Muhbir

Konser serisinin ilk gecesinde sahnede Mabel Matiz ile birlikte sürpriz bir performans sergileyen sanatçı, ‘Muhbir’ isimli yeni şarkılarını ilk kez seslendirdi.

Haberin Devamı

Söz ve müziği Mabel Matiz ve Sıla’ya ait olan şarkıya ilk geceki tepki o kadar büyük oldu ki, konserden sonraki gün neredeyse tüm sosyal medyaya düetin anılarıyla doluydu. Sıla ve Mabel’in ilk defa Harbiye’de seslendirdiği sürpriz şarkı ‘Muhbir’ aynı gece açık hava sahnesini dolduran müzikseverlerin yoğun isteği üzerine ikinci defa bis aldı.

Peki bu düete ne zaman kavuşacağız? İşte asıl soru bu!

Esasında ‘Muhbir’ şarkısının doğuşu beraberinde Mabel Matiz yakasında bir başka müjdeli haberi bize ulaştırıyor. Mabel Matiz’in bu sene kayıtlarını tamamladığı 4. stüdyo albümüne kavuşmamıza çok da fazla zaman kalmadı diyebiliriz.

Mabel’in yeni albümünden ilk single çalışması ‘Ya Bu İşler Ne?’ deyim yerindeyse bizlerle kavuşmak için gün sayıyor. Yeni şarkısının klibini geçtiğimiz haftalarda tamamlayan sanatçının, 2017 bitmeden yeni albümünü piyasaya sürmesi bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Harbiye Açık Hava Sahnesi’ni sallayan Mabel’in Sıla ile birlikte yazdığı ‘Muhbir’ şarkısı da yayınlanacak olan yeni albümde yer alacak. O zamana kadar sosyal medya anılarından şarkının kayıtlarına bakmaya devam.

Haberin Devamı

MuhbirFotoğraf: Murat Akçay

 

ADELE’DEN MOLA

2015 senesinde 5 senelik bir aradan sonra yayınladığı ‘25’ albümüyle Adele uzun bir dünya turnesine çıkmıştı. 2 yıla yakın süredir turnede olan sanatçı turnesinin son iki konserini iptal ederek bu yorucu döneme bir mola vermeye karar vermiş.

Son albümüyle hala listelerde yer alan İngiliz sanatçı, her ne kadar çıktığı dünya turnesinde ailesiyle birlikte seyahat etse de, bu yorucu seyahat döneminden biraz uzaklaşıp kendi hayatına odaklanmak istediğini belirtmiş.

Uzun turne döneminde en çok da oğlu ‘Angelo’ ile İngiltere’deki evinde vakit geçirmeyi özlediğini söyleyen sanatçının, önceki albümlerindekine benzer molalarından birini vererek 4-5 senelik bir kuluçka dönemine gireceği konuşuluyor. Eğer söz konusu mola tahmin edildiği gibi bir dönemse 30’larında bir Adele’in yeni hikâyelerle dönecek olması fikri bile beni şimdiden heyecanlandırıyor.

Haberin Devamı

MuhbirFotoğraf: Adele’in resmi Facebook sayfasından alınmıştır

 

 

RED BULL MUSIC ACADEMY 20. YILINA GİRİYOR

 

Detroitli Tekno sanatçısı Jeff Mills’in 1998 yılında Berlin’de, ilk dersini bir antrepoda vermesiyle başlayan Red Bull Music Academy 20.yaşını kutlamaya hazırlanıyor. 

Her yıl 60’ı aşkın müzisyeni bir şehirde bir araya getirerek onları yaratıcılık üzerine bambaşka bir yolculuğa çıkartan bu özel buluşma 8 Eylül – 12 Ekim 2018’de tekrardan 20 sene önce başladığı yuvasına yani Berlin’e geri dönüyor.

rMuhbir

Başladığı ilk günden beri dünyanın birçok büyük şehrinde gerçekleşen akademide, müzik ustaları deneyimlerini yeni nesil sanatçılara aktarmak için bir araya geliyor. Her yıl binlerce başvuru arasından özel yetenekli müzisyenlerin seçildiği akademiye gitmeye hak kazanan sanatçılar kadar akademinin düzenlendiği şehir de bu etkinlikten nasibini alıyor. Bir ay boyunca ev sahibi şehir herkese açık konserler ve kulüp geceleriyle daha da canlı bir hale geliyor. Seneye Berlin’de gerçekleşecek olan akademi döneminde Berlin normal halinden daha da nasıl renklenir bilemiyorum. Bunu düşününce beni de bir heyecan alıyor.

Haberin Devamı

Nasıl Başvuracağım?

Akademinin web sitesinden 15 Haziran’da başlayan başvuru dönemi 4 Eylül 2017’ye kadar devam ediyor.  Prodüktörler, ses mühendisleri, vokaline güvenenler, dj’ler, yani müziğe farklı yerlerden dokunan herkes Red Bull Music Academy’e başvurabiliyor. 2018’de Berlin’de yeni misafirlerini ağırlayacak olan etkinlik kazananlarını yeni yılın ilk aylarında duyuracak.

 

Yazarın Tüm Yazıları