Müneccim değiliz BURULAŞ

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi bilgisayar mühendisi Fatih Talı, (İpragaz AŞ. SHV Energy Bilgi Güvenliği Sorumlusu) özetimle diyor ki: “Geçen hafta 20.43 de yurt dışı seyahatim sonrası otobüsle İstanbul’dan geldim ve BURULAŞ Bursa Şehirlerarası Terminali’ne giriş yaptım.

Haberin Devamı

Daha sonra ikamet adresime gideceğim durağıma gittim. ‘Durağıma’ diyorum çünkü ben hangi numaralı otobüse bineceğimi biliyorum. Yani benim için sorun yok. Ya Bursa’ya ilk kez gelen birisi, ya da Bursalı olduğu halde durak numaralarını bilmeyen (Bilmeye de mecbur değil.

Müneccim değiliz BURULAŞ

Bu hizmetin verilmesi zorunludur) vatandaşlarımız ne yapsın? Ayrıca ben bildim de ne oldu? Otobüsümün hareket saat bilgisi yok. Hani siz benzeri şikâyetleri yayımlarken sık sık “müneccim mi olmak lazım” diyorsunuz ya işte aynen öyle olmak gerekiyormuş meğerse! İlgili sorunu BURULAŞ’ta vazifeli olan bir çalışana aktardım. O da: “Web sitesi var, oradan bakın…” dedi.

Haberin Devamı

Helal olsun ya. Bak bunu bilmiyordum, isabet oldu! Ancak web sitesi nedir bilmeyen on binlerce insan var. Özellikle yaşları ilerlemiş olan kıymetli büyüklerimiz bunu nasıl başarsın? Beraberinde kişinin telefon şarjı ya da internet paketi bitmiş olabilir. Hem devir de kimsenin kimseye yardım etmediği ve yardımdan korktuğu bir devir. BURULAŞ’ı sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyorum.”

Mezar misali kazıldı

Müneccim değiliz BURULAŞ

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi emekli yüksek mimar Remzi Durmaz, özetimle: “23 Haziran 2015 tarihli köşenizde SORUNLAR BÖYLE Mİ OLMALI başlığınızla yine aynı şikâyetimi yayımlamıştınız. Mevzu, Mudanya ilçesi Halitpaşa Mahallesi 12 Eylül Caddesi üzerindeki askeri gazinonun çok çirkin görünümüydü. Üstelik bu durum 20 yıldır böyle! Yayımınız sonrası orası biraz hizaya getirilmişti. Ancak ne olduysa oldu mezar misali kazıldı yine burası. Onlarca yıllık meslek hayatımda böylesi saçma bir işe rast gelmedim. Sorunu Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a da ilettim. Ama size yazmamı ve sizlerin de yayımlamasını bekliyorlar yine!” diyor.

Adı yürüyen merdiven ama yürümüyor

Haberin Devamı

Müneccim değiliz BURULAŞ

Adının açıklanmasını istemeyen bir basın mensubunun 27 Ocak 2022 tarihinde tarafıma yolladığı şikâyetini özetimle yayımlıyoruz. “Şehreküstü Metro İstasyonu çıkışına hizmet veren yürüyen merdiven tam 11 gündür çalışmıyor. Fotoğrafımda da görüleceği gibi merdivenin çalıştığını belirten ‘yeşil’ ok işareti de aktif. Yani ‘çalışıyor’ bilgisi var! Bu sebepten dolayı her gün o merdiveni kullanan binlerce kişi merdivene basıyor ve yürüsün diye bekliyor. Ama yürüyemiyor! Çünkü arızalı. BURULAŞ’ın dikkatlerine diyerek. Not. İlgili yetkili ya da yetkililer merak eder de ‘kim ki bu basın mensubu’ derse iletişim bilgilerimi verin lütfen! Hürriyet Bursa gazetesi ailesine kolaylıklar dilerim.”

Haberin Devamı

Böyle mi olmaı!

Müneccim değiliz BURULAŞ

Adını ‘Aysun’ olarak yazmamı rica eden okurumuz, bakınız ne diyor: “Nilüfer ilçesi sakiniyim. Fotoğrafını çektiğim yer Konak Mahallesi Kadın Derneği binası! Bakımsız bir toprak arazi üzerinde kurulu olan bir yapı… Sanırsınız dağ başındaki odun kulübesi! Kendisine faydası olmayanın bize mi faydası olacak ki?”
Derneğin faaliyetleri konusunda maalesef bilgi sahibi değilim Aysun Hanım. Ama olur da dernek yönetimi bunu okur ve faaliyet ya da varsa sıkıntılarını paylaşmak ister. Köşemiz hern zaman açık.

Yazarın Tüm Yazıları