pandayı, uzaya fırlatılan Ankara’nın meşhur giriş kapısını, yine uzaya gönderilen Keçiören Cumhuriyet Kulesi’ni, BAŞKENTRAY istasyonundaki dev gorili, Gençlik Parkı’nda dönme dolaba binmiş fili, Kızılay’daki otobüs durağında kuyrukta bekleyen dev penguenleri, AŞTİ’nin çatısındaki dev Ankara keçisini, Gençlik Parkı’ndaki dev güvercini, Eskişehir Yolu’nda trafikte ilerleyen dev kaplumbağayı onun manipülasyon tasarımlarında görebilirsiniz. Yaz-kış yaratıcı tasarımlarındaki devasa hayvanlarla kentin günlük akışına renk katan Mirza Kök’ün son çalışması Gölbaşı Mogan Gölü’nde yürüttüğü kruvaziyer gemi oldu. Düşünün Mogan Gölü’nün kıyısında sazlıkların arasından gün batımını seyrediyorsunuz kuş cıvıltıları da size eşlik ederken manzaraya suda ilerleyen dev bir gemi giriyor. Hem de korna çalarak... İşte Mirza’nın videosundaki durum tam olarak buydu. Kendi sosyal medya hesabından videoyu paylaşarak, “Gölbaşı çıkışlı cruise gemimiz Ankara’ya hayırlı olsun” notunu düştü. Mogan’daki dev gemi hem çok beğenildi hem de ilginç yorumlar aldı.

Haberin Devamı

Mogan’a cruise gemisi geldi

AH O GEMİDE BEN DE OLSAYDIM

@suzi.s_: “Ay şahane bu. ‘Gemiler geçer rüyalarımda/Allı pullu gemiler.”

@ozgurelbasaran: “Sonra cruise gemisinin ağırlığıyla Mogan taşmış, gemi de karaya oturmuş diyolla.”

@etimonster: “Eryamandan geçer mi?”

@s_ayse1234: “Limana yaklaşınca beni de alın.”

@ozgurmuguet: “Ah o gemide ben de olsaydım. Açık denizlere yol alsaydım.”

@3kedikraft: “Vaktiyle Bayındır Barajı’na da donanma gelmiş, görmeye gidenler olmuş, eski 1 Nisan’ların birinde. Rahmetli babam eğlenerek anlatırdı.”

Unutmadan hatırlatayım Mogan’a gelen cruise gemisini @mirzakok hesabından izleyebilirsiniz...

 

KEÇİÖREN METROSUNDA DERİN İSTASYONLARA ALIŞAMAYANLAR

Mogan’a cruise gemisi geldi

Haberin Devamı

Keçiören-Kızılay arasında ‘aktarmasız’ ulaşım sağlayacak olan AKM-Gar-Kızılay metro hattı, geçen hafta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı. Hat için Kızılay’da da 42 metre derinlikte yeni bir istasyon inşa edildi. İstanbullular derin metro istasyonlarına alışık ancak Ankaralılar değil. İstanbul’da dolaşa dolaşa peronlara inersiniz Ankara’da ise mesafeler kısadır. Keçiören metrosunun yeni istasyonları da dipte olunca hattı kullananlar haliyle şaşkınlık yaşadı. Sosyal medyada istasyonları beğenenler de vardı güldüren yorumlar yazanlar da. İşte onlardan bazıları.

 

UZAY İSTASYONU GİBİ BİR ŞEYDİ

Mogan’a cruise gemisi geldi

Mogan’a cruise gemisi geldi

@poslledniy: “Keçiören-Kızılay metrosu ne öyle lan labirent gibi çık çık bitmeyen bir merdivenleri var.

Haberin Devamı

@Mystique0_0: “Keçiören metrosu direkt Kızılay’a bağlanıyor diye sevinmiştik ama içerde peynir arar gibi labirent dolaşacağımızı düşünmemiştik, teşekkürler AYGM.”

@vor61ext: “Keçiören metrosu artık AKM’den sonra Gar-Adliye-Kızılay’a kadar devam ediyor, istasyonlar gıcır gıcır.”

@omersob4c: “Keçiören metrosu Kızılay istasyonunda bir an arşa çıkacakmış gibi hissettim.”

@Kadrajimdanilar: “Bugün Keçiören- Kızılay metro hattı kullanıma açılmış. Kendimi Ad Astra filminde Mars’ta yolculuk yapıyor gibi hissettim. Uzay istasyonu gibi bir şeydi.”

@azizvefa0: “Keçiören metro koru aktarması için kara düzen. AKM’de inip yürümek daha mantıklı. İstasyonlar şık ama 23 kat yukarı çıkıp 15 kat aşağı inmek mantıklı gelmedi.”

***

Haberin Devamı

Aktarmasız ve direkt ulaşım için artık derin metro istasyonlarına da alışmak gerekiyor...

VAGONLARDAKİ İSTASYONLAR NE ZAMAN GÜNCELLENECEK?

Mogan’a cruise gemisi geldi

Bu arada Keçiören metrosunda aktarmasız Kızılay’a direkt ulaşım başladı ancak metro vagonlarındaki istasyonları gösteren dijital bölme halen eski olarak duruyor. Keçiören metrosunun yeni istasyonlarının da göstergelere eklenmesi gerekiyor. Hatta özellikle kent dışından gelenler için istasyonlardaki bilgi panolarında da güncelleme yapılması bekleniyor. Bu konuya dikkat çeken @meric_neh, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’a sosyal medyadan, “Keçiören metrosu açıldı ama sizin yetki alanınız olan yeni istasyonlar eklenmemiş ve hangi durağa geldiğimizi dahi anlamıyoruz tahmini olarak ne zaman yaparsınız?” diye sordu. Biz de buradan hem ABB’ye hem de EGO Genel Müdürlüğü’ne hatırlatma yapalım.

Yazarın Tüm Yazıları