Enerjinizi arttırmak için turuncu gözlük takın

İyi bir gece uykusundan sonra bile kendinizi zombi gibi mi hissediyorsunuz?

Haberin Devamı

Bugünkü önerilerim bu durumdan kurtulmanıza, yorgunlukla savaşıp eski enerjinize kavuşmanıza yardımcı olacak

Dünyaya turuncu bakın

-Sorun: Uyumakta hatta bilgisayarın başından ayrılmakta zorlanıyorsunuz. Uyumadan önce telefonunuza bakıyor, televizyon açık uyuyorsanız bu cihazların yaydığı mavi ışık dalgaları uyku hormonu ‘melatonin’i salgılama kabiliyetinizi engelliyor...
-Ne işe yarıyor: Turuncu camlı gözlükler cihazlarınızdan yayılan melatonin emici ışınları bloke ederek daha iyi uyumanıza ve daha enerjik uyanmanıza yardımcı olur.
Nasıl kullanmalı: Uyumadan iki saat önce bilgisayar veya televizyon başındayken gözlükleri takın. İnternet üzerinden de uygun fiyatlara sipariş edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kivi kaşıklayın

-Sorun: Gün boyu yorgun ve çökmüş hissediyorsunuz...
-Ne işe yarıyor: Kivi yalnızca potasyum ve C vitamini deposu olmakla kalmıyor aynı zamanda 2.5 gram da lif içeriyor. Bu da tok kalmanıza ve acıktığınızda enerjinizin düşmesini önlemeye yardımcı oluyor.
İçerdiği basit şeker size anında enerji
verecek.
-Nasıl kullanmalı: Günde iki kivi yiyin. İki kivi yalnızca 100 kalori edecek ve gün içindeki o uzun toplantılarda ihtiyacınız olan enerjiyi sağlayacak. Kiviyi yemenin en kolay yolu ikiye bölüp kaşıklamak!



Kakao tüketin

-Sorun: Sabah size enerji veren içeceğinizde çeşitlilik arıyorsunuz...
-Ne işe yarıyor: Kakao çekirdeği hem besin maddeleri ve vitaminle doludur hem de düşük seviyedeki kafeini sizi ayıltmaya yeter.
-Nasıl kullanmalı: Kakaonun faydalarını ikiye katlamanın bir yolu da şeker veya tatlandırıcı ilave edilmemiş katkısız, saf kakao tozu edinmek. Badem sütü, bal ve doğal vanilya özünüzle kendi sıcak çikolatanızı kendiniz hazırlayın. Eğer çikolatayı içmeyi değil yemeyi tercih ediyorsanız muhakkak en az şeker seviyesine sahip bitter çikolata olmasına dikkat edin.


Su oranı yüksek besinler yiyin

-Sorun: Sabahları enerjiniz yüksek ama öğlene doğru düşüyor...
-Ne işe yarıyor: Bazen enerjiniz vücudunuzdaki su kaybından dolayı düşebilir. Neyse ki bu su kaybını önlemek için yapacağınız tek şey bardak bardak su içmek değil. Salatalık, kereviz, turp, domates ve biber gibi su oranı yüksek gıdalar da vücudunuzun ihtiyacı olan suyu sağlamaya yardımcı oluyor.
-Nasıl kullanmalı: Öğle öğününüz için bu sebzelerle lezzetli bir salata hazırlayabilirsiniz.

Haberin Devamı


Pişirme gerektirmeyen enerji barlar yapın

-Sorun: Öğle yemeği sonrası üzerinize yorgunluk çöküyor, işe odaklanamıyor ve sizi kendinize getirecek bir şeylere ihtiyaç duyuyorsunuz...
-Ne işe yarıyor: Bu yapımı kolay enerji barlar size ihtiyacınız olan gücü verecek protein, lif ve antioksidanların birleşimi. Ayrıca bu barlarda diyet gazlı içecekler veya diğer enerji içeceklerinde bulunan kafein veya şeker yok.
-Nasıl kullanmalı: Yanınızda taşıyabileceğiniz ve tüm haftaya yetecek barı yalnızca 15 dakikada hazırlayabilirsiniz. Gün ortası çöken hantallıktan kurtulmak için öğle yemeği sonrası tüketmeyi deneyin.
-Malzemeler: 90 gram yulaf ezmesi, 45 gram kurutulmuş vişne, 125 gram katkısız fıstık ezmesi, 3 yemek kaşığı doğal bal,
1 çay kaşığı vanilya.
-Hazırlanışı: Bütün malzemeleri bir kapta karıştırın. Karışımı bir tepsiye alın ve iki saat buzdolabında bekletin. Dilimleyin. Afiyet olsun!

Yazarın Tüm Yazıları