Oscar adayları vizyonda

Oscar yarışının hızlanırken aday filmler de teker teker vizyon görmeye başladı.

Haberin Devamı

6 dalda Oscar adaylığıyla “Lion”, Casey Affleck’in erkek oyuncu Oscar’ına çok yakın duran performansıyla “Yaşamın Kıyısında” ve Yabancı Dilde En İyi Film Oscar’ını alacağı garantili görünen “Toni Erdmann”, yarışı takip eden sinemaseverlere tavsiye edilir. Korku arayanlara serinin son filmi “Halka 3”, Ben Affleck’in kamera önünde ve arkasında olduğu suç filmi “Gecenin Kanunu” ve Matthew McConaughey’li “Altın”, verimli haftanın diğer seçenekleri...
 Oscar adayları vizyonda

BOLCA MENDİL ISLATIYOR
Lion
Yönetmen: Garth Davis
Oyuncular: Dev Patel, Rooney Mara, David Newman, Nicole Kidman
2016-AVUSTRALYA, ABD, İNGİLTERE–102’/DRAM

En İyi Film dahil olmak üzere 6 dalda Oscar’a aday olan “Lion”, yılın bol gözyaşı döktürecek filmlerinden. Saroo Brierley’in çok satan “A Long Way Home” adlı romanından uyarlanan film, küçük bir çocuğun gözünden gerçekte yaşanmış bir hikâyeyi anlatıyor. Yoksul ailesiyle yaşayan beş yaşındaki Saroo’nun annesi taş ocaklarında çalışmakta, abisi Godoo ise çeşitli işlerde şansını denemektedir. Bir gün abisiyle birlikte iş bulmak için şehir dışına giden Saroo, kalabalıkta abisini kaybeder ve onu bulacağı umuduyla bindiği trende tek başına Hindistan’ın binlerce kilometre içlerine yolculuk eder. “Slumdog Millionaire” ile hayatımıza giren Dev Patel’in başrolünde olduğu filmde Rooney Mara ve Nicole Kidman’ı da izliyoruz.

Haberin Devamı

BABALAR VE KIZLARI
Toni Erdmann
Yönetmen: Maren Ade
Oyuncular: Peter Simonischek, Sandra Hüller, Michael Wittenborn
2016-ALMANYA, AVUSTURYA, ROMANYA–162’/ DRAM, KOMEDİ

Cannes’dan FIPRESCI Ödülü dahil olmak üzere 30’dan fazla uluslararası ödülüyle yılın en iyileri arasına adını yazdıran “Toni Erdmann”, Alman kadın yönetmen Maren Ade’nin son filmi. Köpeğinin ölümüyle hayatta iyice yalnız kalan Winfried’ın hayatını yeniden düzene sokmak ve kızıyla arasını düzeltmek için Romanya’ya gidişi sonrasında yaşananları anlatan “Toni Erdmann”, Oscar yarışında Yabancı Dilde En İyi Film dalının da en güçlü adayı.

Haberin Devamı

Oscar adayları vizyonda

HAYAT BAZEN...
Yaşamın Kıyısında
(Manchester by the Sea)
Yönetmen: Kenneth Lonergan
Oyuncular: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler
2016-ABD–107’/ MACERA, AKSİYON, GERİLİM

Lee, Amerika’da bir sahil kasabasında apartman görevlisi olarak çalışan yalnız bir adamdır. Ağabeyinin ani ölümü üzerine, 16 yaşındaki yeğeni Patrick’in vasisi olma görevini üstlenir. Lee yeğeniyle beraber zor günlerin yaralarını sarmaya çabalarken, eski karısı Randi ile yollarının ayrılmasına ve mutlu aile tablosunun ellerinden kayıp gitmesine neden olan trajik geçmişiyle de hesaplaşmak zorunda kalacaktır. Casey Affleck’in erkek oyuncu dalında Oscar’ı zorlayan performansıyla çok konuşulan filmde Michelle Williams da çok iyi. Yılın en iyilerinden olan film, derin hüznü ve oyunculuklarıyla hafızanıza kazınacak.

Haberin Devamı

Oscar adayları vizyonda

SAMARA’NIN ÖFKESİ BİTMİYOR
Halka 3
(Rings)
Yönetmen: F. Javier Gutierrez
Oyuncular: Matilda Lutz, Alex Roe, Johnny Galecki
2016-ABD–102’/DRAM, KORKU

2000’lerin kült korku filmi “Halka”nın 3. filmi İspanyol yönetmen F. Javier Gutierrez’e emanet. Samara bu kez videoyu izlemiş erkek arkadaşını kurtarmak için videonun gerisinde yatan korkunç gerçekleri araştırmaya başlayan bir kadının hikâyesini konu alıyor. Serinin takipçileri için…

Oscar adayları vizyonda

ENDONEZYA’DA AMERİKAN RÜYASI
Altın
(Gold)
Yönetmen: Stephen Gaghan
Oyuncular: Matthew McConaughey, Bryce Dallas Howard, Edgar Ramirez
2016-ABD–120’/DRAM, MACERA, GERİLİM

2005’te çektiği “Syriana” ile dikkatleri çeken Stephen Gaghan’ın Matthew McConaughey’i başrole taşıdığı draması, gerçek olaylardan esinleniyor ve madencilik işinde tecrübeli Kenny Wells’in tüm malvarlığını elinden çıkarıp altın bulmak için Endonezya’ya gidişini anlatıyor.

Haberin Devamı

Oscar adayları vizyonda

AFFLECK SUÇ DÜNYASINDA
Gecenin Kanunu
(Live by Night)
Yönetmen: Ben Affleck
Oyuncular: Ben Affleck, Elle Fanning, Brendan Gleeson
2016-ABD–107’/ SUÇ, DRAM

2007’de “Gone Baby Gone” ile başladığı yönetmenlik kariyerini “The Town” ve “Argo” ile başarıyla sürdüren Ben Affleck, bu kez beklentileri karşılayamayan bir suç dramasıyla karşımızda. Dennis Lehane’in çok satan kitabından uyarlanan filmde başrolü de üstlenen Affleck, 1920’lerde süren içki yasağına karşı illegal yollarla içki satışı sürdüren gansterler dünyasına götürüyor bizi ve Joe Coughlin adlı bir gangsterin suç dünyasında başından geçenleri anlatıyor. Affleck’in partneri ise, en son “Neon Demon”da izlediğimiz Elle Fanning.

Haberin Devamı

YILDIZ TABLOSU

American Honey ****
Assassin’s Creed **
Aşıklar Şehri (La La Land) ***
Cesur Kahraman: Ejderha Büyüsü (The Dragon Spell) *
Çalgı Çengi: İkimiz *
Çin Seddi (The Great Wall) **
Jackie ***
İçeride (Shut In) *
Lanetli Ev (The House on Pine Street) *
Moana ***
Müttefik (Allied) **
Olanlar Oldu *
Satıcı (The Salesman) ***
Uzay Yolcuları (Passengers) **
Yeni Nesil Ajan: Xander Cage’in Dönüşü (xXx: The Return of Xander Cage) *

Yazarın Tüm Yazıları