Bakalım kim onaracak?

Okurlarımızdan Sedat Yaman’ın şikâyetçi olduğu ve ortak sorunumuz olarak gördüğüm mesajını ‘yetkililer duysun’ diyerek; hep birlikte okuyalım:

Haberin Devamı

Bakalım kim onaracak

“Burası Osmangazi ilçesi, Çekirge Caddesi başlangıcında olup yeni hizmete açılan Millet Bahçesi giriş kapısı önündeki BBOİ önüne de denk düşen kaldırımdır. Aynı zamanda yaya geçidi alanı başlangıcı olan noktaya yapılan engelli rampasının engeline hayranım! Bu hayranlığımı sizlerle de paylaşayım istedim.”
Zor bir durum Sedat Yaman, tam ortada! Vaziyeti Büyükşehir Belediyesi Osmangazi Belediyesi’ne, Osmangazi Belediyesi de, Büyükşehir Belediyesi’ne pas edecek gibi bir his var içimde!

 

ZARAR ARTIYOR

Bakalım kim onaracak

Haberin Devamı

Okurlarımızdan Nilüfer ilçesi Küçük Sanayi zanaatkârlarından Kemal Çelik:; “Bize yarası olan geliyor zaten...” diyor ve anlatıyor; “16. Sokak’ta 35 numaralı zanaat polikliniğimizde araçlara can olma sevdasıyla mesleğimizi icra ediyoruz. Adı üstünde, burası SANAYİ bölgesi... Dolayısıyla bizler hasta olan araçların doktoruyuz. Nasıl ki bir hastane önünde sedyeli ya da sedyesiz hastaya engel koyulmasının asla uygun olmayacağı gerçeği varsa, buraya da aynı hassasiyetin gösterilmesini rica ediyoruz mutlaka. Bakınız, polikliniğimizin önü, evet polikliniğimiz diyorum. Burası boydan boya kazıldı ve aylar oldu bu kazı kapatılmadı. Araçların zararı artıyor! Yetmezmiş gibi sağlıklı gelenler de çamura bulanıp çıkıyor! Hal böyle olunca hasta sahipleri de ‘böyle poliklinik olur mu?’ diye feryat figan gidiyor! Sıkıntıların artması ve hasta sahiplerinin üzüntüsü bizleri de perişan ediyor.”

Yıldırım Belediyesi ve teker meselesi…

Bakalım kim onaracak

Hürriyet Bursa gazetesi abonelerinden Ali Bayram Adaletli: “Muhammet Bey. Size öncesini de hatırlayacağınızı tahmin ettiğim takıntımı yolluyorum! Ana cadde üzerinde bir teker birleşmesi ve bu birleşmenin de tam üstünde dolmuş durağını belirten ‘D’ harfi var. Bu beni çok rahatsız ediyor açıkçası. Hele ki burası Yıldırım Belediyesi’nin başkanlık ve hizmet binasının önündeki işlek cadde de olunca… ‘Hatırlayacağınızı tahmin ettiğim’ demiştim. Çünkü bu trajikomik hizmet sunumunu geçtiğimiz aylarda köşenizde yayımlamıştınız. Yayımınızdan sonra da o tekerlerin Yıldırım Belediyesi’nin zabıta memurlarınca kaldırıldığına tanık olunca sevinmiştim. Ama aradan aylar geçti o tekerler yuvarlandı ve yine aynı yerde buluştu! Size zahmet olacak bir kez daha yayımlar mısınız lütfen? Bakarsınız böylece belediyemiz yine görür de müdahale eder!”

Haberin Devamı

Bilen varsa söylesin biz de yazalım!

Bakalım kim onaracak

İsminin açıklanmasının istemeyen Hipodrom Mahallesi esnafına kulak verelim lütfen. Özetimle: “Osmangazi ilçesi Hipodrom Ekmek Fırını önü No 175 / A önündeki kaldırıma bakıyorum da… Kaldırım desem kaldırıma benzemiyor. Otopark desem BURBAK para almıyor! Burasının tam tanımını merak ediyorum? Siz biliyorsanız paylaşır mısınız lütfen?”
Bilgi gelirse elbette paylaşırım esnaf kardeşim!

Yapılan iş;

Bakalım kim onaracak

O OTLARI TOPLAYIN başlıklı yayımımızla birlikte aynı gün içinde (Acemler-Bursaspor Metro İstasyonu yanı) yangın oluşumuna vesile olacak kuru otların toplatıldığı bilgini aldım. (teşekkür ediyorum Buse Çalışkan) Bizlere değer veren ilgili yetkililer ve emeklerini esirgemeyen kıymetli emekçi kardeşlerim; sağ olunuz…

Yazarın Tüm Yazıları