Lüks semtte taş devri interneti

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi Endüstri Yüksek ve Yüksek Makine Mühendisi Serkan Özgiray’ın e-postasını kelimesi kelimesine aktarıyorum:

Haberin Devamı

Lüks semtte taş devri interneti

“Değerli Muhammet Bey, merhaba. Bizler Nilüfer ilçesi Beşevler Konak Mahallesi Bilginler Caddesi Kıymet Sokak Otağkur-Önkeskin Apartmanı sakinleriyiz. Apartmanımızda 18 daire var. Dairelerin çoğunda farklı servis sağlayıcılarından oluşan internet aboneliği bulunmakta. İkametimiz Nilüfer’in en gözde konumlarından birinde olmasına rağmen internet açısından taş devrini yaşadığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. İnanın bunu da abartmadan yazıyorum. Civardaki apartman ve sitelerin tamamında fiber optik internet altyapısı olmakla birlikte apartmanımız girişine dahi fiber hattını çok uzun çabalar sonucunda getirtebildik. Apartmanımızın dağıtım kutusuna hattın getirilmesini ve evlerdeki ADSL internet hatlarının fibere dönüşümünü ise bir türlü başaramıyoruz. Birçok operatörle görüşmemize rağmen, işin sonucunu maalesef getirtemiyoruz. Bursa’yla alakalı olan her sorunun neredeyse tamamının giderilmesi konusundaki başarılarınızı köşenizi yakından takip ettiğimiz için biliyoruz. Dairelerimize fiber hattının çektirilmesini de başarabilirseniz sizin anıtınızı apartman girişine yaptırmayı düşünüyorum. Lütfen bize yardımcı olun. Lüks semtte gülünç hale gelmek inanın çok kötü bir şeymiş! Saygılarımla.”
Heykel işine cidden sevindim. Yüz yıl daha yaşasam böyle bir teklif almam herhalde. Çok teşekkür ederim. Umarım işiniz olur.

 

Haberin Devamı

Merdiven ters yöne mi gider

Lüks semtte taş devri interneti

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi hemşire hanım, özetimle bakınız ne diyor: “Adımı açıklamamanızı rica ediyorum. Dört yıldır Dörtçelik Çocuk Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapıyorum. İşe geliş ve gidişimde metroyu kullanıyorum. Sizlere daha önce bazı şikâyetleri aktarmıştım. Bugün de şöyle bir şikâyetim olacak. 25 Ocak 2022’de saat 07.45 de Dörtçelik Çocuk Hastanesi Metro İstasyonu’ndaydım. Bunca yıldır kullandığım ve kullandığımız yürüyen merdivenin ters istikamette çalıştığını görünce, aklıma geçtiğimiz haftaki yayımınız geldi. (22 Ocak 2022 / BURULAŞ’A GELEN ŞİKÂYETLER) Köşenizde o şikâyeti okuyunca ‘bunu da mı görecektik?’ demiştim kendime! Bugün de aynısını burada görünce inanın şoke oldum. Mesela ben de o merdivende düşebilirdim. Şükür ki kullanım olduğu için hareket yönünü gördüm ve hemen geri çekildim. Yoksa o an kullanım olmasaydı fotosel (Fotosel de bizim önerimizdi) merdiveni durağan pozisyonuna alacak ve üzerine basınca da çalışacağı için beni yere atacaktı. 2022 yılı ters yöne hareket eden yürüyen merdiven modası yılı mı oldu yoksa? BURULAŞ’ın umursamazlığını kınıyorum!”
Kınasan da kınamasan da malzeme bu! Yapacak bir şey yok hemşire hanım. Sizlere kolaylıklar diliyorum…

Haberin Devamı

Sineklere hazır olun!

Lüks semtte taş devri interneti

Adının açıklanmasını istemeyen bir esnaf okurumuz, özetimle diyor ki: “Yapımı yeni biten Acemler, BURULAŞ otobüs durakları bölgesi girişine yine BURULAŞ tarafınca demir çöp konteynerleri bırakıldı. Teşekkür ediyorum. Ancak çöp konteynerleri biz esnaf tarafından disiplinsiz kullanılıyor. Bu böyle devam ederse, yani bunları kaldırmazsanız yazın envai çeşit sineklere şimdiden hazır olun! Çöp konteynerleri birilerinin ricasıyla mı oraya getirildi? Hem orada konteynerler için tanımlı ve özel alan da yok. Gördüğünüz gibi yol üzerinde bekletiliyor. Sokaklarımızda ve caddelerimizde var olan riskli durum burada bari olmasın. Burası daha önce nasıl ki yoktu ve bizler de çöplerimizi 30 – 40 saniyelik yürüme mesafesinde bulunan kutulara atıyorduysak yine aynısı yapalım. Ayrıca yolcuların kullanması için zaten her durakta yeterince çöp kutusu var.”

Haberin Devamı

FSM’de lastik yaran kuyu

Lüks semtte taş devri interneti

Hürriyet Bursa gazetesi okuru taksi sürücüsü Hüseyin Girgin: “Nilüfer ilçesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı No. 155 önüne rast gelen asfaltta bulunan kuyu sebebiyle farklı haftalarda iki kez bazı vatandaşlarımızın araç lastiğinin patlamasına tanık oldum. Hatta bunlardan birisine orada gıda işi yapan dürümcü esnafı da tanık oldu. İlgili (İlgisiz) yetkililer bana inanmazlarsa bu can sıkan ve oldukça üzücü diye tanımlayabileceğim olayı o esnaf kardeşimize de sorabilirler“ diyor.
Sormak zahmetli; ama tamir etmek daha da zahmetli görünüyor...

Yazarın Tüm Yazıları