Akaretler’e yakışan fuar

İstanbul’un butik sanat fuarı Artweeks Akaretler’in sekizincisi geçen hafta başladı.

Haberin Devamı

İstanbul’un kalbinde, Beşiktaş’ta birbirinin ardı sıra dizilmiş tarihi evlerin içinde yer alan galerilerde çağdaş sanatın en yeni eserlerini görmek mümkün.

16 Kasım’a kadar devam edecek Artweeks Akaretler’e Dirimart, Pilevneli, PG Art Gallery, Anna Laudel, X-İst, MERKUR Galeri, Galeri Siyah Beyaz, Öktem Aykut, Ferda Art Platform, Martch, İyilik İçin Sanat, Galeri Nev İstanbul, Galeri Bosfor, Taksim Sanat, Doğançay Müzesi, Şerife Bilgili Ercantürk, Mine Sanat Galerisi, Muse Contemporary, One Arc Gallery, Gallery Kairos, Cengiz Yatağan gibi Türkiye’nin önde gelen galerileri ve sanatçıları katılıyor.

Akaretler’e yakışan fuar

Kısa süre önce hayatını kaybeden sanatçı Haluk Akakçe’nin Akaretler’deki evi ve atölyesi de etkinlik kapsamında ziyarete açıldı. Eşi Nevzat Beyazıt Akakçe’nin izni ile 3-16 Kasım tarihleri arasında Artweeks’e özel olarak açılan atölye, sanatçının dünyasını daha yakından tanımak ve onu anmak isteyen sevenleri için oldukça anlamlı.

Haberin Devamı

TAVAN ARASINDA REFİK ANADOL

Son olarak dünyanın en önemli sanat müzelerinden New York Modern Sanat Müzesi (MoMA) tarafından ‘Unsupervised-Machine Hallucinations’ adlı eseri önce sergilenen, daha sonra kalıcı koleksiyona dahil edilen Refik Anadol’u Türkiye’de Pilevneli Galeri temsil ediyor. Akaretler’de sanatçının iki eserini bulunduğu binanın tavanarasında sergiliyor. Yapay zeka ile yaratılmış eserleri büyük bir tezat oluşturacak şekilde sergilemeyi tercih etmiş galeri. Ali Elmacı’nın yeni portre çalışmalarını da görebilirsiniz bir diğer katta.

MİNYATÜRDE BARBENHEIMER

Güncel olayları minyatürle yorumlayan sanatçı Murat Palta’nın ‘Barbie’ ve ‘Openheimer’ tabloları Galeri x-ist’te yan yana sergileniyor. Aynı hafta vizyona girip gişede çarpışan iki filmin yarışı tuvalde ve minyatür dünyasında devam ediyor.

Merkur Galeri’de Burcu Perçin’in kadının gücüne vurgu yapan yeni eseri dikkat çekiyor. Sanatçı son dönem çalışmalarında antik çağ heykellerini yeniden yorumluyor.

Saray ressamı Fausto Zonaro’nun bir dönem yaşadığı Akaretler Sıraevler’e yakışan bu fuarda sergilere erişim ve tüm etkinliklere katılım ücretsiz.

Haberin Devamı

‘DOST MECLİSİ’ KURULUYOR

KLASİK
müzikle sınırlı kalmayıp kapılarını farklı türlere de açan İş Sanat önümüzdeki hafta ilginç bir buluşmaya sahne olacak.

Halk müziğinin usta sanatçılarından Coşkun Karademir, Buray ve Ceylan Ertem ‘Dost Meclisi’ başlıklı Türk halk müziği konserinde bir araya gelecek.

Akaretler’e yakışan fuar

Anadolu ezgilerini müziğiyle buluşturan, albümleri ve konserleriyle ustalarının izini takip eden Coşkun Karademir, çok sayıda dizi, film ve belgeselin müziklerini besteledi. Solo konserlerinin yanı sıra quartet ve topluluk projeleriyle bu toprağın ezgilerini dünya müziği dinleyicileriyle buluşturan Karademir, özgün projeleriyle halk müziğine yeni bir soluk getiriyor. Coşkun Karademir, 15 Kasım’da İş Sanat’taki ‘Dost Meclisi’ konserine farklı müzik türlerini kendine has yorumuyla dinlemeye alışkın olduğumuz Ceylan Ertem ve pop müziğin başarılı ismi Buray’ın da dâhil olmasıyla unutulmaz bir akşam yaşatacak. Sevilen türkülerin seslendirileceği konser 15 Kasım Çarşamba 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleşecek.

‘Dost Meclisi’ konserinin biletleri, öğrenci ve 65 yaş üzeri izleyiciler için 20 TL’den satışa sunulacak. bir kontenjanın da ayrıldığı konserin biletleri, tüm Biletix gişelerinden, öğrenci ve 65 yaş üzeri biletler ise sadece İş Kuleleri ana gişeden temin edilebilir. Bilgi için issanat.com.tr

Haberin Devamı

İSVİÇRE’DEN 100. YIL HEDİYESİ

BAŞTA
Cumhurbaşkanlığı olmak üzere pek çok kurumun siparişiyle Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı için marşlar bestelendi. Sanatçılarımız bağımsız olarak kendi marşlarını besteleyip seslendirdi.

Bu kez bir ülkeden, İsviçre’den hediye olarak geliyor 100. yıl marşı.

Akaretler’e yakışan fuar

Lozan Antlaşması’nın ve Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılında Cumhuriyet’i ilan etmesinin 100. yıldönümü vesilesiyle İsviçreli ünlü müzisyen François Lindemann’a beste sipariş etti. İsviçre ve Türkiye arasındaki yüz yıllık dostluğa da vurgu yapan beste iki ülkenin yerel tınılarını da içeriyor.

Yaklaşık bir saat süren beste, Türk ve İsviçreli solistlerin eşlik edeceği bölümlerden oluşuyor.

Haberin Devamı

Eserin prömiyeri 13 Kasım Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından Ada Ankara’da şef Cem’i Can Deliorman’ın yönetiminde seslendirilecek. Konserde perküsyon sanatçısı Okay Temiz de sahnede olacak.

İkinci konser ise 27 Kasım tarihinde İstanbul’da Cemal Reşit Rey’de yapılacak.

Yazarın Tüm Yazıları