Bursa’nın sahibi yok mu?

Müzik Öğretmeni Gülçin Sarsılmaz, bakınız ne diyor:

Haberin Devamı

Bursa’nın sahibi yok mu

“Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesi Kutlukbey Caddesi üzerinden (Lavanta Parkı karşısı) üzülerek çektiğim fotoğrafları utanarak sizlere gönderiyorum. Her ne kadar, çekerken üzülüp yollarken de utanır olsam da bir sorum olacak ve bu sorumdan dolayı ne üzülüyorum ne de utanıyorum! Sorum şudur; Bursa’nın sahibi yok mu?”
Gülçin öğretmenim, bu sorunuza yanıt vermek bana düşmez! Ancak mademki böyle bir soru var şahsi fikrim şöyledir. Bizleri kahreden Van depreminde de on gün boyunca arama kurtarma ekibinde görev yapmıştım. İnanın yıkıntılar arasında bile böyle bir manzaraya rast gelmedim. Demek ki Bursa’nın sahibi yok!

Haberin Devamı

Yalan taşları yalan oldu!

 Bursa’nın sahibi yok mu

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi taksi sahibi Halil S. “Osmangazi ilçesi Şehreküstü Cemal Nadir Caddesi üzerinde bulunan Zafer Plaza AVM önündeki kaldırıma döşenen ‘Görme engelli vatandaş yön taşları’ patır patır sökülmeye başladı. Sizin deyişinizle “YALAN TAŞLARI” kentimizin her alanında olduğu gibi burada da yalan oldu! Not. Fotoğrafıma bakarak ‘Ne var ki? Buradan buradan geçen yok galiba’ denmesin. Fotoğrafı çektiğim gün Covit-19’dan kaynaklı sokağa çıkma yasağı olan günlerden biriydi. İddia ediyorum her gün en az üç yüz civarında yetki sahibi insan bu taşların üzerine basarak geçiyor! Şu “YALAN TAŞLARI” yalanını bırakın artık. Yazık günah bize!”

Devrilmedik ya buna şükür!

Bursa’nın sahibi yok mu

Okurlarımızdan hemşire Sena Karaca’ya ‘geçmiş olsun’ diyerek e-postasını özetimle aktarıyorum: “01 Mart 2021 de saat 17.30’da Acemler İstasyonu’ndan göğüs numarası B 39, plakası da 16 M 10219 olan göz duşlu (!) özel halk otobüsüne bindim. Trafik her zaman olduğu gibi milim milim ilerliyordu. Derken, otobüs Bursaspor Stadyumu dengine geldiğinde otobüs sürücüsü ustalığını ortaya koyarak üzerinde bulunduğu Hayran Caddesi’nin sağında kalan (Stadyum ile ana cadde arası) bypass yola geçti! Bu yola geçmek için de koca otobüsü yol ortasında kalan kaldırımdan uçurarak yaptı! Uçuşumuz esnasında çok sarsıldık mı? Olsun! İtiraz eden oldu mu? Hayır, çünkü hakkımızı aramaya ve sormaya korkar olduk. Neyse devrilmedik ya buna şükür edeceğiz artık!”
BURULAŞ’ı da aldık artık ardı arkası bitmeyen şikâyetler listemize! Ancak böylesini ilk duydum. Bakalım daha neler duyacağız…

Haberin Devamı

Bu da balı eksik direk!

Bursa’nın sahibi yok mu

Okurumuz Ali Arslan, özetimle bakınız ne diyor: “Dikkaldırım Caddesi (Eski İç Tedarik Bölge Başkanlığı önü) üzerindeki kaldırımda bulunan beton direk kâğıt helva gibi mübarek. Bir tek içinde balı eksik! Çok büyük önem arz eden tehlikeyi üç ay önce iki kez UEDAŞ’a bildirdim.”
İçine kuşların yuva yaptığı klemens kapaksız direkler ve balı eksik olan direk! Çevre dostu olmak böyle bir şey olsa gerek!

 HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Bursa’nın sahibi yok mu

-AHBAP DOST İŞİ OLUNCA başlıklı yayımımızdaki kalitesiz işin bir kez daha onarılmış olduğunu gördüm. Bakalım bu da ahbap dost işi mi olmuş bekleyip göreceğiz!

 -4 değil DÖRT olacak!’başlıklı yayımımızdan sonra (04 Mart 2021 tarihli) BURULAŞ tarafınca: “… Bpmbardierde digit sınırı nedeniyle 4 Çelik yazılmıştı. Filoya Dörtçelik yazılmaya başlandı. Tüm filoya yüklenmesi zaman alacaktır.” Açıklaması yapıldı. Açıklama için BURULAŞ’a teşekkür ediyorum!

Yazarın Tüm Yazıları