Oulu’nun denizi!

Hürriyet Bursa gazetesi okurlarımızdan olan Arzu Hanım, e-postasında bakınız ne diyor:

Haberin Devamı

Oulu’nun denizi

“Büyükşehir Belediyesi Osmangazi ilçesi Oulu Caddesi sakiniyiz. Bir yıla yakın süre zarfında trafiğe kapalı tutulan ve daha sonra da kaldırımlarıyla birlikte asfaltı da yenilenen caddenin hali eskisinden daha da rezalet.

Oulu’nun denizi

Şimdi ilgililere caddenin 6. Başaran Sokağı girişiyle birleşen kısmı her yağmurda yüzlerce metrelik alanıyla deniz oluyor demiş olsak bizi ne takarlar ne de dinlerler! O yüzden bu konuyu bizlere sahip çıkan ve sahip çıkarken de sesimiz olan sizlere anlatmayı uygun gördük. Beş ayda deniz olduk, Allah nasip ederse on beş ay sonra da okyanus olacağız!”

Haberin Devamı

Oulu’nun denizi

Öyleyse Oulu sakinlerine ‘müjde’ diyelim mi Arzu Hanım? Okyanusa isim aranırsa Oulu Okyanusu bence uygundur Hem kafiye de uydu!

BURASI İÇİN KIYAMET KOPARTILMALI!

Oulu’nun denizi

ADININ açıklanmasını istemeyen Çekirge Devlet Hastanesi hemşirelerinden olan okurumuz özetimle şöyle diyor: “İşe geliş ve gidişimde kullanmakta olduğum BURULAŞ, Çekirge Devlet Hastanesi durağı iki ay önce birilerince kazılmıştı. İki aydan beridir de her gün takip ediyorum. Kazıdan arta kalan kaldırım ve bordür taşları saçma sapan olmaktan ziyade çok riskli bir şekilde bırakılmıştı. Bu yazıyı oluşturduğum gün hastanemize baldırı zarar görmüş hemşehrimiz getirilmişti. Hemşehrimizin yaralanma sebebiyse çok ilginçti. Bir belediye otobüs durağı yanına bırakılan taşları fark etmediği için bacağını çarpmış. Bu çarpma sonucu da baldırında soyulma ve kesilmeler oluşmuş.

BENZETME YAPTI VE...

Aklıma hemen şikâyet ettiğim durak gelmişti. Belki de o kişi burada zarar görmüştü... Benzetme yapacak olursam, aşırı yoğunluktaki hasta kalabalığımızla alakalı olarak çoğu zaman başını kaşımaya dahi zaman bulamayan bizler... Hastanemizde buna benzer disiplinsiz çalışmanın binde birini yapmış olsaydık... Hem öyle iki ayda değil; iki saat yeter! İnanın, başta hastalarımız ve refakatçileri olmak üzere cep telefon kameralarıyla kıyameti kopartırlardı da bazılarımız soluğu nerede alırdı inanın orasını bilemezdik! Yorum yok diyor ve burası için kıyamet kopartmayan hemşehrilerimize saygılarımı sunuyorum!”
Hemşire hanım haklı, hem de yerden göğe kadar.

Haberin Devamı

DÖRT-BEŞ AY SONRA DEVRİLİR

Oulu’nun denizi

HÜRRİYET Bursa gazetesi abonesi ekonomist Ersin Yılmaz, “Nilüfer ilçesi 23 Nisan Mahallesi Yunus Emre Caddesi (Vet 224 Steakhause karşısı) üzerinde hizmet veren aydınlatma direği her gün ufaktan ufağa eğiliyor! Hesabıma göre dört ya da beş ay sonra devrilir. Konuyu sorunun muhatabı olan UEDAŞ’a bildirdik. Ancak gelen yok...” diyor.
Öyleyle bir de biz diyelim bakalım. UEDAŞ; o direk devrilecekmiş. İlgi alanınıza girerse bakın derim!

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

TEŞEKKÜRLER UEDAŞ

Oulu’nun denizi

‘ÇOCUK oyun parkında büyük tehlike’ başlıklı yayımımızdan sonra UEDAŞ Kurumsal İletişim Yusuf Ziya Yüce, özetimle: “Nilüfer ilçesi Müge Çocuk Oyun Parkı’ndaki sorun giderilmiştir...” bilgisini verdi. Şahit fotoğrafını da yollayan Yusuf Ziya Yüce’ye teşekkür ediyorum. Yıllar sonra ilk kez UEDAŞ’tan, hem de müdürlerinden yanıt almış olmanın şaşkınlığı ve heyecanı içindeyim! Maşallah mı diyeyim yoksa “Hangi dağda kurt öldü” diye mi endişe edeyim, inanın bilemedim!

 

Haberin Devamı

HAZİRAN SONU YENİLENECEK

OSMANGAZİ Belediyesi’nce yapılan açıklamayı olduğu gibi aktarıyorum: “Sayın Muhammet Kösle. Hürriyet Bursa’nın 9 Haziran tarihli sayısında yer alan Mahallenin Sorunları köşenizde ‘Sadece Pessss Diyorum’ başlıklı şikâyete yer verilmiştir. Yazıda bahse konu olan Selimiye Parkı oyun alan zemininin durumu belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün bilgisi dahilinde olup, ilgili ekiplerce onarım yapıldığı halde bozulmalar ortaya çıkmıştır. Kalıcı bir çözüm üretmek adına komple yenilenmesi programa alınarak malzeme alım işlemleri tamamlanmış olup; ilgili ekiplerce, haziran ayı sonu itibariyle montajı tamamlanacaktır. Konuya duyarlılığınıza teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz. Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü.” Açıklamanız için teşekkür ediyorum Osmangazi Belediyesi. Haziran sonuna kaldı beş gün; kolaylıklar diliyorum!

Yazarın Tüm Yazıları