İsyanınızı yazamadım kusuruma bakmayın!

Hürriyet Bursa gazetesi abonelerimizden Tofaş (Fabrika) Boya Metod Bakım Uzmanı Üzeyir Uygun’a dikkati için teşekkür ediyorum. Uzun uzadıya yazmış Üzeyir Uygun...

Haberin Devamı

İsyanınızı yazamadım kusuruma bakmayın
Resmen isyan etmiş e-postasında. Mevzu belli; yine kapak yine kapak… Hep kapak her daim kapak! Bu kez adres; Beşevler Sanayi Sitesi 47. Sokak, numara 27 önü gibi farklı adresten olması itibariyle alın size haber! Üzeyir Uygun, siz kıymetli okurlarımız gibi şikâyet ediyor. Biz yayımlıyoruz.

Kıymetli okurlarımız sürekli yazıyor; ama galiba sadece biz okuyoruz! Okurlarımız yine şikâyet ediyor ve biz kıymetli okurlarımızın şikâyetini okuduktan sonra e-postalarına yansıttıkları sinirlerini yumuşatarak yine yayımlıyoruz. Bu kısım biraz tekerleme gibi oldu sanırım! Oysaki asıl okuması gerekenler yani UEDAŞ’ın ilgisiz yetkilileri ne hikmetse okumuyorlar. Okuyorlarsa da okuduklarını anlamıyorlar!
AKIL SIR ERMİYOR
Sonra basındaki ‘… aydınlatma direğinin klemens yuva kapağının takılı olmaması sebebiyle sarkan kabloya değen çocuk, adam, köpek... Hayatını kaybetti’ haberleriyle yıkılıyoruz. Kıymetli abonemiz Üzeyir Uygun, vaziyet bundan ibarettir. Olanlar ve olacak olanlar işin asıl sorumlusu ve muhatabı olan UEDAŞ’ın umurunda değildir. Böylesi vurdumduymazlıklarına ve de umursamazlıklarına aklım sırrım ermemektedir! İsyanınızı yazamıyorum kusura bakmayın lütfen.

Haberin Devamı

 Z ANLATIYOR DA X–Y ANLAMIYOR

İsyanınızı yazamadım kusuruma bakmayın
Genç okurlarımızdan öğrenci kardeşim Ayça: “Muhammet Abi. 16 Nisan 2022 tarihindeki köşenizde arkadaşım Sena ile birlikte oluşturduğumuz şikâyetimizi BİZE GÜLDÜLER ÇÜNKÜ başlığınızla yayımlamıştınız. Yazımızı çok güzel servis etmişsiniz. Sizlere teşekkür ediyoruz. İlgili şikâyetimizde bir gün aniden çökme yapan üç aylık kaldırıma dikkat çekerek onarılmasını istemiştik ya… İşte tam da bu çökmenin olduğu yerin yanına (Bu kez arkadaşım Burçin’in işaretiyle gösterdik. Kameraman da ben oldum) sokak hayvanları için İÇLERİ BOŞ yani, içinde su ve mama olmayan üzerinde de Bursa Büyükşehir Belediyesi yazılı olan betondan yapılmış su ve yemek kabı bırakmışlar. Üstelik bunu da kaldırıma çakmışlar. Bizim oraya isteğimiz hizmet bu değildi. Yine tekrar edelim orası neden çökmüş; araştırsın. (Büyükşehir Belediyesi) Araştırma devam ederken de çökme onarılsın! Şuna da belirtmeliyiz ki sokak hayvanlarını biz de çok severiz. Hatta evimizde hem köpek hem kedi var. Yani aile bireylerimizden onlar… Anlaşılmamış olmamızı anlamış değilim! Hâlbuki yazımızı çok net bir şekilde ifade ederek yayımlamıştınız. Z kuşağı yazdı ama X ya da Y kuşağı anlamadı. Haksız mıyım?”
Ne güzel tarif etmişsin meseleyi Ayça kardeşim... Z’den X - Y’ye; frekanslar karıştı herhalde!

Haberin Devamı

DERTLİ BİR BAŞKAN ARANIYOR

İsyanınızı yazamadım kusuruma bakmayın
Nilüfer ilçesi Altınşehir Mahallesi 226. Sokak üzerinde bulunan kaldırımdaki aydınlatma direklerinin montajını gördüm. Sonra dönüp dönüp seyredip güldüm! Neyse… En çok neyi merak ediyorum biliyor musunuz kıymetli okurlarımız? Bu şehir de bir tek dahi olsa dertli bir başkan olmaz mı?

GEREKLİYSE NEDEN BOŞ

İsyanınızı yazamadım kusuruma bakmayın
Okurlarımızdan Yenişehirli sporcu Oktay Uzun, özetimle: “İlçem olan Yenişehir’de, T. C. Yenişehir Belediyesi Gençlik ve Spor Merkezi bahçesinde bulunan atıl vaziyetteki yüzde yüz gereksiz olan havuzun maliyetini düşünüyorum da… Buraya dökülen parayla yüzlerce sporcu tam takım spor malzemesinin sahibi olabilirdi. Yazık…” diyor ve ekliyor; “Gerekli’ diyecek birileri çıkacaktır mutlaka! Öyle ise şunlara cevap versin. Gerekliyse neden hep boş? Neden bakımsız? Neden çalışmıyor? Ayrıca çalışmış olsa bile onu seyrini ayakta mı yapacak vatandaş?

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YOZUŞOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

DİREKLER KÖKTEN SÖKÜLMÜŞ

İsyanınızı yazamadım kusuruma bakmayınİsyanınızı yazamadım kusuruma bakmayın
Beş gün önceki köşemde UMARIM KÖKTEN SÖKMESİNLER başlıklı yayımımızdaki şikâyetimizin konu başlığı ilgilileri derhal harekete geçirmiş olacak ki o estetik görünümlü aydınlatma direklerinin kökten sökülmüş oluklarını gördüm! Sanırım başlığımı ‘Umarım Kökten Sökerler’ olarak okudunuz ve sonra da söktünüz! Yanlış bir iş ortaya çıkmış olsa da olur böyle şeyler, dert etmeyiniz lütfen! Hem “ameller niyetlere göredir!” Hepimizin yanlış okuduğu anlar olmuştur! Dolayısıyla bu bir değerdir bizim için çok teşekkür ederim! Sayın yetkililer o yayımımızda “Atatürk Müzesi duvarındaki aydınlatma sistemini devreye almıyorlar ki” demiştim. Bu kısmı okumamışsınız sanırım. Çok şükür!

Haberin Devamı

 GÖZÜNÜZ AYDIN

İsyanınızı yazamadım kusuruma bakmayınİsyanınızı yazamadım kusuruma bakmayın
VATANDAŞ DELİRMEK ÜZERE başlıklı yayımımıza destek olarak O EKİPLE BU HİZMET başlıklı yayımımızdan sonra (Dikkaldırım Caddesi Çekirge Devlet Hastanesi belediye otobüs durağı önü) ilgili alana bu kez samimi hizmet sunulmuş olduğunu gördüm. Bir iş neden taaa en başında layıkıyla yapılmaz ki? Neden? ‘Bu işlerden kimler kazançlı çıkar’ kısmını bilemem ama bizlerin zararda olduğu gayet açık ve net! Kıymetli okurumuz Ayşen Gençoğlu, artık delirmeyeceksiniz! Gözünüz aydın. Başta araç sürücüleri olan hemşehirilerimiz olmak üzere; bizlere hayırlı olsun.

Yazarın Tüm Yazıları