Katy Perry’e Tanık Olmaya Hazır Mısınız?

Pop dünyasının divalarını sayacak olsak ilk üçte her daim kendisine yer edinecek olan Katy Perry 4. Stüdyo albümü ‘Witness’ ile yeniden karşımızda.

Haberin Devamı

Neredeyse bundan 10 yıl önce hayatımıza ‘I Kissed A Girl’ şarkısıyla giren ve akılları karıştıran Perry, ardı arkası kesilmeyen hit şarkılarıyla ve zihin zorlayan albüm satışlarıyla bunca zaman içinde müzik dünyasında ismini pırlantalarla yazdırmış bir sanatçı. Katy Perry’nin müzik piyasasında kırdığı rekorlar, satış listelerinde bir numaraya çıkan turne hasılatları olsa da, kendisi saf yanını ısrarla koruyan, aklına geleni ilk seferde söyleyen haliyle hala dikkat çekmeyi başaran samimiyetiyle hafızalarda yer ediyor. Bu huylarını özellikle yeni albümüyle daha çok gözler önüne seren sanatçı son haftalarda yaptıklarıyla merakları yeniden kendisine çekmeyi başardı.

Taylor Swift Ve Katy Perry Krizi…

Katy Perry yeni albümü ‘Witness’ı tanıtmakla meşgul olsa da bir yandan da geçmişiyle hesaplaşıyor. Taylor Swift ile olan arkadaşlığının son senelerde rekabetten düşmanlığa geçişini açık açık her fırsat dile getiren Perry bu işin peşini bırakmayacağa benziyor. 2013-2014 döneminde Pery’nin bazı dansçılarının Taylor Swift’in turnesinde de destek amaçlı yer almasıyla anlaşmazlık durumu yükselişe geçmiş.  Taylor Swift’in ‘1989’ turnesinde Katy Perry’nin ekibinden adam çalma çabası ikili arasında ilişkileri daha da gergin bir hale getirmiş. Dahası Taylor Swift’in son albümündeki ‘Bad Blood’ şarkısını Perry’e ithafen yazdığı iddiası zaten hali hazırdaki gergin durumu daha da çıkılmaz bir yola sokmuştu.

Haberin Devamı

Katy Perry’e Tanık Olmaya Hazır Mısınız

Katy Perry bu konuya o dönemde ara ara açıklamalar vermiş ve sosyal medya paylaşımları yapmış olsa da, esas içini dökme durumunu yeni albümünün tanıtım evresinde yapmaya karar vermişe benziyor. İlk olarak James Corden ile Carpool programında Taylor Swift ile arasındaki gerginliği açık açık dile getiren sanatçı, yaşanan tüm gerginliklere rağmen kendisiyle barışmak istediğini dile getirdi. Bununla konu sona erdi mi dersiniz? Elbette hayır. Son 2 haftadır Katy Perry yeni şarkılarını ve yeni albümünü anlatsa bile, magazin basını tüm manşetleri Taylor Swift ve Katy Perry arasındaki bu gerginliğe çevirmiş durumda. Geçtiğimiz Cuma yani Katy Perry’nin yeni albümü yayınlandığı gün, 3 yıldır dijital platformlarda’1989’ albümünün yayınına izin vermeyen Taylor Swift ani bir karar ile bu yasağı kaldırmaya karar verdi. Herhalde Taylor Swift’in bu kararı basit bir tesadüften bir tutam fazladır diye düşünen bir ben değilimdir. Bu ikilinin yeni round kapışmaları 2017’nin gündeminden düşmeyecektir, bence ikisini bir düet paklar.

Haberin Devamı

Katy Perry’e Tanık Olmaya Hazır Mısınız

“Witness’ İle Farklı Bir Katy Perry

Her yeni albüm çıkartan sanatçı gibi Katy Perry de farklı ve dikkat çekici yollarla yeni albümünü tanıtmanın peşinde. ‘Witness’ albümünün Cuma günü yayınlanmasından sonra sanatçı Los Angeles’taki evine yerleştirdiği 41 kamera ile Youtube kanalı üzerinden canlı yayınla hayatını tüm dünyayla paylaşmaya başlayan sanatçı farklılığını yine ortaya koydu. 72 saatlik canlı yayın boyunca hayranlarıyla canlı yayında uzun uzun sohbet eden hatta bir psikolog eşliğinde terapi bile yapan sanatçı ev halini tüm çıplaklığıyla gözler önüne sermeye devam ediyor. ‘Witness’ın sözlük anlamı gibi Katy Perry tüm onu sevenlerini kendi hayatına tanık hale getiriyor ve bu yolla 2017 senesindeki turnesine bir anlamda göz kırpıyor, onu merak edenlere farklı bir konser deneyimi yaşatacağının sinyalini ufaktan veriyor.

Haberin Devamı

Katy Perry’e Tanık Olmaya Hazır Mısınız

Yeni Albümün Aldığı Eleştiriler

Müzik eleştirmenleri Katy Perry’nin yeni albümünü yerden yere vurmaya devam etse de sanatçı bütün bu negatif yorumlara kulaklarını kapamış vaziyette. Hatta öyle ki, yeni turne programına üst üste ek tarihler ekleyen sanatçı, değişikliğin hayatın her alanında gerektiği gibi kendi müziğinde de şart olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Sanatçının önceki albümlerine benzer nitelikte yeni şarkılar bekleyenler ‘Witness’a alışabilmek için kendilerine biraz daha zaman vermesi gerekiyor.

Katy Perry’e Tanık Olmaya Hazır Mısınız

Katy Perry ‘Witness’ ile daha önce denemediği kadar düz ve samimi, müzikal olarak belki biraz daha elektronik alt yapılı ama hepsinden önemlisi değişikliğe ışık tutan lezzette bir albüm hazırlamış. Rihanna son albümü ‘Anti’yi yayınladığında tüm müzik eleştirmenleri albümün radyolarda çalınabilecek formatta olmadığından dert yanıp albümü oldukça sert eleştirmişlerdi. Buna rağmen geçtiğimiz yılın en çok satan albümlerinden olan ‘Anti’ Rihanna’yı yine ödüllerle donatan bir iş olmuştu. Bu örneği vermemin sebebi, bugün ‘Witness’ için eleştiri okları çok sert olsa da, eminim birkaç ay sonra albümün geldiği nokta tıpkı Rihanna örneğinde olduğu gibi farklı ve pozitif sonuçları beraberinde getirecektir. Bu gözle bakıldığında Katy Perry’nin bizleri tanık olarak aldığı yeni hayatı, şarkılarına da biraz daha vakit vermeliyiz diye düşünüyorum.  

Haberin Devamı

Yıldızlar: Bon Appetit, Roulette, Deja Vu, Swish Swish, Miss You More, Pendulum

Oscar’ımı Verdim Gitti: Chained To The Rhythm, Save as Draft

Fotoğraflar: Sanatçının resmi facebook sayfasında alınmıştır

Yazarın Tüm Yazıları