Firari aslanın ardından

Ankara’da geçen seneden bugüne tartışmalı bir hayvanat bahçesi konusu var. Gölbaşı İncek’te mahalle arasında kurulan hayvanat bahçesini ilk kez 16 Ağustos 2021’de Haber Koordinatörü’müz Fatih Tekeci Burada Okur Yazar Köşesi’nden gündeme getirmişti.

Haberin Devamı

 Firari aslanın ardından

Mahalle sakinlerinin karşı çıktığı hayvanat bahçesi için imzalar toplandı, davalar açıldı, tartışmaların sonu hiç gelmedi... Tartışmalar sürerken açıldıktan iki ay sonra buradan bir vervet maymunu kaçtı. Yapılan haberlerden birinde hayvanat bahçesinin bitişiğinde oturan Niyazi Gürel, “Geçen yıl maymun kaçtı, zor yakaladılar; aslan kaçsa kim yakalayacak” diye sordu. Mekân, en son ruhsat iptali kararıyla ekimde ikinci kez mühürlendi ve hayvanların tahliyesi için süre verildi.

***

Firari aslanın ardından

Haberin Devamı

Son durum bu iken 15 Kasım’da ajanslardan, ‘Mahalle arasında ziyarete kapalı hayvanat bahçesindeki aslanlardan biri, dün sabaha karşı kafesinden çıkıp kaçtı’ haberi servis edildi. Hayvanat bahçesine komşu Niyazi Gürel’in dikkat çektiği ‘ya aslan kaçarsa’ sorusu gerçek olmuştu. Haberde mahallede ve yolda araçların önünde koşarken güvenlik kamerasına yansıyan aslanın daha sonra mahalle sakinlerinden Rıfat Aloğlu’nun evinin bahçesine girdiği, hayvanat bahçesindeki görevliler tarafından yakalanıp, götürüldüğü bilgisi yer aldı. Hayvanat bahçesi yetkilileri ise görüntüye yansıyanın köpek olduğunu savundu.

***

Firari aslanın ardından

Ankara’nın firari aslanı, geçen hafta Türkiye’de sosyal medyanın da en çok konuştuğu konuları arasına girdi. Kullanıcılar ‘yok artık dedirten’ bu olayın sosyal medyadaki videoları ile haberlerinin altını yorumlarla, esprilerle doldurdular. Aslanın EGO otobüsüne binip Ulus’a gittiğini yazan da vardı pavyona efkar dağıtmaya gittiği esprisini patlatan da. İşte o yorumlardan bazıları:

 DİNOZORLAR BİTTİ BİR DE ASLANLAR ÇIKTI

 @bucherdiebin: Ankara Gölbaşı hayvanat bahçesinden aslan kaçmış. Bir vatandaşın bahçesinde yakalanmış. Yolda aslan gördüm desen “Atma ziya” derler. Ne yapsın hayvan hayvanat bahçesini protesto ediyormuş.

Haberin Devamı

@yuksel_nami: Ankara’da sokaktaki başıboş köpeklerden şikâyetçiydik yetmedi şimdi de başıboş aslan çıkardılar.

@ersankavizade: Ankara’da yolda yürüyorsun karşına aslan çıkıyor düşünsene.

@DIBIKREYIZ: Arabanın şoförünü düşünüyorum Ankara’dasın ve önünden koşarak bir aslan geçiyor.

@Flumberger_0: Ülke harbiden serengeti düzlüklerine döndü.

@Serdar23538719: Memlekete bak, durakta otobüs beklerken aslan yiyecek.

@amirim9900: Dinozorlar bitti bir de aslanlar çıktı başımıza.

@turin19t: Başıboş aslan sorunu.

 ODTÜ ORMANI ONUN İÇİN HARİKA OLUR

@entertolearn1: Doğaya salınsın ODTÜ ormanı onun için harika olur dişi olduğundan Gölbaşı aslanı Zeyna denir.

@Ali1903Gundogdu: Hiç şaşırtmıyorsun be iki gözüm. Mamak’ta köpek balığı, Gölbaşı’nda kaçak aslan… #Ankara

Haberin Devamı

@ceydacavga: 105’e bindi Ulus’a gidiyor.

@haskojohn: Şükür hayvanı pavyona düşmeden yakalamışlar. O saatte Ankara bir aslan için bile güvenli değil.

@katreyilmaaz: Bazı şehirlerin bazı hayvanlarıyla meşhur olduğunu biliyordum; Van, kedi. Sivas, kangal. Ama Ankara’nın aslan ile ünlendiğinden haberim yoktu.

@_5n1k_: Düşünsene kedilere mama vermek için sesleniyorsun pisi pisi çalılardan bu çıkıyor.

@bi_diyetisteyen: Sıhhiye’de yürürken yanımızdan aslan geçme ihtimalinin mutlu olma ihtimalimizden daha yüksek olması peki.

@elifdilaylay: Bu soğuk kış günlerinde sokak aslanları için kapımızın önüne bir geyik koyalım.

@syahh3434: Kafesteki stresi pavyonda atmaya gidiyor.

***

Haberin Devamı

Firari aslanın ardından

ZİYA’YI GÖNDERİN ÇAKI İLE HALLETSİN

Firari aslan olayı olur da Neşeli Günler filminde “Atma Ziya” repliğiyle akıllarımıza kazınan Şener Şen’in canlandırdığı ‘Ziya’ karakterinin meşhur çakıyla aslan avlama hikâyesi olmaz mı. Filmin o sahnesinin görseli de videoları da kullanıcılar tarafından paylaşıldı durdu. @merTaharman2 isimli kullanıcı da “Ankara Gölbaşı’nda ruhsatı iptal edilen hayvanat bahçesinden bir aslan kaçmış Ziya’yı gönderin çakı ile halletsin” önerisinde bulundu...

***

Hatırlayanlar bilir 16 yıl önce Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) içindeki Hayvanat Bahçesi’nde de ‘Pakize’ isimli bir piton kaybolmuştu. 6 metre uzunluğa sahip 70 kilogram ağırlığındaki ‘Piton Pakize’ için, ‘çanta olmuştur’, ‘şiş kebap olmuştur’ gibi türlü türlü senaryolar üretilmiş, en sonunda uzağa gitmediği ortaya çıkmıştı. Yılanların korunduğu binadaki havalandırma boşluğunda bir demire sarılı vaziyette iki aydır uyuduğu belirlenen ‘Piton Pakize’ bizim için unutulmaz bir olaydı. Ankara’nın firari aslanı da kent tarihine geçen ilginç bir olay oldu...

Yazarın Tüm Yazıları