Kalben’den Özgürlük Manifestosu

Kalben sonbaharı nefis bir yeni şarkıyla karşılıyor.

Haberin Devamı

 

‘Kalp Hanım’ albümüyle kendini, hatalarını, hayatı ona kattıklarıyla ve her detayıyla sevmeyi öğrendiğini şarkılarıyla bize anlatan Kalben, çıktığı bu yeni yolda sevginin gücüne inandığını yeni şarkısıyla bir kere daha vurguluyor.  

‘Ne Güzel Yerlerin Var’ ilk defa dün klibiyle birlikte müzikseverlere ulaştı.  Şarkının sadeliği bir yana başrolde Kalben’in olduğu siyah beyaz temalı klibi bu özgürlük manifestosunu daha yüksek bir yere taşıyor.

‘Ne Güzel Yerlerin Var’da Kalben’in kelimeleri seçiş şekli o kadar zengin ve doyurucu ki içinden geçtiğimiz bu zor günlere rağmen odağında sadece güzelliği koruyor. Şarkının söz ve bestesi Kalben’e, düzenlemesi ise Kalben ve İlker Deliceoğlu’na ait. Yeni şarkının nefis klibi ise Gökhan Özfırıncı yönetmenliğinde bir odada Kalben’in doğal ve samimi oyunculuğuna odaklanıyor. Kalben’in üretme heyecanını, özgürlüğünün peşinden hevesle ve neşeyle koşarak ona şarkılar yazmasını çok samimi buluyorum.

Haberin Devamı

Billie Eilish’in Belgeseli Geliyor!

Ödüllere doymayan Billie Eilish müziğine ek olarak farklı alanlarda da yeni çıkışlar yapıyor.

Bundan birkaç hafta önce dünyaca meşhur gitar markası Fender, Billie Eilish ile bir işbirliğini duyurdu. Billie’nin kendi dokunuşları olan Fender marka bir ukulele satışa çıktı. Ukulele Billie Eilish için öylesine önemli bir araç ki, genç sanatçı ilk öğrendiği bu enstrüman sayesinde şarkılarını ilk defa onun sayesinde yazdığını belirterek, ukulele sayesinde kendi şarkı yapma yollarını keşfettiğini belirtmiş. Tıpkı kendisi gibi müzik aşkını keşfetmek isteyenlere harika bir araç olacağını belirttiği bu ukulele aynı zamanda Billie’nin 6 şarkısını deneyerek çalabileceği özel bir uygulamayla ukulele çalmayı da öğretiyor.

Kendi adıyla yayınladığı ukulelesinden sonra şimdi de Billie belgeseliyle gündem olacak. Geçtiğimiz gün yayınlanan tanıtım filmiyle Billie Eilish 2021 senesinde özel bir çalışmayla hayranlarınn yüzünü güldürecek.  “Billie Eilish: The World’s A Little Blurry’ adıyla yayınlanacak olan belgesel Apple TV+’ta ve sinemalarda gösterime girecek. Önümüzdeki sene Şubat ayında yayına girecek olan bu özel belgesele dair şu an elimizde çok da fazla detay yok. Hafta başında yayınlanan bu özel belgeselin tanıtım filminde küçük yaşta piyano çalan Billie görüntüleri şimdilik elimizdeki tek ipucu. Belgeselin çocukluk yaşlarından gençliğe oradan da stadyumlar dolduran genç yıldız Billie Eilish’e bir başka açıdan bakacağını hayal ederek önümüzdeki günlerde bu konuda gelecek olan her habere şimdiden kitlenmiş durumdayım.

Yeni Çıkış

Haberin Devamı

Utku Deniz Küçük- Neyse Şimdi Hayal Kurmayalım

Pop rock türünde yepyeni bir sese kulak veriyoruz bu bölümde.

Utku Deniz Küçük geçtiğimiz hafta ilk EP’si ‘Neyse Hayal Kurmayalım Şimdi ’yi yayınladı. 4 şarkıdan oluşan EP’deki şarkı sözleri Haluk Kuruosman’a, besteleri ise Utku Deniz ile Haluk Kurosman imzası taşıyor. Kayıtları Stüdyo HK’da gerçekleştirilen bu albümde bas gitarları Utku Deniz çalmış. Enerjik ve duygusal şarkılardan oluşan ‘Neyse Hayal Kurmayalım Şimdi’ albümün başlığının aksine bundan sonraki gelecek şarkılar için bende heyecan çanlarını çaldırdı bile.

Ezgi Alaş – Pacha Mama

Ezgi Alaş’ı iki sene önce Bora Uzer’in Babylon konserinde sahnede canlı dinlemiştim. O kadar nefis bir sesi vardı ki, Bora Uzer kendi konserinde bu sese dikkat etmelisiniz diye Ezgi’yi back vokalden sahne önüne çağırıp solo bir şarkı söylemesini istemişti. İsmini o zamandan aklıma kazımıştım Ezgi Alaş’ın.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta Cuma günü yeni çıkan şarkıları dinlerken bir şarkıya dikkat kesildim. ‘Pacha Mama’ adlı şarkıyı ilk dinlediğimde Alicia Keys dinliyorum sandığımı itiraf etmeliyim. Şarkıyı kim söylüyor diye bakınca Ezgi Alaş’ın ismini görmek beni kaybettiğim hazineyi bulmuşcasına mutlu etti. GTR Müzik etiketiyle yayınlanan ‘Pacha Mama’ söz, müzik ve düzenlemesi Bora Uzer’in hünerli ellerinden çıkmış nefis bir şarkı.

Kulağımdaki Şarkılar

Yeni haftanın şarkılarıyla liste şu şekilde:

Kalben – Ne Güzel Yerlerin Var

Deniz Küçük – Neyse Hayal Kurmayalım Şimdi

Ben Fero, Ezhel – Kramp

Ceza – Yeni Mesaj

Aybüke Albere- Korkmam Ben

Ezgi Alaş – Pacha Mama

Eda Baba – Yangın Yeri

Nilgün Onat – Aşkın Yolu

Serin – Zamansız

Kylie Minogue – Magic

ZAYN – Better

Sia- Courage to Change

OneRepublic – Wild Life

Melanie Martinez – The Bakery

Romy – Lifetime

Haberin Devamı

Fleet Foxes – Can I Beilieve You

Royal Blood – Trouble’s Coming

The Shins – The Great Divide

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları