Güç bizimle olmaya devam ediyor!

Star Wars hayranları için beklenen gün geldi çattı! Bu kez Rian Johnson’a emanet olan yeni Star Wars filmi “The Last Jedi”, serinin hayranları için ‘Prenses Leia’ Carrie Fisher’ı son kez perdede görmek için de bir fırsat. 68 olayları sırasında Jean Luc Godard’ı izleyeceğimiz “Godard ve Ben”, Sally Potter komedisi “The Party” ve Evan Peters ile Al Pacino’nun oyunculuklarıyla dikkat çeken “Somali Korsanları”, haftanın diğer seçenekleri.

Haberin Devamı

Güç bizimle olmaya devam ediyor

Star Wars: The Last Jedi
Yönetmen: Rian Johnson
Oyuncular: Daisy Ridley, John Boyega, Mark Hamill
2017-ABD-152’/AKSİYON, FANTASTİK, BİLİMKURGU

Üçüncü üçlemenin ikincisi olan yeni Star Wars filmi, 2102’de çektiği yaratıcı bilimkurgusu “Looper” ile radarımıza giren Rian Johnson’a emanet. Bir önceki film olan “Star Wars: The Force Awakens”te tanıştığımı Rey’i bir kez daha Daisy Ridley’nin canlandırdığı “Star Wars: Son Jedi”ın kadrosuna Benicio Del Toro ve Laura Dern gibi isimler katılıyor. Filmin Star Wars fanatiklerini heyecanlandıran bir özelliği de, geçen yıl sonunda aramızdan ayrılan Carrie Fisher’ın son kez Prenses Leia olarak seyirciyle buluşacak olması.

Haberin Devamı

68 OLAYLARI SIRASINDA GODARD
Godard ve Ben
(Le Redoutable)
Yönetmen: Michel Hazanavicius
Oyuncular: Louis Garrel, Stacy Martin, Berenice Bejo
2017-İTALYA, FRANSA-107’/BİYOGRAFİ, KOMEDİ, DRAM

2011’de çektiği “Artist” ile Oscar’a ulaşan Michel Hazanavicius son filminde seyirciyi, 1967 Paris’ine götürüyor ve bizi Jean Luc Godard’ın hayatını ve elbette sinemasını değiştiren olaylarla tanıştırıyor. Her filminde olduğu gibi komediyi elden bırakmayan Hazanavicius’un Cannes’da Altın Palmiye için yarışan filminde Godard’ı yetenekli Fransız aktör Louis Garrel canlandırıyor.

RAYINDAN ÇIKAN PARTİ
The Party
Yönetmen: Sally Potter
Oyuncular: Patricia Clarkson, Emily Mortimer, Cillian Murphy
2017-İNGİLTERE-71’/SUÇ, KOMEDİ, DRAM

“Orlando”dan “The Tango Lesson”a ve en son “Ginger & Rosa”sıyla hayranlığımızı korumayı hep başarmış Sally Potter’ın yazıp yönettiği “The Party”, bir kutlama vesilesiyle bir araya gelen bir grup arkadaşın rayından çıkan gecelerini konu ediniyor. Patricia Clarkson başta olmak üzere Bruno Ganz, Cherry Jones, Emily Mortimer ve Kristin Scott Thomas’lı kadrosuyla bile iştahımızı açan filmin komedisinin her zevke göre olmadığını hatırlatalım.

İLHAM VEREN HAYATLAR
Somali Korsanları
(Pirates of Somalia)
Yönetmen: Bryan Buckley
Oyuncular: Evan Peters, Al Pacino, Melanie Griffith
2017-SOMALİ, KENYA, GÜNEY AFRİKA, ABD-116’/BİYOGRAFİ, DRAM

“Asad” filmiyle Oscar’a aday gösterilen Bryan Buckley’nin Jay Bahadur’un “The Pirates of Somalia: Inside Their Hidden World” adlı kitabından uyarladığı film, genç bir gazeteci olan Jay’in idolü Seymour Tolbin’le olan kısa görüşmesinden sonra hayatını kökten değiştirip Somali’ye giderek ömür boyu sürecek olan bir hikâyenin peşine düşmesini konu alıyor. Somali korsan çetelerinin ardındaki gerçeklere ve siyasete olan etkisini ortaya koyan bu biyografik film, Evan Peters, Al Pacino ve Barkhad Abdi’nin performanslarıyla eleştirmenlerden övgüler toplamayı başardı.

Haberin Devamı

YILDIZ TABLOSU

Aile Arasında ***
Aşk Notları (The History of Love) **
Avcı’nın İntikamı (The Hunter’s Prayer) *
Ayı Paddington 2 (Paddington 2) **
Çizgi Ötesi (Flatliners) *
Doğu Ekspresinde Cinayet (Murder on the Orient Express) **
Genç Pehlivanlar **
İçimdeki Güneş (Let The Sunshine In) ****
İz (Spoor) ****
Justice League: Adalet Birliği **
Jüpiter’in Uydusu (Jupiter’s Moon) **
Kaçış Odası (Escape Room) *
Kardan Adam (The Snowman) **
Korkusuzlar (Only The Brave) ***
Körfez **
Kutsal Geyiğin Ölümü (The Killing of a Sacred Deer) ***
Maide’nin Altın Günü *
Mucize (Wonder) **
Suburbicon **
Umudun Öteki Yüzü (The Other Side Of Hope) ***
Sarı Sıcak ****
Thor: Ragnarok ***
Yol Ayrımı **

Yazarın Tüm Yazıları